Leerzaam dagje uit naar Continium discovery center

Frits Pieper
05 nov 2015

Continium discovery center in Kerkrade staat voor een leerzaam dagje uit. In dit wetenschappelijk en technisch museum voor kinderen is van alles te beleven. Door het wisselende aanbod activiteiten en de interactieve tentoonstellingen kunnen kids de wereld om hen heen op een speelse manier ontdekken.

Aanbod

In de Explore Zone kun je de wondere wereld van de wetenschap en techniek ontdekken. Van de steenkolenmijnen van vroeger tot de supermarkt van de toekomst. In de Experiment Zone kun je aan diverse stations zelf experimenteren, en in het Tinkerlab en de Science Labs ga je zelf allerlei bouwsels en (technische) installaties in elkaar knutselen.

Dacht je dat de smartphone geen geheimen meer voor je had? In de tijdelijke expo SMARTphone! – te zien t/m 4 september 2016 – ontdek je hoe je smartphone precies werkt. Van de accu tot het radiosignaal. Dan is er tot slot ook nog de Hall of Fame, waar alle klassiekers van Continium zijn opgeborgen.

ContiniumDoelgroep

Je bent natuurlijk nooit te jong (of te oud) om te ontdekken, maar Continium discovery center is wat ons betreft het interessantst voor de bovenbouw van de basisschool en leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

Bereikbaarheid

Continium discovery center ligt in hartje Kerkrade, aan het Museumplein Limburg, waar ook het Columbus Earth Theater en het Cube Design Museum te vinden zijn. Gelegen pal naast het trein- en busstation, is ‘Dcc’ uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Dan kun je gratis parkeren op de P+R-parkeerplaats naast het station.

Openingstijden en entree

Continium discovery center is normaliter geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Check de website voor de exacte openingstijden.

Kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen betalen aan de kassa 12 euro entreegeld. Voor 11 euro bestel je je ticket online. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis binnen. De entreeprijs is exclusief toegang tot de Science Labs. Daarvoor betaal je afhankelijk van de activiteit tussen de 3,50 en 7,50 euro extra.

Lees hier meer over dagjes uit in Kerkrade met Adrem.

Laat een reactie achter

Related Posts

nieuwe auto inrijden

Moet je een nieuwe auto inrijden?

Nieuwe auto’s hebben een magische aantrekkingskracht; de glimmende lak, het frisse interieur en de belofte van probleemloos rijplezier. Maar voordat…

Lees meer »

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »