Heb ik een creditcard nodig om een auto te huren?

Frits Pieper
02 dec 2018

Het is een fabeltje dat je de borg of huur voor je huurauto of -bus alleen met een creditcard kunt voldoen. Ook zonder creditcard kun je vaak een auto of bestelbus huren. We leggen je uit hoe het precies zit.

Anders dan in bijvoorbeeld de VS is de creditcard in Nederland geen populair betaalmiddel. Amerikanen bezitten gemiddeld 2,6 creditcards per werkzame persoon. ‘Wij’ Nederlanders hebben gemiddeld nog niet één VISA of Mastercard de man. Als je een Nederlander vraagt met welke creditcard hij wil betalen, is de kans groot dat hij je verbaasd aankijkt.

Wanneer met creditcard betalen?

Bij praktisch alle autoverhuurbedrijven moet je borg betalen voor het huren van een voertuig. De hoogte van onze waarborgsom is minstens 250 euro en is afhankelijk van het type auto dat je huurt en de huurperiode.

Als je een kleine auto bij ons huurt, zoals een Peugeot 108, kun je de borg betalen zoals jij wilt. Met de pin of met je creditcard. Dat geldt ook voor al onze bestelbussen en personenbussen. Van onze kleinste bestelauto tot onze grootste verhuiswagen.

Voor onze compacte auto’s kun je de borg met de pin of met je creditcard voldoen. Niet contant dus.

Wil je een middenklasse of grote auto huren? Dan kun je de borg alleen met een creditcard betalen.

Merk op dat je bij veel autoverhuurders de borg helemaal niet met contant geld of pin kunt betalen en je de waarborgsom altijd met creditcard moet voldoen.

Waarom met creditcard betalen?

Misschien denk je nu: geld is toch geld? Waarom moet ik met een creditcard betalen?

In feite draait het om vertrouwen. Een creditcard vertelt dat je kredietwaardig bent. Zo weten autoverhuurbedrijven zeker dat ze eventuele schade tijdens de huurperiode op je kunnen verhalen.

Een veel belangrijker reden is de verzekeringsmaatschappij. Zij verzekeren jouw auto tijdens de huur. Daarom zijn zij degene die deze eisen opstellen.

Borg wordt verrekend met huurprijs

Bij het terugbrengen van je huurauto krijg je ook de betaalde borg van ons terug. We verrekenen je borg met de verschuldigde huur. Je kunt de borg dus zien als een voorschot op de eindafrekening. Vaak krijg je geld terug op je bankrekening, of als verrekening op je creditcard.

Het bedrag dat je eventueel nog moet afrekenen, kun je contant, met de pin of met creditcard voldoen. Om de huur van je auto te betalen, heb je dus geen creditcard nodig. Alleen voor het betalen van de borg moet je soms een creditcard hebben. Verhuisbus huren in Heerlen? Dat kan bij Adrem!

Laat een reactie achter

Related Posts

Versnellingspook

Auto schakelt niet meer – wat nu?

Het kan voorkomen dat je tijdens het rijden moeite krijgt met schakelen. Opeens schakelt de auto niet meer. Je wilt…

Lees meer »

parkeren in geleen

Goedkoop en gratis parkeren in Geleen

Ben jij regelmatig te vinden in Geleen? Bijvoorbeeld omdat je er werkt of omdat je het leuk vindt om naar…

Lees meer »

gratis parkeren valkenburg

Waar kun je (gratis) parkeren in Valkenburg?

Als je een auto komt huren bij ons in Sittard om het prachtige Limburg te ontdekken, dan staat er vast…

Lees meer »