6 Dingen waar je aan moet denken bij een auto huren in het buitenland

Frits Pieper
10 apr 2017

Waar moet je aan denken als je een auto gaat huren in het buitenland of überhaupt over de grens gaat rijden? Nou, wellicht meer dan je denkt. We hebben wat aandachtspunten voor je op een rij gezet.

1. Plaats op de weg

Zoals je wellicht weet, rijden ze niet overal ter wereld aan de rechterkant van de weg. Het Verenigd Koninkrijk is misschien het meest sprekende, maar lang niet het enige voorbeeld van een land waar ze links rijden. In het grootste deel van het zuiden van Afrika rijden ze links. Net als in onder andere Australië, India en Japan. O ja, en in de auto’s die je in deze landen huurt, zit het stuur rechts (en bedien je de versnellingspook daarom met links).

2. Verkeersborden

Diverse verkeersborden zijn universeel. Denk aan het stopbord. Maar in het buitenland zul je ongetwijfeld borden tegenkomen waarvan je de betekenis niet kent. Toegegeven: veel borden spreken voor zich, maar andere roepen op z’n minst twijfel op. Weet jij bijvoorbeeld wat het ‘Yield’-bord in de VS betekent?

3. Schakel/automaat

De meeste Europese auto’s hebben standaard een handgeschakelde versnellingsbak. Maar in de Verenigde Staten bijvoorbeeld is automatische transmissie de standaard. Daar is het veel lastiger een handgeschakelde auto te huren.

4. Leeftijd

In sommige landen geldt er een bepaalde minimumleeftijd voor het huren van voertuigen uit bepaalde klassen. Maar wist je dat er ook zoiets is als een maximumleeftijd? In Cyprus en Malta bijvoorbeeld wordt het moeilijk een auto te huren als je boven de zeventig bent.

5. Benzinestations

Rood voor diesel, groen voor benzine. In Nederland gebruiken de meeste pompstations uniforme kleurcodes voor verschillende soorten brandstof. In het buitenland hanteren tankstations mogelijk andere kleurcoderingen. In de VS bijvoorbeeld staat groen voor diesel! Precies andersom dus.

6. Verzekering

Bij ons ben je verplicht een autoschadeverzekering af te sluiten als je een auto huurt. Maar dat is niet in alle landen het geval. In sommige landen dekt je eigen autoverzekering de schade aan een huurauto. Vergeet dus niet je verzekeringsbewijs mee te nemen. Met een kopie neemt men vaak geen genoegen.


Heb jij wel eens in een ‘vreemd’ land een auto gehuurd? Waar liep je tegenaan? Deel je tips met onze lezers! Een auto huren in de regio Stein? Dat kan bij Adrem! 

Laat een reactie achter

Related Posts

Auto uit sneeuw krijgen

Met onze handige tips jouw auto uit sneeuw krijgen

Het winterseizoen kan prachtig zijn, met zijn sneeuw bedekte landschappen en het wintersport gevoel. Rijden in de sneeuw kan echter…

Lees meer »

Baby

Wat is duurder: een kind of een auto?

‘Zou je nog een kind willen?’ ‘Weet je wat dat kost? € 120.000 tot ze 18 zijn! Daar kun je…

Lees meer »

Afkoop eigen risico huurauto

Is de afkoop eigen risico huurauto mogelijk?

Een auto huren is vandaag de dag snel en eenvoudig te realiseren. Je huurt bijvoorbeeld een auto voor je vakantie…

Lees meer »