Verhuisbusje huren, welke verhuismaterialen heb je allemaal nodig?

Frits Pieper
01 feb 2016

 

Je hebt besloten zelf te gaan verhuizen. Een goed plan, want zelf verhuizen is een stuk goedkoper dan de hulp van een professioneel verhuisbedrijf inroepen. Maar wat heb je, naast een bestelbus natuurlijk, nodig om zelf te verhuizen?

Verhuisdozen

Een gezin met twee kinderen heeft al snel 30-40 verhuisdozen nodig. Kies voor professionele verhuisdozen met een hoge draagkracht. Dat wil niet zeggen dat je de doos ook maximaal moet belasten, want je moet de doos natuurlijk ook nog kunnen tillen.

Je hebt verhuisdozen in verschillende formaten. Afhankelijk van het formaat kost een verhuisdoos ongeveer één tot twee euro per stuk. Naast verhuisdozen heb je waarschijnlijk ook nog inpakpapier en schuim- of noppenfolie nodig om je spullen te beschermen, tape om de dozen dicht te plakken en stickers om ze te labellen.

Verhuisdekens

Je meubels passen natuurlijk niet in verhuisdozen. Om ze tijdens het transport toch te beschermen, heb je speciale (geweven en gestikte) opslag- of verhuisdekens nodig. Voor een grote verhuizing heb je al snel twintig verhuisdekens nodig.

Steekkar

Vele handen maken licht werk. Een steekkar ook. Als je veel zware voorwerpen moet verhuizen, is een steekkar (ook wel steekwagen) geen overbodige luxe. Ideaal voor het verhuizen van je koel-/vrieskast, wasmachine en droogtrommel. Woon je in een flatgebouw zonder lift? Denk dan aan een trappensteekkar met 3-armige wielenset.

Meubelroller

Een meubel- of kistenroller, ook wel hondje genoemd, is ideaal om zware meubels of kisten mee te verplaatsen.

Spanbanden

Om te voorkomen dat spullen gaan schuiven of omkiepen in de laadruimte van de bestelbus, raden we je ten zeerste aan ze vast te zetten met spanbanden.

Gereedschapskist

Neem ook maar een gereedschapsset mee, want inbussleutels, steeksleutels en schroevendraaiers heb je altijd wel nodig tijdens een verhuizing, voor het (de)monteren van meubels bijvoorbeeld. Vergeet ook je werkhandschoenen niet. Bekijk ook onze checklist over de voorbereiding van een verhuizing, zodat de verhuizing soepel verloopt.

En het transport tijdens je verhuizing? Dat regel je natuurlijk bij Adrem Autoverhuur Limburg. Wij hebben verhuiswagens voor alle soorten verhuizingen, van klein studentenkamertje tot complete gezinsboedel.

Wist je dat je al onze verhuiswagens met je autorijbewijs (rijbewijs B) mag besturen? Je hebt dus geen vrachtwagenrijbewijs nodig! Zelfs niet voor onze grootste bestelbus (20 m3) met laadlift.

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »