Zelf verhuizen: is mijn inboedel verzekerd tijdens de verhuizing?

Frits Pieper
15 feb 2016

Een verhuizing is voor veel mensen een hectische en stressvolle periode. Het laatste dat je wilt, is voor onaangename verrassingen komen te staan. Bijvoorbeeld wat betreft je inboedelverzekering.

Heb je er wel eens over nagedacht of je inboedel is verzekerd tijdens je verhuizing? Een ongeluk tijdens het laden en lossen of het transport zit immers in een klein hoekje. Het is verstandig de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering te checken, of je verzekeringsadviseur te raadplegen. Indien nodig kun je een speciale verhuisverzekering afsluiten, want zelfs een all-risk inboedelverzekering heeft zijn beperkingen en dekt niet alle schade.

Vaak gelden er tijdens een verhuizing beperkende voorwaarden en vergoedt je gewone inboedelverzekering slechts een deel of zelfs helemaal niets van schade die ontstaat buiten je woning. Als een ander aansprakelijk is voor de schade, bijvoorbeeld een vriend die je helpt verhuizen, kun je die vaak wel op zijn WA-verzekering verhalen.

Vergeet ook niet de adreswijziging aan je verzekeringsmaatschappij door te geven, want een inboedelverzekering verhuist niet altijd automatisch met je mee. Soms is je inboedel een tijdje op het oude én nieuwe adres verzekerd, maar die periode is beperkt (meestal 1-3 maanden). Geef je geen adreswijziging door, dan kan je inboedelverzekering zelfs komen te vervallen en zijn je spullen helemaal niet verzekerd. Vergeet ook niet eventueel je inboedelverzekering aan te passen.

Ga je zelf verhuizen? Dan ben je bij Adrem Autoverhuur Limburg aan het juiste adres voor geschikt verhuisvervoer. Geen vrachtwagenrijbewijs? Geen probleem. Zelfs onze grootste bestelbus (met laadlift) mag je ‘gewoon’ besturen met je rijbewijs B. Lees nog meer over de voorbereiding van een verhuizing in onze handige checklist.

Moet je veel spullen verhuizen over een grote afstand, en ben je bang dat je twee keer moet rijden? Dan is het wellicht voordelig om de brandstof af te kopen. Dan kun je voor een vast bedrag een onbeperkt aantal kilometers afleggen binnen de huurperiode!

Laat een reactie achter

Related Posts

Afkoop eigen risico huurauto

Is de afkoop eigen risico huurauto mogelijk?

Een auto huren is vandaag de dag snel en eenvoudig te realiseren. Je huurt bijvoorbeeld een auto voor je vakantie…

Lees meer »

Kun je in de sneeuw rijden zonder winterbanden in het buitenland?

Binnen Nederland is het niet verplicht om in de winter met winterbanden te rijden. Vanwege de veiligheid wordt het wel…

Lees meer »

Burenruzie

Burenruzie

Ik ben fan van de rijdende rechter. En dan vooral van burenruzies.   Daarom vandaag een lijst met 15 tips…

Lees meer »