Per dag of week huren, of leasen?

Frits Pieper
01 dec 2016

Je hebt vervangend vervoer nodig, omdat je auto een dagje in de garage staat. Of je moet wat spullen verhuizen. In dat geval huur je een auto of een bestelauto of -busje voor één dag. De meest gekozen huurperiode. Maar wat als je langer of juist korter een auto nodig hebt?

Auto huren per dag of dagdeel?

Misschien heb je de auto niet de hele dag nodig. Je hoeft alleen maar op en neer naar een afspraak, het milieupark of een meubelzaak in de buurt. In dat geval kun je een auto of busje bij ons ook voor een dagdeel huren. Dat kost, exclusief de verzekering gerekend, ongeveer de helft van huren voor een dag.

Auto huren per week of per dag?

Het kan ook zo zijn dat je een week lang zonder eigen vervoer zit. Als je alle zeven dagen van de week vervangend vervoer nodig hebt, huur je eenvoudig een auto voor een week. Maar hoe zit het nu als je maar een paar dagen per week een huurauto nodig hebt?

De rekensom is eigenlijk simpel. Heb je één tot vier hele dagen in de week een auto nodig? Dan huur je ‘gewoon’ per dag. Vanaf vijf hele dagen (of zeven dagdelen) is het net zo voordelig om de auto een hele week te huren.

Auto huren per week of shortlease?

Sommige mensen hebben geen week of weken, maar maanden vervangend vervoer nodig. Bijvoorbeeld in verband met de levertijd van een nieuwe auto, die gemiddeld drie maanden bedraagt. Als je praktisch elke dag de auto nodig hebt, is vanaf een huurtermijn van dertig dagen shortlease de voordeligste oplossing. Je betaalt dan per dag minder dan wanneer je een auto per week zou huren. Bij shortlease kun je na dertig dagen de huur ‘gewoon’ per dag opzeggen.

Heb je weliswaar langere tijd een auto nodig, maar (lang) niet elke dag? Dan is het misschien verstandiger om ‘gewoon’ per dag een auto te huren op de momenten dat je ‘m nodig hebt.

Wij denken graag met je mee!

De voordeligste manier van huren hangt kortom af van diverse factoren. Hoe lang heb ik vervangend vervoer nodig en hoe vaak gebruik ik de auto in die periode? Het antwoord op die twee vragen bepaalt in principe welke manier van huren voor jou het voordeligst is.

Heb je geen idee wat jouw voordeligste optie is? We denken graag met je mee. We zien onszelf graag als oplosser van mobiliteitsproblemen en niet alleen als autoverhuurder. We zoeken daarom altijd met jou mee naar de beste én voordeligste manier om van A naar B te komen!


Voor welke uitdaging sta jij op mobiliteitsgebied? Deel het met ons en wij (en onze volgers op social media) gaan graag voor jou op zoek naar een oplossing!

Laat een reactie achter

Related Posts

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »

gratis parkeren roermond

Goedkoop en gratis parkeren in Roermond

Roermond is een ontzettend leuke stad om te shoppen in de bekende Designer Outlet of het Retailpark. Ook de historische…

Lees meer »