Chat with us, powered by LiveChat
bus huren maastricht, bestelbus huren in Maastricht

Goedkoop en gratis parkeren in Maastricht?

Waar kun je gratis of goedkoop parkeren in Maastricht? Die vraag krijgen we vaak van klanten. In het centrum van Maastricht en de randgebieden van het centrum geldt overal betaald parkeren. In principe geldt: hoe dichter bij het centrum, hoe meer je betaalt.

Straatparkeren

Op straat parkeren in Maastricht kost € 2,90 per uur in het centrum en € 1,50 per uur in de randgebieden, de gebieden direct grenzend aan het centrum. Daaronder valt bijvoorbeeld ook de Heerderweg, waar Adrem Maastricht is gevestigd. (Tarieven bijgewerkt 2020) Van hieruit is het ongeveer 7 minuten lopen naar het centraal station in Wyck. Niet al te ver, toch?

Let op dat in het centrum een maximale parkeertijd geldt van 1 tot 4 uur, terwijl je in de randgebieden voor 6,60 euro je auto de hele dag kunt parkeren.

Meestal kun je contactloos met je PIN pas betalen. Vanaf € 0,10 kan dat ook contant. Ook kun je met de meeste parkeer-apps het parkeergeld betalen.

Parkeergarages

Behalve op straat kun je natuurlijk ook parkeren in een van de vele (Q-Park) parkeergarages die Maastricht telt. Hier kun je je auto de hele dag kwijt.

Bij de parkeergarages in hartje stad betaal je ongeveer evenveel als voor straatparkeren, of met 2,72 ietsjes meer. Maar pas op met parkeren in de parkeergarage onder het Vrijthof, waar je liefst 3,53 euro per uur betaalt.

Parkeergarages aan de rand van het centrum (Sphinx-terrein, Plein 1992, De Griend en De Colonel) zijn met een uurtarief van 2,22 euro dan weer betrekkelijk goedkoop om te parkeren in Maastricht centrum. Hier kun je voor 13 euro je auto ook de hele dag kwijt.

Parkeerterreinen

Het meest goedkoop parkeren in Maastricht doe je op de zogenaamde Park+Ride- en Park+Walk-terreinen, waar je je auto gratis of goedkoop kunt parkeren in Maastricht. Je reist met het openbaar vervoer (Ride) of te voet (Walk) vervolgt. P+W-terreinen bevinden zich op maximaal 10 minuten lopen van het centrum.

parkeren maastrichtAan het P+R Maastricht Noord aan de Hoekerweg parkeer je gratis in Maastricht en kun je voor slechts 2,15 euro per persoon of 5,14 euro voor een groepsretour de pendelbus naar de stad nemen.

Aan de Meerssenerweg, achter het centraal station, vind je ook een P+R. Daar betaal je 2,15 euro per uur of 14 euro voor een hele dag. Het maximale dagtarief voor treinreizigers is 5 euro.

P+W-terreinen (Park en walk) zijn zich bij het Stadspark, de Noorderbrug, de Cabergerweg en de Kennedybrug. Elk P+W terrein heeft zijn eigen uur- en dagtarieven. Op het P+W terrein bij de Noorderbrug kun je 90 minuten gratis parkeren.

Gratis parkeren in Maastricht onmogelijk?

Kun je dan nergens (legaal) gratis parkeren in Maastricht centrum of de randgebieden? In feite niet, maar als je bereid bent verder dan 10 minuten te lopen, zijn er wel degelijk mogelijkheden.

Als je het P+W-terrein aan de Cabergerweg verlaat, kom je uit op de Lage Frontweg, waar je ironisch genoeg gratis kunt parkeren. Via de Capucijnenstraat is het niet ver lopen naar het Vrijthof en de rest van het stadshart. Let wel, we treffen hier wel eens glas aan op straat, wat duidt op een ingetikt autoraam.

Halfweg de Meerssenerweg, ongeveer ter hoogte van de Mosa, houdt het randgebied op. In de aangrenzende woonbuurt, bijvoorbeeld in de Generaal Corlettstraat en de Generaal Hodgestraat, kun je gratis parkeren in Maastricht. Van hieruit is het precies 15 minuten lopen naar het centraal station. Handig als je in Wyck moet zijn en even de benen wilt strekken.

Nog één van onze ‘geheime’ gratis parkeerlocaties: een van de zijstraatjes van de Koning Clovisstraat (zijstraat Scharnerweg), zoals de Amalbergastraat. In deze woonbuurt kun je gratis parkeren in Maastricht en is het iets meer dan een kwartier lopen naar het centraal station.


Hoewel we de grootste zorgvuldigheid hebben besteed aan het samenstellen van de informatie in dit blogartikel, kun je er geen rechten aan ontlenen. We wijzen elke vorm van aansprakelijkheid dan ook met klem van de hand. Kortom: (dubbel)check altijd zelf waar je parkeert! Want nog duurder dan betaald parkeren, is foutparkeren.

13 Reacties

  1. heinz
  2. Norbert Schnitzler
  3. Norbert Schnitzler
  4. Smeets
  5. Ton
  6. Walter Cornips.
  7. Bessems
  8. C. Braun-Eerens

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.