Goedkoop en gratis parkeren in Geleen

Nina Geuskens
02 nov 2022

Ben jij regelmatig te vinden in Geleen? Bijvoorbeeld omdat je er werkt of omdat je het leuk vindt om naar de Geleense weekmarkt te gaan en er heerlijke lokale specialiteiten te kopen? Dan is het natuurlijk wel zo handig om te weten waar je goedkoop of gratis kunt parkeren in Geleen. Daar geven we in deze blog meer informatie over. Wij vinden het namelijk niet alleen belangrijk dat je veilig en goedkoop de weg op kunt, maar ook dat je goedkoop kunt parkeren!

Kan parkeren in Geleen gratis?

Ja, er zijn verschillende plekken in Geleen waar je gratis kunt parkeren. Zo kun je bijvoorbeeld gratis parkeren op de volgende parkeerterreinen:

  • Giesekoul
  • Glanerbrook

Goedkoop parkeren in Geleen

Mochten deze parkeerterreinen vol zijn, dan zijn er nog andere plekken in Geleen waar je bijna gratis kunt parkeren. Zo kun je bij de AH op de Brugstraat voor slechts 60 cent per uur staan. Je mag hier wel maar twee uur staan. Daarnaast kun je parkeren op een van de volgende plekken:

Marktgarage

De marktgarage is een relatief goedkope parkeerplek. De eerste twee uur kun je hier gratis parkeren. Vervolgens geldt een tarief van € 1,90 per uur, met een maximaal dagtarief van 13 euro.

Het tarief van € 1,90 geldt voor de volgende tijdstippen:

ma-vr                   7:00-19.00
do                          19:00-22:00
za                           9:00-17:00
koopzondag      12:00-18:00

Het nachttarief is ook € 1,90 per uur, maar er geldt dan een maximum van € 2,60.

M.L. Kingplein

Hier betaal je van maandag tot en met woensdag en van vrijdag tot en met zaterdag van 9:00 tot 19:00 uur € 1,90 per uur. Ook op de donderdagavond en koopzondag betaal je hier € 1,90 per uur aan parkeerkosten. Op de overige tijden kun je gratis parkeren op het M.L. Kingplein.

2 uur gratis parkeren in Geleen

In het centrum van Geleen zijn verschillende plekken waar je de eerste twee uur gratis mag parkeren. Zo kun je je auto zetten op het Koningsplein (onderste gedeelte bij de Lidl), de Markt voor het stadhuis en het parkeerterrein aan de Elisabethstraat. Op deze plekken kun je van maandag tot en met vrijdag de eerste twee uur gratis staan.

parkeren geleen

Hoe werkt de eerste 2 uur gratis parkeren (in Geleen)?

Als je op het Koningsplein, de Markt of het parkeerterrein aan de Elisabethstraat gratis wilt parkeren, hoe werkt het betalen dan? Het parkeergeld betalen kan ofwel gelijk via een ticket van de automaat ofwel achteraf middels een parkeer-app. Hoe dit precies werkt lees je hieronder:

Betalen via automaat

Als je op één van bovenstaande locaties wilt parkeren, kun je vooraf een ticket kopen bij de automaat. Met dit parkeerticket kun je van maandag tot en met vrijdag maximaal 2 uur gratis parkeren. Als je langer dan twee uur wilt parkeren, dan kun je dat aangeven op de parkeerautomaat. Na de eerste twee uur geldt het standaard tarief van € 1,90 per uur. Het maximale tarief per dag is € 10,00. Betaling kan worden voldaan middels betaalpas of contact geld.

Betalen via de parkeer-app (belparkeren)

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen een parkeer-app om hun parkeerkosten te betalen. Dit is ook mogelijk bij de bovengenoemde parkeergelegenheden. Het fijne aan de parkeerapp is dat je hiermee pas achteraf hoeft te betalen en dus niet van tevoren hoeft in te schatten hoelang je wegblijft. Je kunt dus zo lang in Geleen blijven als je zelf wenst.

Wil je middels de parkeer-app gebruikmaken van de eerste 2 uur gratis parkeren op het Koningsplein, de Markt of het parkeerterrein aan de Elisabethstraat? Dan kun je de app zoals gewoonlijk gebruiken. Zet deze gelijk aan via de provider zodra je geparkeerd bent. De zone-nummers zijn als volgt:

Parkeerterrein Koningsplein: 20770

Parkeerterrein Markt: 20780

Parkeerterrein Elisabethstraat: 20790

Bezoek Geleen

Nu je weet waar je allemaal goedkoop en gratis kunt parkeren, wordt het toch tijd om het gezellige centrum van Geleen eens te bezoeken – ofwel om te shoppen, ofwel om over de bruisende weekmarkt te struinen. Heb je geen vervoer tot je beschikking? Kies er dan voor om bij Adrem een auto te huren om Geleen in te gaan. Of wil je liever een busje huren om Geleen te bezoeken, samen met vrienden en familie? Ook dat behoort tot de mogelijkheden! Als je contact met ons opneemt, heb je binnen no-time een fijn vervoersmiddel geregeld.

Related Posts

25 jaar Adrem Autoverhuur én een nieuwe vestiging!

“Daarvoor moet je echt niet bij mij zijn,” staat er op de website van Adrem Autoverhuur onder de foto van…

Lees meer »

milieubewust rijden

Alles over milieubewust rijden

In onze snel veranderende wereld wordt milieubewust rijden steeds belangrijker. De impact van traditionele voertuigen op het milieu is aanzienlijk,…

Lees meer »

auto leasen zonder bkr check

Auto leasen zonder BKR

Bij het leasen van een auto komt vaak een BKR-check om de hoek kijken en je vraagt je misschien af…

Lees meer »