10 Tips voor een bezoek aan Heerlen

Frits Pieper
20 dec 2017

Heerlen bruist! Deze ooit industriestad heeft zijn grauwe sluier afgeworpen en manifesteert zich als stad voor cultuur, shoppen en lekker eten.

1. Aambos

In het centrum van Heerlen vind je een bos: het Aambos, een hellingbos met in het dal de Caumerbeek. Het bos is 45 ha groot en heeft een dierenverblijf en hertenkamp. Als wandelaar krijg je er pittige hellingen voor je kiezen.

2. Corio Center

Slecht weer? Fervente shoppers kunnen hun hart ophalen in het overdekte Corio Center. Hier tref je meer dan 30 winkels aan, waaronder een achttal foodzaken. Het Corio Center heeft een eigen parkeergarage, dus je hoeft niet ver te lopen.

3. Pancratiusplein

De Heerlense horeca concentreert zich rondom het gezellige Pancratiusplein. Jong en oud komt hier aan zijn trekken, met diverse bruine kroegen en hippe bars als de populaire Nr. 7Even.

4. Café d’r Klinge

Café d’r Klinge, niet weg te slaan uit de landelijke top 100 van beste cafés, is een café waar vakmanschap en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Ze hebben het complete aanbod van Brand-bieren op tap en nog veel meer speciaalbieren op fles.

5. Kasteel Hoensbroek

In het stadsdeel Hoensbroek vind je Kasteel Hoensbroek, een van de oudste en grootste kastelen van Nederland. Zo’n vijf eeuwen scheiden het oudste en jongste deel van het kasteel, waardoor een bezoek een échte tijdreis wordt!

6. Thermenmuseum

Het Thermenmuseum getuigt van de rijke geschiedenis van de ogenschijnlijk moderne industriestad Heerlen. Gebouwd op de resten van een Romeins badhuis, geeft het museum je een inkijkje in het grootste en bestbewaarde antieke gebouw van Nederland.

7. Glaspaleis

Het Glaspaleis van architect Fritz Peutz is exemplarisch voor de bouwstijl het Nieuwe Bouwen. Lang bood dit glazenpaleis onderdak aan het warenhuis Schunck, niet te verwarren met de gelijknamige culturele instelling die er nu gevestigd is. Op de vijfde verdieping van het Glaspaleis vind je brasserie Mijn Streek, die behalve om de kaart ook vanwege het uitzicht een bezoekje waard is.

8. Heerlen Murals

De afgelopen jaren heeft Heerlen een stevige reputatie opgebouwd op het gebied van street art. Diverse murals sieren de muren van anders troosteloze panden. Er worden zelfs rondleidingen georganiseerd, maar je kunt deze muurschilderingen natuurlijk ook op eigen houtje ontdekken.

9. Maankwartier

Het prestigieuze Maankwartier moet straks het moderne hart van Heerlen worden, met winkels, horeca, kantoren en woningen. Met het centraal station is het ook het visitekaartje van de stad.

10. Woonboulevard

Woonboulevard Heerlen is de grootste woonboulevard van Europa. Je vindt er meer dan 50 winkels op het gebied van wonen, met als grootste publiekstrekker een vestiging van IKEA. Let wel, de Zweedse meubelgigant hanteert ruimere openingstijden dan de rest van de woonboulevard.

Een auto huren in Heerlen voor een dagje uit? Dat kan bij Adrem!

Laat een reactie achter

Related Posts

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »

gratis parkeren roermond

Goedkoop en gratis parkeren in Roermond

Roermond is een ontzettend leuke stad om te shoppen in de bekende Designer Outlet of het Retailpark. Ook de historische…

Lees meer »