Goedkoop dagje uit: Steinerbos

Frits Pieper
01 aug 2015

Adrem Autoverhuur Limburg neemt je deze keer mee naar het recreatiepark Steinerbos in Stein. Sinds jaar en dag synoniem aan een leuk dagje uit voor het hele gezin en een favoriete bestemming voor schoolreisjes. Welk kind uit Limburg is er niet geweest?

Speelbos

Het lommerrijke speelbos van Steinerbos is maar liefst 30 ha groot en bestaat uit een netwerk van wandelpaden. Je vindt er een reuzenglijbaan, speelkasteel, speelweides met diverse speeltoestellen, skelterbaan, kabelbaan, touwbrug, trampolines en nog veel meer! Je kunt er ravotten en klauteren dat het een lieve lust is. Ook is er een kleine kinderboerderij met loslopende geitjes en een volière met diverse vogelsoorten.

Een hapje eten in het park kan bij een van de verschillende horecakiosken. Eigen proviand mee? Spreid de picknickdeken maar uit en ga gezellig picknicken op de picknickweide.

Roeivijver Steinerbos

Roeivijver Steinerbos

Aan de rand van het park, bij de oude hoofdingang, vind je een grote roeivijver met roeiboten waar een heel gezin inpast. Heerlijk even dobberen … En nu snel weer aanmeren, want de kinderen willen nog even spelen!

Doordat het zo groot is en er zoveel is te doen, krijg je gemakkelijk een hele dag om in het Steinerbos. Het leent zich dan ook uitstekend voor een leuk en goedkoop dagje uit. Ideaal om een kinderfeestje mee in te vullen.

Openingstijden Steinerbos

In het hoogseizoen, van eind april tot en met augustus, is het park 7 dagen per week geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De rest van het jaar is het park op maandag, dinsdag en donderdag gesloten en gelden er beperktere openingstijden. De horecakiosken zijn in de regel van 11.00 tot 17.00 uur open.

Check de website voor de precieze openingstijden.

Toegangsprijzen Steinerbos

Skelters Steinerbos

Skelters Steinerbos

Kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen betalen in het hoogseizoen 7,50 euro entree en daarbuiten 4,50 euro. Van plan vaker naar het Steinerbos te gaan? Dan is een seizoens- of gezinsabonnement al snel voordeliger.

Tip: houd kortingssites als Groupon en SocialDeal in de gaten voor kortingen op je dagentree. Dan wordt een goedkoop dagje uit nog goedkoper!

Voor groepen gelden er afwijkende toegangsprijzen en zijn er speciale arrangementen beschikbaar.

Je kunt je dagje Steinerbos beginnen of eindigen met een heerlijke plonspartij. Met een entreekaartje of abonnement voor het speelbos heb je namelijk ook toegang tot het binnenzwembad en bij goed weer tot het buitenbad.

Ligging en bereikbaarheid Steinerbos

Steinerbos ligt vlak bij het knooppunt Kerensheide en is vanuit alle windrichtingen prima bereikbaar. De nieuwe hoofdingang ligt aan de Stadhouderslaan, bij het zwembad. Dat betekent dat je, komend vanaf de afrit van de autobaan, op de rotonde niet de tweede, maar de derde afslag moet nemen en nog ongeveer een kilometer moet doorrijden.

Bij de hoofdingang kun je gratis parkeren.

Met een e-ticket kun je overigens nog wél terecht bij de oude hoofdingang aan de Mauritsweg (tweede afslag rotonde). Je kunt jezelf daar toegang verschaffen via de automatische toegangspoorten. Buiten de omheining vind je hier Brasserie Steinerbos, waar je terecht kunt voor een culinaire lunch of diner.

Slim op weg met Adrem

Ga je met een groep (kinderen) naar Steinerbos? Als het gezelschap niet in één auto past, kun je natuurlijk met twee of meer auto’s gaan. Of je huurt een personenbus voor 6 of 9 personen bij Adrem Autoverhuur Limburg. Je huurt al een busje vanaf € 69,90* per dag. Je kunt natuurlijk ook een extra auto huren bij ons, mocht je er een tekortkomen.

* excl. brandstof

Lees hier meer over dagjes uit met Adrem.

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »