Dure automerken en hun logo

Nina Geuskens
23 aug 2022

Ben jij een autoliefhebber, zit benzine in jouw bloed of wil je simpelweg meer weten over dure automerken en hun logo’s? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we jou namelijk meer over verschillende dure automerken en hun logo. Ieder automerk heeft namelijk zijn eigen unieke embleem, oftewel logo. Vaak worden autologo’s om de zoveel tijd gemoderniseerd of licht aangepast. De logo’s van vandaag kunnen daarom heel erg verschillen van het logo dat ooit tot dit dure automerk behoorde.

Dure automerken lijst

We hebben van de meest bekende en dure automerken een lijstje gemaakt. De duurste auto ter wereld momenteel is van het merk Bugatti. Maar ook merken als Lamborghini, Mercedes Benz, Pagani, Ferrari, Porsche en Rolls-Royce produceren regelmatig luxe edities die tot de duurste auto’s ter wereld behoren.

Logo van dure automerken

Uiteraard is het als autoliefhebber leuk als je de logo’s van deze dure auto’s kunt herkennen en er wat meer over weet. Hieronder volgen daarom een aantal logo’s met interessante informatie.

Bugatti

Het logo van Bugatti bestaat uit de initialen van de oprichter van het merk, Ettore Bugatti. Buggatti werd in Italië geboren in 1881 en groeide op in een kunstenaarsfamilie. Zijn vader, Carlo, stond bekend om zijn speciale meubelontwerpen met Moorse invloeden. Ettore’s jongere broer Rembrandt was een professionele animalier, oftewel beeldhouwer van dierensculpturen. In huize Bugatti kwamen ook regelmatig bekende kunstenaars over de vloer. Ettore had zijn passie voor ondernemerschap en kunst dus niet van een vreemde.

Ettore behaalde zijn diploma aan de kunstacademie, maar ontdekte dat zijn interesse voor techniek groter was dan zijn interesse voor kunst. In 1909 besloot hij daarom om aan de slag te gaan als zelfstandig autofabrikant. Hij ontwierp en fabriceerde auto’s met vloeiende sculpturen, die volledig aansloten op de artistieke neigingen van de familie Bugatti. Tegenwoordig is Bugatti een gerenommeerd automerk dat vooral bekend staat om zijn snelle, dure en exclusieve wagens. Er zijn over de hele wereld nog geen 8.000 Bugatti’s.

Bugatti logo

Mercedes-Benz

Gottlieb Daimler, de oprichter van Mercedes-Benz, overleed in 1900. Het automerk had een nieuw handelsmerk nodig. Zonen Paul en Adolf lieten zich inspireren door hun vader. Ze kozen namelijk het sterrenbeeld afgebeeld op zijn huis, dat toekomstige welvaart vertegenwoordigde voor zijn groeiende bedrijf. Zowel een driepuntige ster als een vierpuntige ster werden geregistreerd als handelsmerken onder de Daimler-naam.

De inmiddels beroemde driepuntige ster vormt nu nog steeds het logo van Mercedes. Dit teken symboliseert namelijk het oorspronkelijke doel van Daimler: motoren gebruiken om voertuigen aan te drijven op lucht, land en zee. In 1916 heeft het logo kleine veranderingen ondergaan. Zo werd de ster zilver gemaakt en gecentreerd in een zilveren cirkel.

Mercedes-Benz logo

Ferrari

Het steigerende paard, oftewel de “Cavallino Rampante” vormt het logo van Ferrari. Dit symbool straalt kracht, ongebreidelde kracht en snelheid uit. Het verhaal achter dit logo is bijna net zo legendarisch als de autofabrikant zelf. Mede-oprichter Enzo Ferrari maakte namelijk een bijzondere overwinning mee op het Savio-circuit. Hier ontmoette hij graaf en gravin Enrico en Paolina Baracca, ouders van een Italiaanse, inmiddels overleden gevechtspiloot. Zij waren aangekomen met een vliegtuig met daarop een afbeelding van een steigerend paard en vertelde dat dit symbool geluk zou brengen. Ferrari koos ervoor om zelf ook dit symbool te gaan gebruiken voor zijn onderneming. Het symbool op het logo werd aangevuld met de merknaam en de vlag van zijn thuisland.

Ferrari logo

De volgende keer dat jij de weg op gaat, zul je de logo’s van deze dure automerken gelijk herkennen en beter begrijpen. Wil je ook een keer in een prachtige en snelle auto rijden? Dat kan door een auto te huren bij Adrem, specialist in autoverhuur in Limburg.

Related Posts

bonensijder

Rare snijboon

Ik help mijn moeder met snijbonen malen. Aan de bovenkant stop ik een snijboon in de maler. Ik draai en…

Lees meer »

Aanhanger aankoppelen

Aanhanger aankoppelen, hoe doe je dat?

Of je nu wilt gaan verhuizen of op vakantie gaat, een aanhanger komt regelmatig goed van pas om alle bagage…

Lees meer »

Hier rijden miljoenen mensen langs

‘Hier rijden miljoenen mensen langs! Jouw reclame komt wel 10 keer per uur in beeld! Elk uur, van 6 uur…

Lees meer »