Cabrio huren voor een dag? Huur onze elegante Triumph Spitfire

Weinig dingen zijn leuker dan rijden in een cabriolet. Met de kap omlaag beleef je snelheid totaal anders en kun je optimaal genieten van de omgeving. Altijd al eens zelf cabrio willen rijden? Bij ons kun je een cabrio huren voor een uur, dagdeel of een of meerdere dagen. Een van de cabrio’s die we verhuren, is een crèmekleurige Triumph Spitfire 1500 tc uit 1978.

Opgewonden Italiaan

Triumph Spitfire 3Spitfire betekent zoveel als ‘driftkikker’, maar zo’n heethoofd is deze Engelse tweezitter helemaal niet. Het is eigenlijk een vrij timide, goed handelbare auto.

Deze klassieke Britse sportauto werd vreemd genoeg ontworpen door een Italiaan. De Spitfire werd geproduceerd van 1962 tot 1980. In die tijd bracht Triumph in totaal vijf verschillende modellen uit, waarvan dit de laatste is: de Spitfire 1500, een verwijzing naar de cilinderinhoud van 1500 cc.

Met zijn 71 pk doorbrak hij de destijds magische grens van 160 km/u. en snelde hij in ongeveer 13,5 seconden naar de 100. Dat is even snel als een modern stadsautootje.

Rasechte oldtimer

Onze Spitfire stamt zoals gezegd uit 1978 en wordt sinds 1980 niet meer geproduceerd. Daarmee is het niet alleen een klassieker, maar een échte oldtimer.

triumph-spitfire2Plek voor twee

Als toonbeeld van Britse elegantie, versterkt door de roomwitte kleur, is onze Spitfire zeer geliefd als trouwvervoer en als gala-auto. Let wel, deze auto biedt plek aan slechts twee personen; een bruidspaar kan zich dus niet laten rijden door een chauffeur. De Spitfire is ook een heerlijke toerauto en uitstekend geschikt om eens deel te nemen aan een oldtimerevenement als je zelf niet over een oldtimer beschikt.

De Triumph Spitfire is net als al onze klassiekers te huur per uur of per dag(deel). Let wel, deze Engelse volbloed staat op stal in Heerlen.

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.