7 bizarre redenen om een auto of bestelbus te huren

Frits Pieper
03 sep 2014

Sinds kort vragen wij aan bezoekers van onze website die een prijsopgave willen, de reden waarom zij een auto of bestelbus willen huren. Het is niet verplicht om hier antwoord op te geven, veel mensen doen dat wel. Door de antwoorden die wij krijgen, proberen wij ons aanbod zoveel mogelijk af te stemmen op de behoeftes van onze huurders.

Als deze vraag aan mij zou worden gesteld, zou ik bij de vraag ‘Waarom wilt u een auto huren?’ het volgende antwoord geven: “Omdat ik een ramkraak wil uitvoeren”. Gewoon om te kijken of de verhuurder mij de auto zou willen verhuren. Ik begrijp wel waarom wij dit antwoord nooit krijgen 😉

Dit deed mij wel denken aan bizarre redenen waarom mensen ooit een auto of bestelbus bij Adrem nodig hadden. Meestal hoorden wij de reden pas achteraf. Dat was niet altijd leuk, maar uiteindelijk soms wel vermakelijk. Graag wil ik 7 bizarre redenen om een auto of bestelbus te huren, met je delen.

1. Mijn vliegtuig vliegt niet

Afgelopen weekend was er weer een  vulkaanuitbarsting op IJsland. Toen moest ik hier weer aan denken. Bij de vorige vulkaanuitbarsting werden veel vluchten geschrapt. Een reiziger vroeg om een auto omdat zijn vliegtuig niet vloog.

2. Auto nodig voor een ongeluk

De eerste keer dat Flikken Maastricht een auto nodig had voor een ongeluk, werden wij hiervoor gebeld. Men verzekerde ons dat de auto onbeschadigd zou worden ingeleverd. Dat gebeurde ook: geen krasje te bekennen bij terugkomst van de auto.

3. Dochter verhuist 6 keer in 1 jaar

Pappa begon het nu wel een beetje zat te worden om zijn dochter voor de 6e keer in 1 jaar naar een nieuwe studentenkamer te verhuizen. Dit was volgens hem de laatste keer: ‘de volgende keer regelt ze maar een bakfiets!’

4. Verzekering oplichten

Stel dat een goede vriend per ongeluk een deuk in zijn auto heeft gereden. Wat is er dan makkelijker om een auto te huren en die nog even tegen de deuk aan te rijden? Dat kost alleen maar het eigen risico bij het verhuurbedrijf, maar de deuk wordt hopelijk door de verzekering vergoed… Jammer: wij vermoedden de fraude, dus de schade werd niet uitbetaald. De huurder kwam op de zwarte lijst bij alle verzekeringsmaatschappijen en verhuurbedrijven.

5. Lijkwagen nodig

Wij kregen de recherche op bezoek, die een bestelbus in beslag kwam nemen. Er was 2 weken daarvoor vermoedelijk een lijk met een bestelbus vervoerd dat vervolgens in de Maas was gegooid. Om u gerust te stellen: deze bus hebben wij niet meer in onze verhuurvloot.

6. Ik heb geen woning meer

Een nette mevrouw huurde 2 maanden lang een kleine auto. Later bleek dat zij die 2 maanden in de auto had gewoond omdat zij haar huis was uitgezet.

7. Onderdelen nodig

Lastig als de motor van je eigen auto stuk is. Dan huur je toch precies dezelfde auto, en wissel je de motor om?

Jammer: wisseltruc mislukt. Onze huurauto deed het niet meer met de oude, defecte motor. Fraude ontdekt omdat het motornummer niet meer klopte.


Kun je zelf een bizarre reden bedenken waarom je een auto of bus zou willen huren? Vul deze gerust in het commentaarveld in.

Als je geen bizarre reden kunt verzinnen, heb ik een andere opdracht. Welke van de hierboven genoemde redenen zijn nooit gebeurd, maar verzonnen?

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »