3 besparingstips voor je verhuizing

Frits Pieper
07 feb 2016

Als je gaat verhuizen, kom je voor een boel onverwachte kosten te staan. Een maand dubbele huur- of hypotheeklasten bijvoorbeeld, maar ook de kosten van de verhuizing zelf en het stofferen en schilderen van je nieuwe woning.

Doe je voordeel met deze drie verhuistips.

1. Verhuis zelf

verhuizingHoewel een verhuisbedrijf voor het nodige gemak en zekerheid staat, kan het inhuren van een professioneel verhuizer aardig in de papieren lopen. Zelf verhuistransport regelen en de hulp van familie en vrienden inschakelen is een stuk voordeliger.

Een grote bestelbus met laadlift is ruim genoeg voor je grotere meubelstukken en je hebt er geen vrachtwagenrijbewijs (groot rijbewijs) voor nodig. Je kosten blijven dan beperkt tot de huur voor de bestelbus, de aanschaf of huur van verhuisartikelen, zoals verhuisdozen en verhuisdekens, en wat versnaperingen voor je hulpkrachten.

2. Mijd het weekend

Het ligt in verband met je werktijden misschien voor de hand om ’s weekends te verhuizen, maar het is stukken voordeliger om op een doordeweekse dag te verhuizen.Verhuizen

Een verhuisbedrijf rekent een, soms flinke, toeslag voor verhuizingen in het weekend. Met name op zondag verhuizen is duur – soms wel twee keer zo duur als op een weekdag.

Ook het huren van een bestelbus is op zaterdag vaak duurder dan op een normale werkdag.

3. Recht op verhuiskostenvergoeding

Misschien weet je het niet, maar je hebt mogelijk recht op een verhuiskostenvergoeding. Dat is vaak het geval wanneer je gedwongen wordt te verhuizen, omdat je huidige woning wordt gesloopt of gerenoveerd.

De vergoeding is een tegemoetkoming in de kosten voor de verhuizing en het inrichten van je nieuwe woning. Voor deze verhuiskostenvergoeding geldt een minimumbedrag van momenteel (januari 2016) 5.857 euro. Op dit bedrag heb je in alle gevallen recht.

Huur niet te duur! Check ook onze checklist over de voorbereiding van een verhuizing, zodat alles goed verloopt.

Laat een reactie achter

Related Posts

25 jaar Adrem Autoverhuur én een nieuwe vestiging!

“Daarvoor moet je echt niet bij mij zijn,” staat er op de website van Adrem Autoverhuur onder de foto van…

Lees meer »

milieubewust rijden

Alles over milieubewust rijden

In onze snel veranderende wereld wordt milieubewust rijden steeds belangrijker. De impact van traditionele voertuigen op het milieu is aanzienlijk,…

Lees meer »

auto leasen zonder bkr check

Auto leasen zonder BKR

Bij het leasen van een auto komt vaak een BKR-check om de hoek kijken en je vraagt je misschien af…

Lees meer »