Gratis parkeren in Sittard: is het mogelijk?

Frits Pieper
22 jan 2024

De stad Sittard in Limburg is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Niet alleen kun je er prima winkelen en genieten van het historische stadscentrum, maar ook staat Sittard bekend om zijn Sint-Joepmarkt en grootschalige Oktoberfeesten. Als je met je auto naar de stad rijdt, vraag je je wellicht af of gratis parkeren in Sittard mogelijk is. Deze blog zal antwoord geven op deze vraag. Ben je op vakantie in Sittard en op zoek naar een goede huurauto? Lees dan hier meer over een auto huren in Sittard.

Kun je gratis parkeren in Sittard?

Parkeren in Sittard is veelal niet gratis. In het centrumgebied geldt namelijk van 9-19 uur doordeweeks betaald parkeren. Donderdag is in verband met de koopavond het betaalde parkeren zelfs tot 22 uur. Ook is parkeren in Sittard op zondag niet meer gratis, omdat Sittard wekelijks de winkels open heeft op zondag. Deze regel geldt ook bijvoorbeeld in Heerlen. Lees hier of je in Heerlen gratis kunt parkeren en waar. Daarom geldt ook zondag betaald parkeren van 12 tot 19 uur. Hierbij geldt een tarief van €1.90 per uur en een dagtarief van maximaal €10.

Op straat parkeren

Er zijn een aantal parkeerterreinen in Sittard aanwezig, waar je goedkoop kunt parkeren in Sittard centrum. Er zijn parkeerplaatsen aan de Steenweg voor €1.90 per uur met een maximaal dagtarief van €5. Je kunt bovendien de auto zetten op de Parallelweg bij de Nettorama. Hier betaal je €0.60 per uur. Vanaf deze parkeerplek is het centrum ongeveer tien minuten lopen. In het centrum zelf kun je parkeren op Stationsplein, Stationsvoorplein en Tempelplein, wanneer je Sittard bezoekt. Hier geldt een parkeertarief van €3.80 per uur.

gratis parkeren in parkeergarages van sittard

Kun je in Sittard gratis parkeren in parkeergarages?

Gratis parkeren in Sittard bij de parkeergarages is niet mogelijk. Sittard heeft een aantal bekende Q-Parks verspreid door de stad. Voor parkeergarage Odaparking in Sittard, Hub Dassenplein en ABC Sittard betaal je €1.90 per uur. De goedkoopste parkeergarage in Sittard is echter de Ligne. Hier betaal je €1.20 per uur.

P en R in Sittard

Moet je op het treinstation van Sittard zijn om vervolgens verder te rijden met het openbaar vervoer? Direct achter het treinstation vind je de enige P en R in Sittard: P+R Station Sittard. Hier kun je goedkoop parkeren in Sittard. Bovendien krijgen reizigers met een OV-chipkaart of een abonnement extra korting. Hier gelden de volgende tarieven: €2.03 per uur met een dagtarief van €9.26. Kun je van de korting gebruikmaken, dan betaal je maximaal €4 dagelijks. Aan de voorkant van het station gelden andere tarieven en je kunt dus niet gratis parkeren bij Station Sittard. In Maastricht vind je wel een P+R waar je gratis kunt parkeren net buiten de stad, dus als je daar op bezoek gaat, laat je dan door deze tekst informeren over parkeren in Maastricht.

Wat zijn betaalmogelijkheden bij het parkeren in Sittard centrum?

In de parkeergarages is achteraf betalen mogelijk, met 24/7 uitrijmogelijkheid. Betalingen kunnen worden voldaan met een pinpas, creditcard, papiergeld, of muntgeld. Zowel op straat als op de meeste parkeerterreinen is vooraf betalen een optie, middels een pinpas, muntgeld, of bijvoorbeeld met een parkeer app. De parkeerapp is ook handig, wanneer je Geleen zou wensen te bezoeken. 

 

 

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »