Verhuizen – zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inhuren?

Frits Pieper
21 mrt 2016

Wie gaat verhuizen, staat voor de keuze: ga ik zelf verhuizen of neem ik een professioneel verhuisbedrijf in de hand? Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Verhuisbedrijf inhuren

Wie een professioneel verhuizer inhuurt, heeft in principe nergens omkijken naar. Tot de min of meer vanzelfsprekende werkzaamheden van het verhuisbedrijf behoren het sjouwen met de spullen, laden en lossen van de verhuiswagen, en het eigenlijke transport.

Ook het uit elkaar halen en weer in elkaar zetten van je meubels kun je aan het verhuisbedrijf overlaten. Net als het in- en uitpakken van je spullen. Al doen veel mensen dit uit kostenoogpunt liever zelf.

Behalve een stuk gemak, biedt een verhuisbedrijf ook een stuk zekerheid. Je kunt er zeker van zijn dat de verhuizing zo snel en efficiënt mogelijk verloopt, en dat er zorgvuldig met je spullen wordt omgesprongen. Je spullen zijn tijdens de verhuizing bovendien verzekerd.

Aan dit alles hangt natuurlijk ook een prijskaartje. Je hebt te maken met voorrijkosten, arbeidskosten en transportkosten. Een verhuizing door een verhuisbedrijf kost al snel 1000 euro, en dan moet je al je spullen zelf in- en uitpakken.

Zelf verhuizen

Wie de kosten van zijn verhuizing wil drukken, kiest voor zelf verhuizen, met wat hulp van familie of vrienden. Je kosten blijven dan beperkt tot de kosten voor transport, verhuismaterialen, die je zelf moet aanschaffen of huren, en eventueel een verhuisverzekering. En natuurlijk trakteer je de hulptroepen op lunch of diner.

Wat betreft transport kun je voor een complete verhuizing het beste een (grote) bestelbus huren. Dat is efficiënter en goedkoper dan talloze keren op en neer rijden met een bestelautootje of boedelbak/aanhanger. Veel mensen vinden het bovendien prettiger om met een bestelbus te rijden dan met een auto plus aanhangwagen. Een bestelbus mag je overigens ‘gewoon’ besturen met je autorijbewijs (rijbewijs B). Het huren van een bestelbus kost gemiddeld 60 euro per dag.

Als je alle kosten bij elkaar optelt, kost zelf verhuizen je maximaal een vierde van wat een professioneel verhuisbedrijf kost. Daartegenover staat dan wel dat je alles zelf moet doen. Check hier onze complete checklist over de voorbereiding van een verhuizing.

Laat een reactie achter

Related Posts

Auto Wrappen

Auto wrappen: de voor- en nadelen

Auto wrappen is een proces waarbij een speciale vinylfolie wordt gebruikt om de buitenkant van een auto te bedekken. Deze…

Lees meer »

Auto band

Een autoband verwisselen in 10 stappen

Het kan iedereen overkomen na een onschuldige botsing met een stoeprand, versleten schokdempers of simpelweg oud materiaal; een lekke autoband….

Lees meer »

parkeren weert

Goedkoop en gratis parkeren in Weert

Waar kun je parkeren in Weert? Heb jij een dagje shoppen gepland met vrienden in Weert? Dan is het handig…

Lees meer »