Verzekering

van je personenbus

Omdat je een personenbus hebt gereserveerd bij Adrem Autoverhuur staat hier informatie over je gereserveerde bus. Deze informatie bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Het ophalen van je personenbus
  2. De verzekering van je personenbus (dit artikel)
  3. Het rijden in een personenbus
  4. Het terugbrengen van je personenbus

Verzekering van je personenbus

Niet zo'n fijn onderwerp: verzekeringen.

Persoonlijk heb ik er een hekel aan. Ik kan mij behoorlijk irriteren aan reclames van verzekeringsmaatschappijen die mij bang maken voor wat er wel niet kan gebeuren.

Prima, maar waarom doen ze dan zo moeilijk als ik wel verzekerd ben en ze eigenlijk iets aan mij moeten uitkeren?

Verzekeringen kun je afsluiten.

Soms omdat ze verplicht zijn, soms vrijwillig.

Omdat je een personenbus hebt gereserveerd stuur ik je graag een paar tips waar je op moet letten bij een huurauto verzekering.

Bij Adrem Limburg zijn alle voertuigen WA- en casco verzekerd voor alle landen die tot het dekkingsgebied van de groene kaart horen. De maximale WA-dekking is € 2,5 miljoen per gebeurtenis.

Verzekering - eigen risico

Meestal kennen autoverhuurders een eigen risico bij het huurcontract. Dit eigen risico wordt in rekening gebracht als tijdens de huur schade ontstaat die wij niet kunnen verhalen op een tegenpartij.

Je kunt bij schade aan 3 gevallen denken:

  1. Je stopt voor een stoplicht, en iemand botst achterop jouw gehuurde bestelbus. In dit geval wordt de schade verhaald op jouw achterligger, en hoef je niets extra aan de autoverhuurder te betalen.
  2. Je raakt tijdens de huur een paaltje, een boom of een ander voertuig. In dit geval wordt het eigen risico wel berekend.
  3. Je parkeert de auto om ergens een kop koffie te gaan drinken. Bij terugkomst blijkt er iemand tegen je huurauto te hebben gereden, maar de schuldige heeft geen briefje onder de ruitenwisser achtergelaten. In dat geval is de verhuurder genoodzaakt om het eigen risico in rekening te brengen; de schade kan niet worden verhaald op een tegenpartij.

Bij Adrem kennen we een hoog eigen risico. Onze ervaring is dat huurders voorzichtiger worden bij een hoog eigen risico. Dit risico kan wel tegen een extra premie worden afgekocht naar een lager bedrag. Bij onze bestelbussen hanteren wij de volgende standaard eigen risico's en het afkoopbaar eigen risico (de verzekeringstarieven zijn exclusief BTW):

Personenbus (categorie O en P):

  • standaard eigen risico: EUR 1250, geen extra kosten
  • afgekocht eigen risico: EUR 350, voor EUR 15 per dag

Bij het ophalen van de bus kun je aangeven of je het eigen risico wilt verlagen of niet.

Wanneer ben je verzekerd?

De huurauto is alleen verzekerd wanneer wij in het bezit zijn van alle legitimaties van personen die de auto zullen besturen. Dit betekent dat wanneer een persoon met rijbewijs de auto bestuurt, maar niet bekend is bij ons, de auto dus niet is verzekerd.

Bij Adrem Limburg is het mogelijk dat meerdere personen de auto besturen. Hier worden geen extra kosten voor gerekend. Uiteraard dienen wij wel een kopie legitimatie en rijbewijs van elke bestuurder te ontvangen voordat de auto wordt verhuurd.

Vragen?

Pfoe, sorry voor het lastige onderwerp! Laat het ons gerust weten als je hier nog vragen over hebt.


Volgend artikel: rijden in je personenbus