Kerstmis in andere landen

Frits Pieper
17 dec 2017

Kerstmis wordt in veel landen gevierd, maar de kersttradities zijn niet overal ter wereld hetzelfde. Reis je met ons mee?

Argentinië

In het katholieke Argentinië versieren de mensen hun huizen met groene, goudkleurige, rode en witte bloemen. Ook kennen ze de kerstboom, die traditioneel wordt opgetuigd op 8 december, als de Argentijnen de onbevlekte ontvangenis van Maria vieren. Onder de boom staat vaak een kerststal, maar kerstkaarten versturen ze nauwelijks in Argentinië.

Bulgarije

De Bulgaren geloven dat Jezus op 24 december – kerstavond – is geboren, maar dat zijn geboorte pas op 25 december werd bekendgemaakt. De Bulgaren eten het kerstmaal dan ook traditioneel op kerstavond.

IJsland

Kerstmis, of Yule zoals ze het daar noemen, begint in IJsland al op 23 december, als ze hun belangrijkste heilige eren. Tijdens kerstavond pakken de kinderen hun cadeautjes uit. Eerste kerstdag met het gezin doorgebracht. Op tweede kerstdag wordt familie bezocht.

Kenia

In Kenia reizen mensen van de grote stad terug naar het dorp waar hun meeste familie woont. De kerstman reist niet op een rendier, maar op een kameel. Na de mis op kerstavond feesten veel Kenianen de hele dag door, om op kerstochtend vaak nog een kerkdienst bij te wonen.

Filippijnen

Je moet niet gek opkijken als je op de Filippijnen al in september kerstliedjes hoort of kerstdecoraties ziet, want ze vieren kerst daar graag zo vroeg en lang mogelijk. De eigenlijke kerstviering begint al op 16 december en duurt tot de eerste zondag van het nieuwe jaar.

Vietnam

In Vietnam is kerstavond belangrijker dan eerste kerstdag. De meeste mensen verzamelen zich in de stadscentra en kerstavond wordt vooral in het openbaar gevierd.


Heb jij al eens kerst gevierd in het buitenland? Zo ja, in welk land? En welke tradities hadden ze daar? Laat het ons weten in een reactie!

1 reactie

  1. Tijn op 1 november 2019 om 13:33

    goeie informatie over kerst

Laat een reactie achter

Related Posts

parkeren in valkenburg

Waar kun je parkeren in Valkenburg?

Valkenburg, een pittoresk stadje met een rijke geschiedenis en bruisende toeristische activiteiten, staat voor de uitdaging van beperkte parkeerruimte. Wil…

Lees meer »

voor- en nadelen van een private lease

De voor- en nadelen van een private lease

Private lease is een term die steeds vaker opduikt in gesprekken over auto’s. Maar wat houdt het eigenlijk in? In…

Lees meer »

oliepeil controleren

Alles wat je moet weten over het oliepeil controleren

Het oliepeil van je auto controleren is een van de meest cruciale stappen om ervoor te zorgen dat je voertuig…

Lees meer »