Chat with us, powered by LiveChat
koelkast vervoeren

Koelkast verhuizen: voorbereiding en handige tips

Hoe vervoer je de koelkast tijdens je verhuizing?

Een koelkast vervoeren is een van de lastigste onderdelen van een verhuizing. Het is zwaargewicht met gebruiksaanwijzing. De verhuisbus goed inladen is essentieel voor een veilige verhuizing. Daarom geven we je in deze blog een aantal handige tips.

Dat de koelkast stevig vastgezet moet worden is logisch. Maar er is meer. Zowel in de voorbereiding, als tijdens het vervoeren van de koelkast en na aankomst op het nieuwe adres.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een van de eerste tips heeft alles te maken met een goede voorbereiding. Wil je de koelkast vervoeren, dan moet de koelvloeistof tot rust gekomen zijn. Door de koelkast 24 uur van tevoren uit te zetten, krijgt de koelvloeistof de kans om te stollen. Pas dan is een veilige verhuizing mogelijk.

Bij de verhuizing telt elke gram. Het leeghalen van je koelkast scheelt al in het gewicht en daarmee is veel te winnen. En dan doelen wij niet alleen op de etenswaren. Ook stof en vuil wegen mee. Kortom, een goede schoonmaakbeurt maakt deel uit van een goede voorbereiding. Immers, een schone koelkast vervoeren is veel prettiger en makkelijker.

Voor de veiligheid – zowel van de koelkast zelf, als van de verhuizers – is het zeer raadzaam om laden en planken stevig vast te zetten. Hiervoor kun je tape gebruiken. Maar vooral ook het vastzetten van de deur met spanband is van groot belang. Dit voorkomt onnodige schade aan mens en materiaal.

Hoe behandel je de koelkast met verhuizen?

Tijdens de verhuizing is speciale aandacht nodig om de koelkast te vervoeren. Met een steekwagen kun je een zo groot mogelijk deel van de afstand tussen de staplaats en de verhuisbus afleggen. Dat scheelt in de gezondheidsrisico’s voor de verhuizers.

Mag je een koelkast liggend vervoeren? Deze vragen krijgen we vaak te horen. We adviseren om dit niet te doen. Door de koelkast rechtop te vervoeren in de verhuisbus heeft de verhuizing zo min mogelijk negatieve gevolgen voor de koelkast. De koelkast liggend vervoeren kan defecten veroorzaken, die dus eenvoudig te voorkomen zijn. Daarom is ook bij het tillen van en naar de verhuisbus ‘zoveel mogelijk rechtop vervoeren’ een van onze handige tips.

Van plan om o.a. een koelkast te verhuizen? Klik hieronder op de afbeelding voor de juiste verhuisbus

huur een verhuisbus

Als de koelkast tijdens de verhuizing stevig vergrendeld staat in de verhuisbus kan er onderweg niets gebeuren. Mocht de koelkast onverhoopt gaan schuiven, dan is er met zo’n zwaargewicht natuurlijk wel kans op schade. Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen!

Tips voor na de verhuizing: bewaar de rust!

Ben je aangekomen op de plaats van bestemming, dan is de verhuizing nog niet helemaal een feit. De koelkast staat dan wel op zijn nieuwe plek, maar moet nog bijkomen van de rit. Tijdens de rit met de verhuisbus is de olie van de compressor volop in beweging geweest. De pomp kan hierdoor overwerkt zijn geraakt.

Daarom is een van de belangrijkste tips om de koelkast pas na 24 uur weer aan te sluiten. Let wel, het gaat hier om het behoud van je koelkast! Haast en spoed is (ook hier) zelden goed. Neem je deze tips niet in acht, dan ligt oververhitting op de loer en is koeling niet meer mogelijk.

koelkast rechtop vervoeren

De tips van Adrem Limburg voor het verhuizen van een koelkast op een rijtje

Samenvattend zetten we de belangrijkste tips van Adrem voor de verhuizing van de koelkast nog even op een rijtje:

  • Zet de koelkast 24 uur voor de verhuizing uit.
  • Maak de koelkast leeg en schoon.
  • Zet de deuren, laden en planken vast.
  • Zo veel mogelijk de koelkast rechtop vervoeren, dit is het beste. Lukt dit niet? Je kunt de koelkast ook liggend vervoeren of de koelkast plat vervoeren, maar dit wordt sterk afgeraden.
  • Zet de koelkast stevig vast in de verhuisbus.
  • Schakel de koelkast pas 24 uur na aankomst in.

Naast het verhuizen van de koelkast zijn er ook andere belangrijke onderwerpen. Check het in onze checklist over de voorbereiding van een verhuizing.

Wil je bij de verhuizing van een verhuisbus gebruikmaken? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.