Gratis en goedkoop parkeren in Sittard

Frits Pieper
24 sep 2018

Sittard: een populaire winkelstad. En zoals voor alle populaire winkelsteden geldt: het vinden van een (goedkope) parkeerplek is lang niet altijd even gemakkelijk. Vooral niet op koopavonden, in het weekend en tijdens drukbezochte evenementen als het Oktoberfeest Sittard.

Gratis parkeren rand centrum Sittard

Veel dichter bij het winkelcentrum dan de Parklaan kom je niet. Let wel: dit is een eenrichtingsweg, die je alleen vanuit zuidelijke richting – vanuit de Agricolastraat – mag inrijden. Als je geluk hebt, vind je hier een gratis parkeerplaats in Sittard, op slechts een paar minuten lopen van het stadshart.

De noordelijke grens van het centrum van Sittard wordt gemarkeerd door de Odasingel. In de woonwijken ten noorden hiervan kun je gratis parkeren in Sittard. Dit is een uitkomst tijdens drukbezochte evenementen als de Sint-Joepmarkt en het Oktoberfeest Sittard, als ook veel betaalde parkeerplekken vergeven zijn.

Na 16.00 uur en ’s weekends kun je ook gratis parkeren in Sittard bij de Stadssporthal. Na ca. 8 minuten lopen kom je de eerste winkels in het centrum al tegen.

 

Betaald parkeren in het centrum

Op straat parkeren in het centrum van Sittard kost bijna overal 1,90 euro per uur. Behalve aan het Stationsplein, waar je het dubbele betaalt en bovendien maar 30 minuten mag staan. Ook op het Tempelplein betaal je 3,80 euro per uur (max. 2 uur parkeren) voor een plek dicht bij het winkelgebied. Voordeliger is het om te parkeren in de parkeergarage aan het Hub Dassenplein, op steenworp afstand van het Tempelplein. Hier betaal je – net als aan straat – 1,40 euro per uur en ben je niet gebonden aan een maximale parkeertijd. Bovendien is het tweede uur parkeren gratis in Sittard!

Tijden betaald parkeren

De tijden van betaald parkeren kunnen verschillen. Let er wel op dat bij een parkeermeter geen maximum tijd beschikbaar is. De meter blijft dus doorlopen. Op straat betaalt u:

  • Maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag: tussen 09:00 – 19:00 uur
  • Donderdag (koopavond): tussen 09:00 – 22:00 uur
  • Koopzondagen: tussen 12:00 – 18:00 uur

P+R Transferium Station vrij parkeren Sittard

Een goedkope P+R parkeergelegenheid is bij het Station van Sittard. Deze parkeergarage heeft maar liefst 525 plaatsen en een doorrijhoogte van 1,90 meter. Q-Park is de beheerder van deze parkeergelegenheid. U kunt hier goedkoop parkeren als u verder met het openbaar vervoer verder reist. P+R tarief voor reizigers heeft aan maximaal dagtarief van 4,- euro. Een regulier parkeertarief is per 60 minuten 1,97 euro en het maximale dagtarief is hier 8,99 euro.

Parkeergarage

Ook in de parkeergarage De Wieër en de aanpalende garage van het ABC-complex betaal je 1,40 euro per uur. En ook hier sta je het tweede uur gratis. Als je je bezoektijd dus beperkt, kun je voor effectief 0,70 euro per uur parkeren. Dat is praktisch gratis, niet? Een auto huren in de regio Sittard doe je bij Adrem Autoverhuur!

ODA Parking is een ruime en gunstig gelegen parkeergarage aan de rand van het centrum van Sittard waar u comfortabel kunt parkeren. Vanaf de parkeerplaats heeft u direct toegang tot Sittard-Centrum en ontdekt u deze prachtige stad. Sittard heeft een aantal grote ketens zoals H&M, Douglas, Jack & Jones en HEMA, maar biedt ook ruimte aan kleinere winkels. Naast het ruime winkelgebied heeft Sittard ook een diversiteit aan restaurants door de hele binnenstad. De meeste restaurants bevinden zich vlakbij de markt waar je zeker kunt genieten van heerlijk eten. Zin om een ​​dagje de culturele kant van de stad te ontdekken? Dan kunt u het Domijnen Museum bezoeken, Petruskerk bezoeken of de prachtige “geheime” stadstuin bewonderen. Voor aangenaam en betaalbaar parkeren kan je terecht op de parking van ODA. Het starttarief is 0,50, per uur 1,90 en het maximum dagtarief van 5,- euro per dag.

De Hub Dassenpleingarage is een ruime ondergrondse parkeergarage op slechts enkele minuten lopen van het centrum van Sittard. Boven de parkeerplaats bevindt zich een kantoorgebouw en elders in de straat zijn meerdere kantoren en agentschappen gevestigd. Op enkele minuten loopafstand van parkeergarage Hub Dassenplein is een diversiteit aan culturele bezienswaardigheden, uitgebreide winkelgebieden en een diversiteit aan restaurants. In de Paradijsstraat vind je een grote diversiteit aan winkels. Van daaruit kunt u verder naar de Helstraat en Walstraat, en vandaar verder naar de Misboekstraat waar nog veel kleine winkeltjes zijn. Vanaf hier loop je ook gemakkelijk naar de Markt, het centrale plein van Sittard waar het dag en nacht bruist. Het starttarief is 0,50, per uur 1,90 en het maximum dagtarief van 10,- euro per dag.

Over Adrem autoverhuur

Wij willen hét autoverhuurbedrijf in Zuid-Limburg zijn waar iedereen graag een auto of bus huurt. Wij onderscheiden ons van andere autoverhuurbedrijven door écht te luisteren naar onze huurders. Bovendien garanderen wij dat wij doen wat wij beloven. Jouw doel is ons doel: dat je veilig en met het voertuig naar jou wens op de plaats van je bestemming komt en ook weer terug.

  • De garanties van Adrem autoverhuur Limburg
  • 100% vervoersgarantie: Als je niet komt waar je moet zijn, betaal je geen cent.
  • Géén onverwachte kosten: Je betaald alleen wat vooraf afgesproken is.
  • Gratis annuleren: Komt het toch niet uit, elke reservering kan je gratis annuleren.

 

 

Laat een reactie achter

Related Posts

parkeren in valkenburg

Waar kun je parkeren in Valkenburg?

Valkenburg, een pittoresk stadje met een rijke geschiedenis en bruisende toeristische activiteiten, staat voor de uitdaging van beperkte parkeerruimte. Wil…

Lees meer »

voor- en nadelen van een private lease

De voor- en nadelen van een private lease

Private lease is een term die steeds vaker opduikt in gesprekken over auto’s. Maar wat houdt het eigenlijk in? In…

Lees meer »

oliepeil controleren

Alles wat je moet weten over het oliepeil controleren

Het oliepeil van je auto controleren is een van de meest cruciale stappen om ervoor te zorgen dat je voertuig…

Lees meer »