5 tips voor het huren van een auto op vakantie

Frits Pieper
18 jan 2018

Ga je op vakantie naar het buitenland en wil je ter plekke een auto huren? Dan wil je natuurlijk niet te veel betalen of voor verrassingen komen te staan. Doe je voordeel met onze vijf tips.

1. Kies voor een lokale autoverhuurder

Bij internationale autoverhuurders kun je je auto van tevoren in Nederland reserveren. Dat lijkt het makkelijkst – je kunt dan meestal in het Engels communiceren. Toch bevelen wij als lokale autoverhuurder in Zuid-Limburg natuurlijk onze lokale collega’s aan.

Het mooie van internet is dat je van tevoren een goede vergelijking kunt maken tussen verschillende aanbieders. Een kleine zoektocht op internet leert dat je vaak voor uitstekende tarieven bij een lokale autoverhuurder terecht kunt. Let alleen wel op de voorwaarden, waarover later meer.

2. Kies een auto die ruim genoeg is

Dat je in Nederland als gezin van vier uit de voeten kan met een compacte auto, wil niet zeggen dat je dat op vakantie ook kunt. Heb je al gedacht aan de koffers die jullie meeslepen? Huur een auto die groot genoeg is en over voldoende bagageruimte beschikt.

3. Let op de brandstofkosten

Meestal zijn de brandstofkosten niet bij de huurprijs inbegrepen. Je krijgt een auto met een volle tank mee en levert de auto ook weer af met een volle tank.

Sommige autoverhuurbedrijven hanteren een vol/leeg-regeling, waarbij je de auto met een lege (lees: zo leeg mogelijke) tank mag inleveren. De eerste (volle) tank wordt bij je huurtarief opgeteld. Het nadeel hiervan is dat je dan van tevoren soms een veel te hoge prijs voor de brandstof moet betalen en bovendien voor een volle tank betaalt, terwijl je die niet helemaal leeg rijdt. Wel spannend voor waaghalzen: lukt het jou om op de laatste druppel benzine het autoverhuurbedrijf te bereiken?

Een derde vorm die ik wel eens heb meegemaakt is de leeg/leeg regeling. Je krijgt een auto met een lege  tank mee (als je geluk hebt zit er nog wat in van de vorige huurder), en hij mag ook weer leeg terug. Dezelfde uitdaging als bij de vol/leeg regeling.

4. Let op de kleine lettertjes

Let op de kleine lettertjes in het huurcontract. Bijvoorbeeld over de afgesloten verzekeringen en de hoogte van het eigen risico. Zet nooit je handtekening onder iets wat je niet eerst gelezen hebt. Anders kun je nog wel eens voor verrassingen komen te staan: het internet staat bol van de de beoordelingen van verhuurbedrijven waar het mis ging.

5. Controleer de auto bij het afhalen

Controleer zowel bij het afhalen als terugbrengen het voertuig op schade. Zorg er bij het afhalen voor dat alle aanwezige schade genoteerd staat op het huurcontract. Maak bij het afleveren foto’s met je smartphone.


Heb jij al eens een auto gehuurd tijdens je vakantie in het buitenland? Heeft dat nog voor problemen gezorgd? Met welke tip hierboven had jij je voordeel kunnen doen? Liever dicht bij een auto huren in de regio Hoensbroek? Dat kan bij Adrem! 

Laat een reactie achter

Related Posts

nieuwe auto inrijden

Moet je een nieuwe auto inrijden?

Nieuwe auto’s hebben een magische aantrekkingskracht; de glimmende lak, het frisse interieur en de belofte van probleemloos rijplezier. Maar voordat…

Lees meer »

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »