Welk formaat verhuiswagen moet ik hebben?

Frits Pieper
25 feb 2015

Het huren van een verhuiswagen: waar moet je op letten?

Een veel gehoorde vraag die ons altijd wordt gesteld, gaat over welk type verhuiswagen je nodig hebt als je gaat verhuizen. Deze vraag is niet moeilijk te beantwoorden zodra je een aantal punten in kaart hebt gebracht.

In dit artikel leggen wij uit welke drie vragen jij jezelf en de autoverhuurder moet stellen om de juiste verhuiswagen te kiezen.

1. Wat zijn de afmetingen van je verhuisspullen?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat je precies gaat verhuizen. Breng met name de lengte en breedte van de grootste objecten in kaart, zodat je zeker weet dat je verhuiswagen groot genoeg is.

Houd ook rekening met de hoogte van je verhuisspullen. Vaak zijn busjes wel 2 meter hoog, maar dat is niet de hoogte van de laadbak. Deze is vaak rond de 1.40m of 1.60m.

2. Wat is de afstand die je moet afleggen?

Als je veel spullen gaat verhuizen is het handig om te weten wat de afstand is die je aflegt tussen punt A en B. Ga je van Maastricht naar Amsterdam verhuizen? Dan ben je het meest voordelig uit om een grote verhuiswagen te huren waarin alles in één keer mee kan. Dit scheelt meerdere keren rijden en een hoop geld dat je kwijt bent aan benzine.

Verhuis je bijvoorbeeld binnen Maastricht? Dan kan het geen kwaad om 2 of 3 keer te rijden. Je bent dan iets meer tijd kwijt aan het verhuizen, maar het scheelt in de huurprijs van de verhuiswagen. Daarnaast is het niet erg als je iets vergeet tijdens het verhuizen, je kant altijd nog even op en neer rijden.

3. Heeft de verhuiswagen genoeg laadvermogen?

Wanneer je een grote afstand hebt af te leggen en dus alles in één keer wilt verhuizen, let er dan op of de verhuiswagen genoeg laadvermogen heeft. Het laadvermogen is het gewicht wat de bus maximaal kan dragen. Dit betekent dat het gewicht van de bus zelf niet meetelt.

Voorbeeld: als je een verhuiswagen nodig hebt om laminaat te vervoeren voor je nieuwe vloer van 100 vierkante meter, dan kan het laadvermogen te weinig zijn. Laminaat en ondervloer kunnen samen al gauw rond de 800 kilo wegen. Maar houd er ook rekening mee dat je het gewicht van het aantal personen in de bus er ook bij op moet tellen. De totale lading van de bus kan in dit voorbeeld al gemakkelijk boven de 1000 kilo wegen.

Vraag dus vooraf aan de autoverhuurder wat het laadvermogen van de verhuiswagen is om grote problemen te voorkomen.

Overige tips bij het huren van een verhuiswagen

  • Om beschadigingen zoveel mogelijk te vermijden kun je beter voor een iets tips bij verhuizenruimere bus kiezen. Tijdens het rijden kunnen er namelijk altijd spullen omvallen en kapot gaan.
  • Houd er rekening mee dat je met een zware bus ook sneller door je benzine heengaat, dus tank op tijd! Lees hier meer tips om niet zonder benzine te komen.

Bekijk onze complete checklist voor de voorbereiding van een verhuizing.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Plaats een reactie hieronder en wij reageren zo snel mogelijk!

1 reactie

  1. Vincent op 15 augustus 2018 om 12:47

    De afstand en het aantal spullen zijn inderdaad goede gegevens om een keuze voor een bus te kunnen maken. Toen ik 150 km van mijn oude woning ging wonen, heb ik ervoor gezorgd dat alles in een keer mee kon. Een paar kleine dozen heb ik met mijn eigen auto gebracht.

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »