BlaBlaCar, een nieuwe manier van carpoolen

Frits Pieper
15 sep 2016

Twee of meer reizigers die in verschillende auto’s op hetzelfde moment naar dezelfde bestemming rijden. Als ze dat nu eens van elkaar wisten, konden ze samen reizen en de brandstofkosten delen. Dat is precies het idee waarop carpoolsite BlaBlaCar is geïnspireerd.

De voordelen

BlaBlaCar is een uitkomst voor zowel bestuurders als passagiers. Je kunt als bestuurder zoveel passagiers meenemen als er lege stoelen in je auto zijn. Hoe meer passagiers, hoe meer geld je zelf bespaart. Met voldoende passagiers rijd jij zelf helemaal gratis.

Winst maken is niet de bedoeling van BlaBlaCar, enkel besparen op je brandstofkosten. Een groot verschil met bijvoorbeeld Uber.

Voor de passagier is BlaBlaCar is meereizen in principe goedkoper dan zelf reizen en een voordelig alternatief voor een taxi.

Behalve voordeliger is samen reizen ook gezelliger, vandaar het ‘BlaBla’ in BlaBlaCar.

Hoe werkt het?

Op BlaBlaCar kun je eenvoudig een rit aanmaken door je vertrek- en aankomstplaats op te geven, net als de datum en het tijdstip van je heen- en eventueel ook terugreis. Vervolgens stel je het aantal beschikbare zitplaatsen in en de prijs per passagier. Geen idee wat je moet vragen? BlaBlaCar geeft een adviesprijs.

Naast eenmalige kun je ook regelmatige ritten instellen. Bijvoorbeeld als je dagelijks voor je werk van A naar B rijdt.

Een passagier kan eenvoudig een rit zoeken door een vertrek- en aankomstplaats plus datum en vertrektijd in te geven. Vervolgens krijg je een overzicht van de beschikbare ritten en kun je jouw chauffeur kiezen.

Op basis van prijs, gebruikersniveau, beoordelingen en/of type auto bijvoorbeeld. Tot slot dien je een boekingsaanvraag in en wacht op bevestiging. Je kunt je rit online betalen of contant afrekenen bij vertrek.

Samen reizen

Behalve voordeliger is samen reizen ook gezellig. Tenminste, dat is het idee. Aanbieders van ritten op BlaBlaCar kunnen aangeven in welke mate ze behoefte hebben aan conversatie. Zo staat BlaBla voor ‘Ik praat als ik zin heb’ en BlaBlaBla voor ‘Ik ben een echte kletskous’. Of er ook een enkelvoudige Bla bestaat en waar die dan voor staat, weten we niet.

BlaBlaCar met je huurauto

Ook als je een auto huurt, kun je overwegen om de kosten omlaag te brengen door samen te reizen. Het spaart het milieu en je portemonnee! Wat Adrem betreft is er geen enkele belemmering om je huurauto hiervoor te gebruiken.

Tot slot

BlaBlaCar is inmiddels actief in een groeiend aantal van 22 landen en heeft inmiddels 30 miljoen leden. Jaarlijks vervoert BlaBlaCar zo’n 40 miljoen passagiers. Met name in Europa, maar inmiddels ook in landen als India, Mexico en Brazilië. Je kunt met BlaBlaCar dus naar bestemmingen in heel Europa reizen. Berlijn, Brussel, Parijs, Barcelona, Madrid, Rome, Milaan en noem maar op.

Lift jij wel eens met een ‘vreemde’ mee? Vertrouw je een andere chauffeur zomaar en maak je je zorgen om je veiligheid? Laat het ons weten in een reactie! Lievere een auto huren in Limburg van Adrem? Neem gerust contact met ons op!

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »