audi-a3-sportback

Occasion uitgelicht: Audi A3 Sportback 2.0 FSI

We verhuren niet alleen auto’s, we verkopen ook gebruikte auto’s. In ons aanbod occasions vind je momenteel een Audi A3 Sportback 2.0 FSI Ambition. En die is net zo sportief als de naam doet vermoeden.

Jeugdige looks

Gebouwd in 2006, behoort deze auto tot de tweede generatie van de A3, die gebouwd werd tussen 2003 en 2012. Hoewel bijna 13 jaar oud, heeft deze auto dezelfde looks als een 7-jarige. De prima staat waarin de lak verkeert, draagt bij aan het jeugdige uiterlijk van deze sportieve Duitser, waarmee je nog steeds gezien mag worden.

audi-a3-sportback

Sportieve gezinsauto

Het ‘Sportback’ slaat op de sportieve lijnen van deze auto en het ‘Ambition’ op de sportieve uitvoering, wat je terugziet in onder andere de sportophanging, 17”-velgen en het sportieve versnellingspookje, waarmee je vlot van de 1 tot de 6 schakelt. De motor is een tweeliter viercilinder (16V) met een vermogen van 150 pk. Daarmee sprint je in 9,1 seconden naar de honderd, waarmee je nog heel wat auto’s het nakijken geeft bij het stoplicht. De teller stopt pas bij 211 km/u.

De motor doet amper onder voor de prestaties die de huidige (derde) generatie van de A3 levert. Een nieuwe A3 met evenveel paardenkrachten doet slechts 0,9 seconden minder lang over de sprint naar de honderd. Met vijf deuren en evenveel zitplaatsen is dit ook een fijne gezinsauto.

Kwieke senior

In 2006 moest je een modaal jaarinkomen neertellen voor deze auto. Voor € 4.950 word jij de nieuwe eigenaar van deze fraaie Audi. Waarom zo’n lage prijs? Met 254 duizend kilometer op de teller bevindt deze auto zich in de herfst van zijn leven. Maar hij kan makkelijk nog een paar winters mee! Zoals je al op de foto’s kunt zien, is deze auto prima onderhouden. Maar eigenlijk moet je ‘m in het echt zien om hem op waarde te kunnen schatten.


Wanneer kom jij een proefritje maken en jezelf overtuigen van de uitstekende rijkwaliteiten van deze degelijke Duitser?

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.