Verhuizen – zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inhuren?

Frits Pieper
21 mrt 2016

Wie gaat verhuizen, staat voor de keuze: ga ik zelf verhuizen of neem ik een professioneel verhuisbedrijf in de hand? Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Verhuisbedrijf inhuren

verhuisbedrijfWie een professioneel verhuizer inhuurt, heeft in principe nergens omkijken naar. Tot de min of meer vanzelfsprekende werkzaamheden van het verhuisbedrijf behoren het sjouwen met de spullen, laden en lossen van de verhuiswagen, en het eigenlijke transport.

Ook het uit elkaar halen en weer in elkaar zetten van je meubels kun je aan het verhuisbedrijf overlaten. Net als het in- en uitpakken van je spullen. Al doen veel mensen dit uit kostenoogpunt liever zelf.

Behalve een stuk gemak, biedt een verhuisbedrijf ook een stuk zekerheid. Je kunt er zeker van zijn dat de verhuizing zo snel en efficiënt mogelijk verloopt, en dat er zorgvuldig met je spullen wordt omgesprongen. Je spullen zijn tijdens de verhuizing bovendien verzekerd.

Aan dit alles hangt natuurlijk ook een prijskaartje. Je hebt te maken met voorrijkosten, arbeidskosten en transportkosten. Een verhuizing door een verhuisbedrijf kost al snel 1000 euro, en dan moet je al je spullen zelf in- en uitpakken.

Zelf verhuizen

verhuizenWie de kosten van zijn verhuizing wil drukken, kiest voor zelf verhuizen, met wat hulp van familie of vrienden. Je kosten blijven dan beperkt tot de kosten voor transport, verhuismaterialen, die je zelf moet aanschaffen of huren, en eventueel een verhuisverzekering. En natuurlijk trakteer je de hulptroepen op lunch of diner.

Wat betreft transport kun je voor een complete verhuizing het beste een (grote) bestelbus huren. Dat is efficiënter en goedkoper dan talloze keren op en neer rijden met een bestelautootje of boedelbak/aanhanger. Veel mensen vinden het bovendien prettiger om met een bestelbus te rijden dan met een auto plus aanhangwagen. Een bestelbus mag je overigens ‘gewoon’ besturen met je autorijbewijs (rijbewijs B). Het huren van een bestelbus kost gemiddeld 60 euro per dag.

Als je alle kosten bij elkaar optelt, kost zelf verhuizen je maximaal een vierde van wat een professioneel verhuisbedrijf kost. Daartegenover staat dan wel dat je alles zelf moet doen. Check hier onze complete checklist over de voorbereiding van een verhuizing.

Laat een reactie achter

Related Posts

luxe huurauto

Met een luxe huurauto door het heuvelland

De vakanties komen er langzaam aan en dat betekent natuurlijk leuke uitstapjes, dagjes weg en vakanties. Om mooie plekken te…

Lees meer »

rijden met aanhanger

Tips voor het rijden met een aanhanger

Wanneer je op vakantie gaat, aan het verhuizen bent of simpelweg spullen moet vervoeren, kan het wel eens zijn dat…

Lees meer »

distributieriem

Een versleten of kapotte distributieriem herkennen

Iedere auto heeft een distributieriem. Deze bevindt zich meestal aan de voorkant van de motor. Distributieriemen staan onder veel stress…

Lees meer »