3 kinderzitjes op de achterbank: hoe ga je dat doen?

Nina Geuskens
25 aug 2022

Ben je trotse ouder van 3 (kleine) kinderen? Gefeliciteerd! Je zult vast wel eens de vraag hebben gekregen hoe je dat gaat aanpakken met de slaapkamers, of je geen handen tekort komt en hoe je het gaat doen met autoritten. De opmerking: ‘Je zult zeker een nieuwe auto moeten kopen’ zul je vast al vaak hebben gehoord. Het vervoeren van 3 kinderen in de auto gaat prima, met de juiste auto en met de juiste kinderzitjes. Dus als je ouder bent van 3 kinderen is het nog helemaal geen tijd voor paniek als je regelmatig met de auto weggaat. Misschien komt het ook om een andere reden wel eens voor dat je 3 kinderen moet vervoeren in de auto.

Alhoewel het zeker mogelijk is, kan het evengoed nog wel eens een lastige klus worden. Je wilt de kinderen natuurlijk altijd op een veilige manier vervoeren en daar zijn kinderzitjes voor nodig. Helaas zijn de meeste auto’s echter niet geschikt om 3 kinderzitjes op de achterbank te kunnen plaatsen. Hoe pak je dit dan het beste aan? En 3 kinderzitjes op de achterbank, in welke auto kan dat dan wél? In deze blog vertellen we er wat meer over. Zo kun jij de kinderen altijd veilig vervoeren, wel zo belangrijk vinden wij!

3 kinderzitjes auto

Een nieuwe auto

Passen er geen 3 kinderzitjes op de achterbank van je huidige auto? Wellicht een dure, maar zeker een effectieve manier om 3 kinderzitjes in de auto te kunnen plaatsen is het kopen van een nieuwe auto. Bij de modellen waar 7 stoelen beschikbaar zijn achterin, kun je namelijk altijd 3 of meer kinderzitjes kwijt. Gelukkig zijn er ook nog andere opties om 3 kinderen te vervoeren.

Zitverhoger

Wist je dat het derde kindje, mits het 3 jaar of ouder is, zonder een autostoel tussen twee autostoeltjes in mag zitten? Dit geeft Veiligheid.nl van de Overheid aan. Het is echter niet toegestaan om de driepuntsgordel als heugordel te gebruiken en door het schuine gedeelte achter de rug te laten lopen. Dit kan vervelend zijn voor het kind, omdat de gordel dan niet goed om de borst loopt. Gelukkig is daar een goede oplossing voor: een zitverhoger! Er zijn smallere zitverhogers verkrijgbaar die je perfect kunt combineren met 2 autostoeltjes achterin.

Er bestaan ook kinderzitjes met afneembare zijkanten waardoor er eenvoudig 3 naast elkaar kunnen worden geplaatst. Zeker in een grotere auto zoals in een station kunnen dan met gemak 3 kinderzitjes op de achterbank worden geplaatst.

Auto met 3 kinderzitjes op achterbank

Ben je van plan om een auto te huren bij Adrem en neem je ook kinderen mee in het voertuig? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We luisteren naar jou wensen en behoeften en gaan op zoek naar een geschikt voertuig.

Related Posts

Met een automaat rijden in de sneeuw

Onze tips voor met een automaat rijden in de sneeuw

Met een automaat rijden in de sneeuw gaat net wat anders dan met een schakelwagen. Lees in deze blog hoe…

Lees meer »

Schade huurauto

Wat gebeurt er bij schade huurauto?

Schade huurauto, het zal je maar gebeuren. Het is waarschijnlijk het ergste wat je kan overkomen bij het huren van…

Lees meer »

Auto uit sneeuw krijgen

Met onze handige tips jouw auto uit sneeuw krijgen

Het winterseizoen kan prachtig zijn, met zijn sneeuw bedekte landschappen en het wintersport gevoel. Rijden in de sneeuw kan echter…

Lees meer »