Plekken die je moet bezoeken tijdens een roadtrip!

Nina Geuskens
14 jan 2022

Een auto huren voor een roadtrip is een super handige manier om tijdens je vakantie in een korte tijd zoveel mogelijk mooie en verschillende plekken te bezoeken en bewonderen. Een auto huren voor een roadtrip in Europa bij bijvoorbeeld Adrem is niet alleen voordelig, maar is ook nog eens heel handig om alles mee te nemen, milieuvriendelijk en niet te vergeten een hele ervaring! Maar welke originele en mooie plekken moet je nu echt bezoeken tijdens een roadtrip om er écht een onvergetelijke vakantie van te maken? Wij vertellen je er alles over!

 

Slovenië

Slovenië is een heel mooi land om te bezoeken tijdens een roadtrip in Europa. Ondanks dat het land niet heel groot is heeft het een prachtige natuur. Van druipsteengrotten tot gigantische watervallen en uitgestrekte wijnvelden, je kunt het er allemaal vinden. Een aantal plekken die je zeker niet mag vergeten zijn de Julische Alpen, Bled en de heldere rivieren van de Soča-rivier. Kortom: je rijdt door verschillende soorten mooie landschappen met de prachtigste uitzichten.

Adrem

Kroatië

Ga jij een goede auto huren tijdens je roadtrip door Europa? En kun je na Slovenië niet genoeg krijgen van de natuur? Dan is het Nationaal Park Plitvicemeren in Kroatië hét sprookjesbos dat jij moet bezoeken. Door de prachtige watervallen en groene meren lijkt het net een paradijs. Het is dan ook niet voor niets een beschermd natuurgebied. Als je even genoeg hebt van al het zitten in je auto zijn er verschillende wandelroutes die jou de mooiste plekjes van het hele gebied kunnen laten zien. Het voordeel is dat dit gebied vlak bij Bosnië en Herzegovina ligt, een ideale bestemming om nog meer plekken te bezoeken dus.

auto huren roadtrip

 

Italië

Om de natuur wat af te wisselen is de Cinque Terre in Italië een aanrader. De Cinque Terre zijn vijf stadjes genaamd Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Monterosso en Corniglia. Stuk voor stuk zijn het allemaal vissersdorpjes met heerlijke stranden, havens, boulevards, restaurants en authentieke huisjes. Ook is het een ideale omgeving om een wandeling te maken tussen alle wijngaarden en olijfbomen. De langste wandelroute is maar liefst 9 uur lopen. Deze kun je makkelijk over een aantal dagen verdelen voordat je weer naar je nieuwe bestemming gaat vertrekken.

personenbus huren

Frankrijk

Het zuiden van Frankrijk is dé ideale plek voor zon, zee en strand. Je kunt er heerlijke genieten van het bourgondische leven en verschillende steden bezoeken. Voorbeelden van plekken zijn het stadje  Èze, Menton of juist de wereldbekende plek St, Tropez. Wanneer je van plan bent om tijdens je roadtrip te gaan winkelen kun je in Frankrijk je moment ervoor nemen. Zorg wel dat je goed voorbereid bent en bedenk dat je misschien wel een personenbus moet huren om alles weer mee terug te nemen. Het is tenslotte zonde om je tijdens je vakantie jezelf niet te verwennen.

auto huren roadtrip

Zwitserland

Via de Cote D’Azur kun je makkelijk naar Nederland rijden via Zwitserland. De Zwitserse Alpen is een mooie route door een prachtig gebied met de mooiste uitzichten. Het dorpje Zermatt is een prima locatie om nog even een laatste wandeling te maken voordat je weer richting huis rijdt.

auto huren roadtrip europa

Wil je het liever toch niet zo ver zoeken en een auto huren voor een roadtrip in Nederland of zelfs Limburg? Dan hebben wij ook voor jou de leukste bezienswaardigheden in Limburg toegelicht.

Related Posts

Nieuwe banden

Moet je de nieuwe, beste banden voor of achter monteren?

Is het tijd voor nieuwe autobanden? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om gelijk een set van vier nieuwe…

Lees meer »

auto huren tips

Slim een auto huren met deze 8 tips

Een auto huren geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt als je een weekendje of…

Lees meer »

vocht in de koplamp

Vocht in de koplamp, wat moet je doen?

Vocht in de koplamp is een probleem van alle tijden. Vroeger viel het probleem door die oude, glazen koplampen alleen…

Lees meer »