Maak jij je auto goed schoon?

Frits Pieper
27 feb 2019

Je auto door de wasstraat halen en het interieur stofzuigen maakt je auto op het oog schoon, maar er zijn dingen die zich aan je oog onttrekken. Namelijk bacteriën. Zou jij een hamburger eten zonder je handen te wassen na een bezoek aan een openbaar toilet?

Interieur broeinest van bacteriën

Hopelijk beantwoord je die vraag met ‘nee’. Dan is het gek dat je wél een hamburger eet achter het stuur van je auto. Je autostuur is namelijk een broeinest van bacteriën. Net als andere plekken in je auto die je regelmatig aanraakt, zoals de deurhendel, versnellingspook, je autogordel en de knopjes van je radio. Wanneer heb je daar voor het laatst een antiseptisch doekje overheen gehaald?

Voedselresten

Als je net als wij wel eens door de drive-through van het fastfoodrestaurant rijdt, kun je maar beter het interieur van je auto geregeld ontsmetten. Bacteriën tieren welig bij de voedselresten via je handen op het stuur en andere plekken in je auto belanden. Als’s zomers de temperatuur oploopt in je geparkeerde auto, vermenigvuldigen deze micro-organismen zich razendsnel.

Nu zijn de meeste bacteriën ongevaarlijk, maar sommige kunnen ernstige voedselvergiftiging veroorzaken. Ze huizen niet alleen op je stuur en versnellingspook, maar ook in de stoffen bekleding van je autostoelen en de vloermatten. Stofzuigen alleen is niet afdoende om korte metten te maken met de kleine ziektemakers. Maar hoe reinig je je auto dan hygiënisch?

Hygiënisch autopoetsen

Voor de kunststoffen oppervlakken in je auto zoals je stuur, deurhendels en versnellingspook kun je het beste antibacteriële schoonmaakdoekjes gebruiken. Deze kun je makkelijk in je auto bewaren en gebruiken als je voor het stoplicht staat te wachten. Hiermee ‘blus’ je de grootste bacteriële brandhaarden in je interieur. Neem ook een flesje desinfecterende handgel mee om je handen te reinig na een bezoek aan het tankstation.

Vergeet je autostoelen en vloermatten niet

Je autostoelen kun je reinigen met een tapijtreiniger of stof- en waterzuiger, die je kunt huren.  Daarmee kun je dan gelijk je vloermatten reinigen. Al kun je je vloermatten ook ‘gewoon’ met water en schoonmaak zeep reinigen. Overigens koop je al voor een paar tientjes een nieuwe set automatten. Bacteriën kunnen tot slot ook in je interieurfilter belanden en zich zo door de lucht verspreiden. Vervang je interieurfilter daarom elk jaar of bij elke kleine en grote beurt.


Wees eens eerlijk: hoe vaak maak jij je auto hygiënisch schoon? En eet jij in je auto? Of is eten ten strengste verboden in je heilige koe? Laat het ons weten in een reactie! Bij Adrem kun je altijd een schone auto in de regio Sittard huren!

Laat een reactie achter

Related Posts

25 jaar Adrem Autoverhuur én een nieuwe vestiging!

“Daarvoor moet je echt niet bij mij zijn,” staat er op de website van Adrem Autoverhuur onder de foto van…

Lees meer »

milieubewust rijden

Alles over milieubewust rijden

In onze snel veranderende wereld wordt milieubewust rijden steeds belangrijker. De impact van traditionele voertuigen op het milieu is aanzienlijk,…

Lees meer »

auto leasen zonder bkr check

Auto leasen zonder BKR

Bij het leasen van een auto komt vaak een BKR-check om de hoek kijken en je vraagt je misschien af…

Lees meer »