Leukste familie-uitjes in Zuid-Limburg

Frits Pieper
29 mei 2017

Er is natuurlijk ontzettend veel te doen in Zuid-Limburg. Maar wat als je kinderen hebt en opa en oma mee willen? Wat zijn dan je mogelijkheden? Wij zetten er vijf voor je op een rij. Van goedkoop naar wat duur(der).

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek heeft een rijke geschiedenis, die je proeft in de meer dan veertig vertrekken. Hoogtepunt is de oude, ronde kasteeltoren, met de vochtige kerker. Via een steeds nauwer wordende trap kun je naar boven klimmen, tot op de zolder. Het kasteel is in verschillende eeuwen gebouwd en heeft naast een middeleeuws ook modernere gedeelten. Een rondgang door Kasteel Hoensbroek is zo een echte tijdreis. Er zijn ook speciale activiteiten voor kids, zoals speurtocten. En het hele jaar door zijn er diverse evenementen.

www.kasteelhoensbroek.nl

Steinerbos

Steinerbos is een recreatiepark en speelbos in Stein. In feite zou je het kunnen zien als één groot bos met her en der speeltoestellen.  De kids kunnen er eindeloos ravotten, terwijl je tegelijkertijd van de natuur geniet. Er zijn ook een roeivijver en buitenzwembad.  Bij de diverse kiosken kun je terecht voor een versnapering. De entreeprijs is vriendelijk en je kunt er gemakkelijk een hele (mid)dag vertoeven. Wedden dat de kids (en opa en oma) moe maar voldaan huiswaarts keren?

www.steinerbos.nl

Pretpark de ValkenierPretpark De Valkenier

Eerlijk is eerlijk: voor Pretpark De Valkenier kom je niet helemaal uit Groningen. Maar als je in de buurt woont of er toevallig op vakantie bent, is dit familiepretpark zéker een bezoekje waard. Voor de entreeprijs hoef je het niet te laten. Attracties als de achtbaan, maanraket en het spookkasteel roepen bij meerdere generaties nostalgische gevoelens op. De laatste jaren is het park ook flink gemoderniseerd, waardoor het weer helemaal bij de tijd is!

www.pretpark-de-valkenier.nl

GaiaZOO

GaiaZOO in Kerkrade is zonder twijfel een van de mooiste dierentuinen van Europa. In de vier gebieden maak je kennis met diersoorten van over de hele wereld. Giraffen, luipaarden, neushoorns, gorilla’s, wolven en nog veel meer andere dieren. In de speeltuin, JungleTour en overdekte DinoDome kun je eindeloos ravotten en klauteren. Bij het restaurant Plateau van Gaia kun je snel of uitgebreid lunchen. Als je in de buurt woont, kun je het beste een jaarabonnement aanschaffen. Want GaiaZOO is meer dan één bezoekje waard!

www.gaiazoo.nl

Leisure Dome

Leisure Dome, bij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade, waar Roda JC zijn thuiswedstrijden voetbalt, biedt voor elke leeftijd wat wils. In de binnenspeeltuin Darteldome kunnen kinderen tot 12 jaar zich úren vermaken. Verder kun je er onder andere bowlen, glowgolfen en lasergamen. Leisure Dome biedt ook onderdak aan een razend populair Italiaans restaurant en een all-you-can-eatrestaurant, met traditioneel wokrestaurant. In een straal van 100 m liggen nog diverse andere eetgelegenheden, waaronder een fastboodrestaurant, twee broodjeszaken enzovoorts. Bij Vue, een hypermoderne bioscoop, kun je tot slot nog even een filmpje meepikken. Als je hier geen dag om krijgt, weten we het ook niet meer!

http://www.leisure-dome.nl


Heb jij nog uittips voor de hele familie? We horen het graag van je! Deel je tip in een reactie met onze andere lezers. Auto huren in de regio Echt voor jouw dagje naar Zuid-Limburg? Dat kan bij Adrem!

Laat een reactie achter

Related Posts

25 jaar Adrem Autoverhuur én een nieuwe vestiging!

“Daarvoor moet je echt niet bij mij zijn,” staat er op de website van Adrem Autoverhuur onder de foto van…

Lees meer »

milieubewust rijden

Alles over milieubewust rijden

In onze snel veranderende wereld wordt milieubewust rijden steeds belangrijker. De impact van traditionele voertuigen op het milieu is aanzienlijk,…

Lees meer »

auto leasen zonder bkr check

Auto leasen zonder BKR

Bij het leasen van een auto komt vaak een BKR-check om de hoek kijken en je vraagt je misschien af…

Lees meer »