Zelf verhuizen: is mijn inboedel verzekerd tijdens de verhuizing?

Frits Pieper
15 feb 2016

Een verhuizing is voor veel mensen een hectische en stressvolle periode. Het laatste dat je wilt, is voor onaangename verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld wat betreft je inboedelverzekering.

Heb je er wel eens over nagedacht of je inboedel is verzekerd tijdens je verhuizing? Een ongeluk tijdens het laden en lossen of het transport zit immers in een klein hoekje. Het is verstandig de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering te checken, of je verzekeringsadviseur te raadplegen. Indien nodig kun je een speciale verhuisverzekering afsluiten, want zelfs een all-risk inboedelverzekering heeft zijn beperkingen en dekt niet alle schade.

Vaak gelden er tijdens een verhuizing beperkende voorwaarden en vergoedt je gewone inboedelverzekering slechts een deel of zelfs helemaal niets van schade die ontstaat buiten je woning. Als een ander aansprakelijk is voor de schade, bijvoorbeeld een vriend die je helpt verhuizen, kun je die vaak wel op zijn WA-verzekering verhalen.

Vergeet ook niet de adreswijziging aan je verzekeringsmaatschappij door te geven, want een inboedelverzekering verhuist niet altijd automatisch met je mee. Soms is je inboedel een tijdje op het oude én nieuwe adres verzekerd, maar die periode is beperkt (meestal 1-3 maanden). Geef je geen adreswijziging door, dan kan je inboedelverzekering zelfs komen te vervallen en zijn je spullen helemaal niet verzekerd. Vergeet ook niet eventueel je inboedelverzekering aan te passen.

Ga je zelf verhuizen? Dan ben je bij Adrem Autoverhuur Limburg aan het juiste adres voor geschikt verhuisvervoer. Geen vrachtwagenrijbewijs? Geen probleem. Zelfs onze grootste bestelbus (met laadlift) mag je ‘gewoon’ besturen met je rijbewijs B. Lees nog meer over de voorbereiding van een verhuizing in onze handige checklist.

Moet je veel spullen verhuizen over een grote afstand, en ben je bang dat je twee keer moet rijden? Dan is het wellicht voordelig om de brandstof af te kopen. Dan kun je voor een vast bedrag een onbeperkt aantal kilometers afleggen binnen de huurperiode!

Laat een reactie achter

Related Posts

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »