De leukste campings in Zuid-Limburg

Frits Pieper
22 mei 2017

Zuid-Limburg en met name het Heuvelland is een populaire vakantiebestemming. En met al die mooie natuur om je heen, is kamperen natuurlijk veel leuker dan slapen in een hotel of bed and breakfast (B&B). Wij zijn dan ook voor jou op zoek gegaan naar de leukste campings in Zuid-Limburg.

In willekeurige volgorde.

Camping Osebos

Kan het nog mooier? Op deze terrassencamping in Gulpen kampeer je op een op het zuiden georiënteerde helling. Ideaal voor zonaanbidders. De bijzonder fraaie ligging is niet het enige pluspunt van deze camping, die lekker veel privacy biedt. Alle ingrediënten voor een relaxte (familie)vakantie zijn hier aanwezig. Ook voor de kids is er genoeg te doen. De camping beschikt over een buitenzwembad. Is dat wat te basic voor je? Op vijf autominuten ligt het prachtige subtropische zwemparadijs Mosaqua.

osebos.nl

Camping Cottesserhoeve

Camping Cottesserhoeve, in het pittoreske Vijlen, is een camping voor mensen die op hun rust zijn gesteld. Je vindt hier ook gezinnen met (jonge) kinderen, maar toch vooral 55-plussers. De omgeving en het uitzicht zijn prachtig. Pleisterplaatsen als Maastricht en Valkenburg aan de Geul liggen op fietsafstand. Maar de mensen die hier kamperen, komen vooral om te wandelen of fietsen in de directe omgeving, die second to none is in het Heuvelland.

cottesserhoeve.nl/nl/camping-limburg/

Camping De Watertoren

Ben je niet zo van de heuvels? Op camping De Watertoren in Landgraaf heb je tal van toeristische hotspots binnen handbereik. Wat te denken van de langste trap van Nederland, op de flanken van de (kunstmatige) Wilhelminaberg? Hier vind je ook de indoor skibaan SnowWorld, dat sinds kort ook over een outdoor klimpark beschikt. Vlakbij ligt ook Mondo Verde, dat wereldtuinen combineert met een dierentuin en attractiepark. Alsof dat nog niet genoeg is, ben je ook zó in GaiaZOO, één van de mooiste dierentuinen van Europa. Pluspunten van de camping zelf zijn het eigen restaurant en de bosrijke omgeving.

campingdewatertoren.nl

Camping Vinkenhof

Aan de voet van de Keutenberg in Schin op Geul, volgens veel wielrenners de ‘gemeenste’ helling in de buurt, vind je Camping Vinkenhof. Een camping met een snackbar en restaurant, maar geen supermarkt. Op zich geen probleem, want het naburige Valkenburg aan de Geul voorziet in alles. Grootste pluspunt is de prachtige natuur in de omgeving. Volg de rivier de Geul, en deze voert je naar enkele van de mooiste plekjes die Limburg rijk is. Maar blijf zeker niet in het dal. De heuveltoppen in de buurt trakteren je op prachtige vergezichten.

campingvinkenhof.nl


Wat is jouw favoriete accommodatie tijdens een vakantie? B&B, hotel, pension of camping? We horen het graag van je in een reactie! Auto huren in de regio Born om naar een camping in Zuid-Limburg te gaan? Dat kan bij Adrem! 

Laat een reactie achter

Related Posts

Versnellingspook

Auto schakelt niet meer – wat nu?

Het kan voorkomen dat je tijdens het rijden moeite krijgt met schakelen. Opeens schakelt de auto niet meer. Je wilt…

Lees meer »

parkeren in geleen

Goedkoop en gratis parkeren in Geleen

Ben jij regelmatig te vinden in Geleen? Bijvoorbeeld omdat je er werkt of omdat je het leuk vindt om naar…

Lees meer »

gratis parkeren valkenburg

Waar kun je (gratis) parkeren in Valkenburg?

Als je een auto komt huren bij ons in Sittard om het prachtige Limburg te ontdekken, dan staat er vast…

Lees meer »