7 redenen om een auto of busje te huren

Frits Pieper
22 dec 2015

Er zijn veel redenen om een auto te huren. Sommige kun je zelf wel bedenken. Andere liggen minder voor de hand. Hier zijn er zeven.

1. Je hebt geen eigen auto

Veel mensen reizen bijna uitsluitend met het ov en hebben geen eigen auto. Als je slechts incidenteel een auto nodig hebt en niet veel rijdt, is het al snel voordeliger een auto te huren dan er een te bezitten.

2. Je gaat op vakantie

Voor veel mensen volstaat een kleine of compacte auto … Totdat ze op vakantie gaan. Want dan moet opeens het hele gezin plus bagage erin passen. Veel mensen huren voor de vakantieperiode een (grotere) auto. Dat is goedkoper dan er een aanschaffen als je ‘m maar twee weken per jaar nodig hebt.

3. Je gaat trouwen

Een bruidswagen heb je, gaan we maar even van uit, maar één dag in je leven nodig. Logisch dat je die huurt en niet koopt. De meeste mensen kiezen voor een sportieve of klassieke bruidsauto.

In alle klassieke auto’s van Adrem mag je zelf rijden! Of je laat je rijden door iemand die dat erg leuk vindt.
4. Je gaat verhuizen

Als je zoon of dochter op kamers gaat, heb je al snel een kleine bestelwagen nodig. Als het hele gezin gaat verhuizen, kun je het beste een grote bestelbus inclusief laadlift huren. Daar mag je ‘gewoon’ met je autorijbewijs (B) in rijden.

5. Je eigen auto staat in de garage

Als je eigen auto in de garage is voor onderhoud of reparatie krijg je soms een leenauto. Als dat niet het geval is, kun je er altijd eentje huren voor de periode dat je je eigen kwijt bent.

6. Ondercapaciteit

De zakelijke huurder kan wel eens te maken krijgen met topdrukte, waardoor zijn eigen wagenpark ontoereikend is. Huren kan dan uitkomst bieden. Veel bedrijven kiezen er trouwens sowieso voor hun complete wagenpark te leasen.

7. Gezinsuitje / Kinderfeestje

Je gaat erop uit met de kids en er gaan nog wat vriendjes en vriendinnetjes mee, bijvoorbeeld voor een kinderfeestje. Dan past het gezelschap meestal niet in de gezinsauto. Vaak is het dan voordeliger een personenbus(je) te huren i.p.v. met twee auto’s te gaan. Denk alleen maar al aan de besparing op de brandstof.

Wat is jouw voornaamste redenen om een auto of busje te huren? Laat het ons weten in de reacties!

Bij Adrem Autoverhuur Limburg kun je personenauto’s, personenbussen, bestelwagens en bestelbussen huren. Ook hebben we maar liefst vier klassieke auto’s te huur, voor speciale gelegenheden. Naast autohuur kun je bij ons ook terecht voor shortlease.

2 reacties

 1. Roy Winklaar op 13 mei 2016 om 08:00

  Ik val, helaas, in de eerste categorie: ik heb al jaren geen auto meer en hoewel het heel veel scheelt in de kosten en ik het ook voor het milieu een fijne keuze vind, is het soms wel lastig. Ik ga binnenkort verhuizen uit Amsterdam, een verhuisbusje huren lijkt mij wel wat, maar ik ben eigenlijk gewoon bang dat het niet zo soepeltjes meer gaat en mijzelf in de problemen breng. Wat denk jij, is het een slecht idee om meteen ook nog eens in een (zwaar) busje te gaan rijden?

  Groetjes,

  Roy

  • Frits Pieper op 13 mei 2016 om 10:06

   Beste Roy,
   Als je in Amsterdam woont kan ik mij goed voorstellen dat je zonder auto prima uit de voeten kunt. Bij het verhuizen kun je inderdaad prima een bestelbus huren. Tot een middelgrote maat zijn deze bussen prima zonder ervaring te besturen. Je moet vooral opletten dat je de bochten ruimer neemt dan je normaal gewend bent.
   Succes met de verhuizing!

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »