Omdat je een auto hebt gereserveerd bij Adrem Autoverhuur staat hier informatie over je gereserveerde huurauto. Deze informatie bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Het ophalen van je huurauto
  2. De verzekering van je huurauto (dit artikel)
  3. Het rijden in je huurauto
  4. Het terugbrengen van je huurauto

Verzekering van je huurauto

Niet zo'n fijn onderwerp: verzekeringen.

Persoonlijk heb ik er een hekel aan. Ik kan mij behoorlijk irriteren aan reclames van verzekeringsmaatschappijen die mij bang maken voor wat er wel niet kan gebeuren.

Prima, maar waarom doen ze dan zo moeilijk als ik wel verzekerd ben en ze eigenlijk iets aan mij moeten uitkeren?

Verzekeringen kun je afsluiten.

Soms omdat ze verplicht zijn, soms vrijwillig.

Omdat je een auto hebt gereserveerd geef ik je graag een paar tips waar je op moet letten bij een huurauto verzekering.

Bij Adrem Limburg zijn alle auto’s WA- en casco verzekerd voor alle landen die tot het dekkingsgebied van de groene kaart horen. De maximale WA-dekking is € 2,5 miljoen per gebeurtenis.

Verzekering - eigen risico

Meestal kennen autoverhuurders een eigen risico bij het huurcontract. Dit eigen risico wordt in rekening gebracht als tijdens de huur schade ontstaat die wij niet kunnen verhalen op een tegenpartij.

Je kunt bij schade aan 3 gevallen denken:

  1. Je stopt voor een stoplicht, en iemand botst achterop jouw huurauto. In dit geval wordt de schade verhaald op jouw achterligger, en hoef je niets extra aan ons te betalen.
  2. Je raakt tijdens de huur een paaltje, een boom of een ander voertuig. In dit geval wordt het eigen risico wel berekend.
  3. Je parkeert de auto om ergens een kop koffie te gaan drinken. Bij terugkomst blijkt iemand tegen je huurauto te hebben gereden, maar de schuldige heeft geen briefje onder de ruitenwisser achtergelaten. Balen. In dat geval is zullen wij het eigen risico in rekening brengen; de schade kan niet worden verhaald op een tegenpartij.

Bij Adrem Limburg kennen we een hoog eigen risico. Onze ervaring is dat huurders voorzichtiger worden bij een hoog eigen risico. Dit risico kan wel tegen een extra premie worden afgekocht naar een lager bedrag. Bij al onze personenauto's zijn het standaard eigen risico en het afkoopbaar eigen risico hetzelfde (de verzekeringstarieven zijn exclusief BTW):

  • standaard eigen risico personenauto: € 1000, geen extra kosten
  • afgekocht eigen risico: € 250, voor € 12,50 per dag

Bij het ophalen van de huurauto kun je aangeven of je het eigen risico wilt verlagen of niet.

Wanneer ben je verzekerd?

De huurauto is alleen verzekerd als wij in het bezit zijn van alle legitimaties van personen die de auto zullen besturen. Dit betekent dat wanneer een persoon met rijbewijs de auto bestuurt, maar niet bekend is bij ons, de auto dus niet is verzekerd.

Bij Adrem Limburg is het mogelijk dat meerdere personen de auto besturen. Hier worden geen extra kosten voor gerekend. Uiteraard moeten wij wel een kopie legitimatie en rijbewijs van elke bestuurder ontvangen voordat de auto wordt verhuurd.

Vragen?

Pfoe, sorry voor het lastige onderwerp! Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op!


Volgend artikel: rijden in je huurauto