parkeren sittard

Gratis en goedkoop parkeren in Sittard

Sittard: een populaire winkelstad. En zoals voor alle populaire winkelsteden geldt: het vinden van een (goedkope) parkeerplek is lang niet altijd even gemakkelijk. Vooral niet op koopavonden, in het weekend en tijdens drukbezochte evenementen als het Oktoberfeest Sittard.

Gratis parkeren aan de rand van het centrum

Veel dichter bij het winkelcentrum dan de Parklaan kom je niet. Let wel: dit is een eenrichtingsweg, die je alleen vanuit zuidelijke richting – vanuit de Agricolastraat – mag inrijden. Als je geluk hebt, vind je hier een gratis parkeerplek, op slechts een paar minuten lopen van het stadshart.

De noordelijke grens van het centrum van Sittard wordt gemarkeerd door de Odasingel. In de woonwijken ten noorden hiervan kun je gratis parkeren. Dit is een uitkomst tijdens drukbezochte evenementen als de Sint-Joepmarkt en het Oktoberfeest Sittard, als ook veel betaalde parkeerplekken vergeven zijn.

Na 16.00 uur en ’s weekends kun je ook gratis parkeren bij de Stadssporthal. Na ca. 8 minuten lopen kom je de eerste winkels in het centrum al tegen.

parkeren sittard

Betaald parkeren in het centrum

Op straat parkeren in het centrum van Sittard kost bijna overal 1,40 euro per uur. Behalve aan het Stationsplein, waar je het dubbele betaalt en bovendien maar 30 minuten mag staan. Ook op het Tempelplein betaal je 2,80 euro per uur (max. 2 uur parkeren) voor een plek dicht bij het winkelgebied.
Voordeliger is het om te parkeren in de parkeergarage aan het Hub Dassenplein, op steenworp afstand van het Tempelplein. Hier betaal je – net als aan straat – 1,40 euro per uur en ben je niet gebonden aan een maximale parkeertijd. Bovendien is het tweede uur parkeren gratis!

Ook in de parkeergarage De Wieër en de aanpalende garage van het ABC-complex betaal je 1,40 euro per uur. En ook hier sta je het tweede uur gratis. Als je je bezoektijd dus beperkt, kun je voor effectief 0,70 euro per uur parkeren. Dat is praktisch gratis, niet?

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.