Leerzaam dagje uit naar Continium discovery center

Frits Pieper
05 nov 2015

Continium discovery center in Kerkrade staat voor een leerzaam dagje uit. In dit wetenschappelijk en technisch museum voor kinderen is van alles te beleven. Door het wisselende aanbod activiteiten en de interactieve tentoonstellingen kunnen kids de wereld om hen heen op een speelse manier ontdekken.

Aanbod

In de Explore Zone kun je de wondere wereld van de wetenschap en techniek ontdekken. Van de steenkolenmijnen van vroeger tot de supermarkt van de toekomst. In de Experiment Zone kun je aan diverse stations zelf experimenteren, en in het Tinkerlab en de Science Labs ga je zelf allerlei bouwsels en (technische) installaties in elkaar knutselen.

Dacht je dat de smartphone geen geheimen meer voor je had? In de tijdelijke expo SMARTphone! – te zien t/m 4 september 2016 – ontdek je hoe je smartphone precies werkt. Van de accu tot het radiosignaal. Dan is er tot slot ook nog de Hall of Fame, waar alle klassiekers van Continium zijn opgeborgen.

ContiniumDoelgroep

Je bent natuurlijk nooit te jong (of te oud) om te ontdekken, maar Continium discovery center is wat ons betreft het interessantst voor de bovenbouw van de basisschool en leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

Bereikbaarheid

Continium discovery center ligt in hartje Kerkrade, aan het Museumplein Limburg, waar ook het Columbus Earth Theater en het Cube Design Museum te vinden zijn. Gelegen pal naast het trein- en busstation, is ‘Dcc’ uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je met de auto? Dan kun je gratis parkeren op de P+R-parkeerplaats naast het station.

Openingstijden en entree

Continium discovery center is normaliter geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Check de website voor de exacte openingstijden.

Kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen betalen aan de kassa 12 euro entreegeld. Voor 11 euro bestel je je ticket online. Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis binnen. De entreeprijs is exclusief toegang tot de Science Labs. Daarvoor betaal je afhankelijk van de activiteit tussen de 3,50 en 7,50 euro extra.

Lees hier meer over dagjes uit in Kerkrade met Adrem.

Laat een reactie achter

Related Posts

Auto Wrappen

Auto wrappen: de voor- en nadelen

Auto wrappen is een proces waarbij een speciale vinylfolie wordt gebruikt om de buitenkant van een auto te bedekken. Deze…

Lees meer »

Auto band

Een autoband verwisselen in 10 stappen

Het kan iedereen overkomen na een onschuldige botsing met een stoeprand, versleten schokdempers of simpelweg oud materiaal; een lekke autoband….

Lees meer »

parkeren weert

Goedkoop en gratis parkeren in Weert

Waar kun je parkeren in Weert? Heb jij een dagje shoppen gepland met vrienden in Weert? Dan is het handig…

Lees meer »