Wat voor type bestuurder ben jij?

Frits Pieper
01 mrt 2019

Als je veel onderweg bent, ken je ze wel: bestuurders die volharden in een bepaald, vaak irritant rijgedrag. Wie zijn deze stereotiepe rijders? Wij hebben de bekendste stereotypes op de Nederlandse wegen voor je op een rijtje gezet. Ken jij een vriend die aan het profiel voldoet? Of herken je jezelf in het rijgedrag? Dan ben je misschien zelf wel een stereotype!

Toeterende Tess

Tess heeft altijd haast, maar hoeft eigenlijk nooit ergens op tijd te zijn. Als je niet vlot genoeg optrekt bij een stoplicht dat op groen springt, aarzelt ze niet om haar claxon te gebruiken. Als je haar vervolgens voorbij wilt laten gaan, blijft ze achter je rijden.

De beste manier om met dit type bestuurder om te gaan, is bij het volgende stoplicht stevig optrekken, zodat haar Renault Twingo al snel een stipje wordt in je achteruitkijkspiegel.

Remmende Rob

Rob verslijt z’n remblokken sneller dan zijn wegwerpscheermesje. Als hij bergaf rijdt en ook maar één kilometer boven de toegestane snelheid komt, toucheert hij de rem. Dat doet hij zo vaak achter elkaar, dat je denkt dat hij zijn alarmlichten heeft aanstaan. Je vraagt je nog af of hij het doet om jou te irriteren.

Rob is nerveus en daar word jij ook onrustig van. Je kunt maar beter afstand houden, want anders slijten je remmen net zo snel als die van Robs Volvo 340.

Scheve Saar

Saar kan niet recht parkeren al zou ze het proberen. Ze heeft het dan ook maar opgegeven en parkeert pertinent diagonaal in een parkeervak – áls ze al binnen de lijnen staat. Als ze uitstapt en wegloopt, kijkt ze voldaan achter zich. Zó scheef staat ze deze keer niet.

Voor Saar is er geen hoop meer. Je kunt het beste niet in haar buurt parkeren. Probeer haar al helemaal geen lesje te leren door strak naast haar te parkeren, want dat komt je waarschijnlijk op een deuk of kras te staan.

Knipper Karel

Je knipperlichten zijn het enige middel dat je hebt om met andere weggebruikers te communiceren. Karel is echter niet bekend met dit communicatiemiddel. Hij wisselt van rijstrook en slaat af zonder ook maar één keer richting aan te geven. Net als je de hoop hebt opgegeven, gebruikt hij zijn knipperlicht …  Bij het stoplicht voor rechtdoor.

Omdat je nooit weet wat Karel gaat doen, kun je maar beter afstand houden. Misschien kun je uit zijn hoofdbewegingen afleiden wat hij gaat doen.

Auto huren

Trage Theo

Toen Theo in 1997 met pensioen ging, heeft hij zichzelf getrakteerd op een Mercedes A-Klasse, die nog steeds in showroomstaat verkeert. Op de snelweg rijdt hij niet harder dan 100 km/h, ‘want zo rijd je het zuinigst’. Op alle andere plekken rijdt Theo steevast 5 km/h onder de snelheidslimiet. Zijn vrouw Thea vraagt nog of die auto van rechts geen voorrang had, maar die heeft Theo helemaal niet gezien.

Je kunt Theo maar beter met respect behandelen. Niet omdat hij een respectabele leeftijd heeft, maar voor je eigen en andermans veiligheid.

Afgeleide Anne

Anne is een echte multitasker. Haar blik is meestal op haar telefoonscherm of de achteruitkijkspiegel gericht. Niet om te kijken wat achter haar gebeurt, maar om haar make-up bij te werken. Ze heeft ook altijd de grootste lol met haar passagier. Anne heeft duidelijk plezier in het leven. Een bijna-ongeluk wordt dan ook, na een korte schrikreactie, hard weggelachen door de twee bff’s.

Zie je een type als Anne in je achteruitkijkspiegel? Geef dan maar wat gas bij om een veilige tussenafstand te creëren.


Herken jij een vriend of vriendin in deze stereotypes? Tag hem of haar en laat ze zelf raden welke stereotiepe bestuurder ze zijn! Bestelbus huren in de regio Echt? Dat kan bij Adrem Autoverhuur!

Laat een reactie achter

Related Posts

25 jaar Adrem Autoverhuur én een nieuwe vestiging!

“Daarvoor moet je echt niet bij mij zijn,” staat er op de website van Adrem Autoverhuur onder de foto van…

Lees meer »

milieubewust rijden

Alles over milieubewust rijden

In onze snel veranderende wereld wordt milieubewust rijden steeds belangrijker. De impact van traditionele voertuigen op het milieu is aanzienlijk,…

Lees meer »

auto leasen zonder bkr check

Auto leasen zonder BKR

Bij het leasen van een auto komt vaak een BKR-check om de hoek kijken en je vraagt je misschien af…

Lees meer »