De 5 populairste vakantielanden

Frits Pieper
13 jul 2017

De zomervakantie staat weer voor de deur. En dat betekent dat ‘we’ weer massaal naar het buitenland op vakantie gaan. Maar waar gaat de Nederlander eigenlijk naartoe op vakantie? We vertellen het je in de vakantielanden top-5.

Frankrijk

Ook de komende zomer is Frankrijk de populairste vakantiebestemming onder Nederlanders. We gaan er proeven van de cultuur en natuurlijk van de overheerlijke kaas en wijn. Maar vooral gaan we erheen voor het prachtige landschap. Veel mensen gaan met de caravan of camper naar Frankrijk, maar ook vakantiehuisjes zijn in trek. Zuid-Frankrijk is traditioneel erg populair, met de Ardèche, Côte d’Azur en Provence als favoriete regio’s. Bretagne en de Jura completeren de top vijf van populairste vakantieregio’s in Frankrijk. Houd je wel rekening met de verplichte milieusticker als je naar Frankrijk reist?

Duitsland

Jawohl! Duitsland is de, voor sommige misschien verrassende, runner-up in onze top 5. Land van grote pullen bier en braadworst, om maar een paar clichés uit de kast te trekken. (Dat deden we bij Frankrijk immers ook.) De meeste mensen gaan naar het Zwarte Woud (Schwarzwald) of de Eifel. Maar ook Beieren (Bayern) en Berlijn zijn populaire bestemmingen. Vergeet niet dat binnenkort mogelijk tol wordt geheven op de Duitse snelwegen. Wij vragen ons af of Duitsland volgend jaar nog steeds in de top drie van populairste vakantiebestemmingen staat als die plannen doorgaan.

Spanje

Veel Nederlanders houden van een ‘ouderwetse’ strandvakantie naar España. En we blijven niet op het vasteland, want Mallorca en Tenerife staan op nummer één en drie wat betreft populairste regio’s, met op nummer twee Andalusië. Dat is de regio in het uiterste zuiden van Spanje, met toeristische trekpleisters als Sevilla, Málaga en Córdoba. Tot de populairste bestemmingen voor een stedentrip behoren natuurlijk Barcelona en hoofdstad Madrid.

Italië

Italië heeft natuurlijk veel meer te bieden dan pizza en pasta. En een groeiend aantal Nederlanders weet dat, en brengt de zomervakantie door op Sicilië, aan de Italiaanse Rivièra of in Toscane, met de prachtige stad Florence, de bakermat van de renaissance. Vraag Italianen trouwens niet waar Florence ligt, want zij kennen die stad enkel en alleen onder de plaatselijke naam Firenze.

Griekenland

Terug van weggeweest in de top 5: Griekenland! Vroeger een erg populaire vakantiebestemming, werd het land de afgelopen jaren steevast buiten de top vijf gehouden door Turkije. Maar tegenwoordig vliegen we weer massaal naar Kreta, Zakynthos en Rhodos. Bij de jeugd is Corfu (Korfoe in het Nederlands) erg in trek.

Auto huren voor vakantie

Misschien ga je met je eigen auto of het vliegtuig op vakantie. Maar wellicht laat je eigen auto qua betrouwbaarheid te wensen over voor een lange reis. Of biedt deze te weinig plek voor je reisgezelschap. Heb je er al eens aan gedacht om een auto of busje te huren voor vakantie?

Met een huurauto of huurbus ga je zorgeloos op vakantie, naar binnen- óf buitenland. Bij Adrem Autoverhuur Limburg vind je geheid de auto die bij jou en jouw vakantie past! Van kleine of compacte auto tot middenklasser of stationcar, handgeschakeld of automaat.

Personenbus huren voor vakantie

Reis je met meer dan vijf personen of gaat er erg veel bagage mee? Huur dan een personenbus voor zes of negen personen. Dat is ook veel voordeliger dan met twee auto’s op vakantie gaan! Ideaal voor het grotere gezin of wanneer je met twee gezinnen of opa en oma op vakantie gaat.


Waar gaan jij dit jaar op vakantie? Naar het buitenland of blijf je in eigen land? En ga je met de auto of het vliegtuig? Laat het onze volgers weten in een reactie!

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »