Waar kun je (gratis) parkeren in Valkenburg?

Nina Geuskens
25 okt 2022

Als je een auto komt huren bij ons in Sittard om het prachtige Limburg te ontdekken, dan staat er vast ook een tripje naar Valkenburg op de planning. In deze blog vertellen we je wat meer over dit leuke stadje en geven we je informatie over waar je in Valkenburg gratis kunt parkeren. Dat is wel zo handig om te weten, niet waar? Parkeerkosten kunnen tegenwoordig immers hoog oplopen en dat geld besteed je veel liever aan een lekker broodje of een souvenir uit Valkenburg!

Waarom je in Valkenburg geweest moet zijn

Valkenburg is al meer dan 135 jaar een grote trekpleister en het kloppende hart van het Heuvelland. Dit is onder andere te danken aan haar vele jaarlijkse tradities en evenementen, indrukwekkende kasteelruïne en de middeleeuwse stadskern die rijk is aan terrasjes en winkeltjes. Bovendien wordt het stadje omringd door een prachtig 5-sterrenlandschap. Wat wil je nog meer? Als je in Valkenburg aankomt, dan krijg je gelijk een vakantiegevoel.

 

gratis parkeren valkenburg

Parkeren in Valkenburg, gratis?

Parkeren in Valkenburg is in de meeste gevallen niet gratis. Valkenburg is namelijk een drukbezochte stad waar iedereen een plekje zoekt om (het liefst) gratis te parkeren. Waar in Valkenburg kun jij het beste de auto zetten? Als je hooguit even bij een winkeltje langs wilt gaan en dus zo dicht mogelijk bij het centrum wilt zitten, dan kun je het beste parkeren op het Walramplein, bij Villa Via Nova (Reinaldstraat) of het Berkelplein. Daarvoor gelden de volgende tijden en tarieven:

Als je langer dan twee uur wilt parkeren, dan kun je ervoor kiezen om te parkeren in één van de verschillende parkeergarages of op één van de volgende parkeerterreinen met slagbomen: aan de Burg. Henssingel, Rolschaatsbaan, Geulpark, Odapark, Spoorlaan en Cauberg. Hier geldt een maximaal dagtarief van € 9.00.

Is er dan geen één plekje waar je gratis kunt parkeren rondom Valkenburg? Jawel! Er is één straat waar je gratis kunt parkeren en deze straat is gelegen op slechts 5 minuten lopen van het centrum. Waar ligt deze gratis parkeerplek dan precies?

Waar in Valkenburg kun je gratis parkeren?

In Valkenburg kun je gratis parkeren in de Parallelstraat. Dit is een zijstraat van de Nieuweweg die vanuit het centrum van Valkenburg richting Heerlen loopt. Deze straat ligt direct achter het treinstation van Valkenburg. Je bereikt deze straat via de Kloosterweg. Zodra je de straat inrijdt, kom je na ongeveer 50 meter de ruime parkeervakken tegen waar je gratis kunt parkeren. Het maakt niet uit hoelang je de auto hier laat staan. Het is geen probleem als je de auto pas na een paar dagen komt ophalen.

In de avond gratis parkeren in Valkenburg

Ga je in de avond naar de stad, bijvoorbeeld voor een avondje stappen? Dan hoef je niet per se naar de bovengenoemde straat te rijden om gratis te parkeren in Valkenburg. Na 20.00 uur kun je namelijk overal, ook in het centrum van Valkenburg, gratis parkeren. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 11.00 uur ’s morgens tot 20.00 uur ’s avonds en op zondag pas vanaf 13.00 uur.

Wil je graag een auto huren om Zuid-Limburg te verkennen en het prachtige Valkenburg ontdekken? Neem dan eens een kijkje bij onze verschillende fijne huurauto’s.

Related Posts

25 jaar Adrem Autoverhuur én een nieuwe vestiging!

“Daarvoor moet je echt niet bij mij zijn,” staat er op de website van Adrem Autoverhuur onder de foto van…

Lees meer »

milieubewust rijden

Alles over milieubewust rijden

In onze snel veranderende wereld wordt milieubewust rijden steeds belangrijker. De impact van traditionele voertuigen op het milieu is aanzienlijk,…

Lees meer »

auto leasen zonder bkr check

Auto leasen zonder BKR

Bij het leasen van een auto komt vaak een BKR-check om de hoek kijken en je vraagt je misschien af…

Lees meer »