Elektrische auto huren? Nu bij Adrem Autoverhuur Limburg!

Frits Pieper
09 okt 2019

Fluisterstil hebben elektrische auto’s hun intrede gedaan bij Adrem Autoverhuur Limburg. Sinds kort kun je namelijk een Hyundai IONIQ huren bij ons. Voor zover we hebben kunnen nagaan, zijn wij de eerste autoverhuurder in Limburg die elektrische auto’s verhuurt. Als we het mis hebben, horen we dat graag...

Qua looks geldt voor deze auto: you either hate it, or love it. Schoonheid zit in het oog van de toeschouwer, toch? De voordelen van deze auto zijn echter onmiskenbaar. Zo hoef je niet meer te tanken én haal je je Greta Thunberg niet op de hals. En die ‘petrol heads’? Die zie je kleiner worden in je achteruitkijkspiegel, dankzij 136 paardenkrachten en een direct beschikbare koppel van 295 Nm. 0-100, vraag je? Nét onder de 10 seconden. Niet mis voor een 5-persoonssedan, toch?

Actieradius

Nu denk je misschien: leuk, die acceleratie, maar hoe zit ’t met de actieradius? Volgens de fabrieksopgaaf (volgens WLTP-normering) is de actieradius 311 km. Het Real Range-model, ontwikkeld door EVDB, geeft een realistischer beeld en vermeldt 265 km als bereik. De praktische radius ligt dus, afhankelijk van de omstandigheden, tussen de 190 km en de 300 km.

Accu en laden

Het geüpgrade batterijpakket van 38,3 kWh laadt, wanneer volledig leeg, in 6 uur en 15 minuten weer volledig op bij een laadpaal met maximaal laadvermogen. Bij de meeste laadpalen zal het laden 12 uur en 15 minuten duren. Als je de auto thuis in het stopcontact plugt, duurt dit 19 uur en 45 minuten. Met een snellader laadt de batterij in 47 minuten op van 10 procent naar 80 procent. 

Rijeigenschappen

De Hyundai IONIQ Electric beschikt over fijne rijeigenschappen. Door de plaatsing van de batterij onder de zitplaatsen, ligt het zwaartepunt van de auto erg laag, wat zorgt voor een goede wegligging. Dankzij de 6-trapsautomaat met dubbele koppeling (DCT) – een voor de even, een voor de oneven versnellingen – merk je niks van het schakelen en reageert de auto heel alert op je rechtervoet.

Je kunt de auto zelfs grotendeels met alleen je rechtervoet bedienen. Er zitten flippers op je stuur warmee je de regeneratie bij ‘gas’ loslaten kunt instellen. In de hoogste stand hoef je nauwelijks meer te remmen – energiepedaal loslaten is dan genoeg om vaart te minderen.

Zoals je mag verwachten van een nieuwe auto, zijn de laatste snufjes ook ingebouwd. Als je de auto op cruise control zet, is die meteen adaptief. Een auto die voor je afremt, of een scooter die plotseling voor je duikt, laat de auto direct afremmen. Als de hindernis weer weg is, trekt de auto weer op. Heerlijk voor in de file: de auto rijdt harder en zachter zonder dat je als bestuurder iets hoeft te doen.

Ook kun je de lane-keeping assist aanzetten. Hiermee houdt de auto in de gaten of je wel tussen de lijnen blijft. Als dat niet zo is, krijg je een waarschuwing.

Hyundai IONIQ Electric huren

De Hyundai IONIQ Electric huur je bij Adrem Autoverhuur Limburg al vanaf € 26,91 per dag. Daarmee is deze elektrische auto een aantrekkelijk alternatief voor onze brandstofauto’s in datzelfde C-segment. Je krijgt een laadpas mee om de auto op te laden bij vrijwel alle openbare (snel)laadpunten. De energiekosten zijn bij deze auto inbegrepen in de kilometerprijs.


Auto huren in de regio Sittard? Dat kan bij Adrem Autoverhuur!

Wil je elektrisch rijden zelf ervaren? Dan kun je terecht op onze vestiging in Maastricht, waar deze voertuigen op hun huurder staan te wachten. Je kunt de auto direct reserveren. Voor meer informatie en vragen kun je contact met ons opnemen.

Laat een reactie achter

Related Posts

Plekken die je moet bezoeken tijdens een roadtrip!

Een auto huren voor een roadtrip is een super handige manier om tijdens je vakantie in een korte tijd zoveel…

Lees meer »

gala auto huren limburg

Gala auto huren Limburg

De meeste mensen maken maar één of twee keer in hun leven een gala mee. Bijvoorbeeld wanneer ze geslaagd zijn…

Lees meer »

kinderfeestje

Leuke ideeën voor een kinderfeestje

De één vindt het super leuk om een kinderfeestje te organiseren terwijl de ander er echt een hekel aan heeft….

Lees meer »