Auto leasen zonder BKR

Nina Geuskens
14 aug 2023

Bij het leasen van een auto komt vaak een BKR-check om de hoek kijken en je vraagt je misschien af of dit ook anders kan. Lees hier meer over wat een auto private leasen inhoudt. Is een auto lease zonder BKR mogelijk? Een private lease zonder BKR registratie is zeker een optie. In deze blog zullen we dieper ingaan op de voordelen hiervan en wat de mogelijkheden zijn.

Waarom een auto leasen zonder BKR?

Bij het traditionele autoleaseproces voeren leasemaatschappijen vaak een BKR-check uit om de kredietwaardigheid van de aanvrager te beoordelen. Dit kan een obstakel vormen voor mensen die een minder positieve BKR-geschiedenis hebben bij het Bureau Kredietregistratie. Wanneer je bij deze maatschappijen een lease contract afsluit, krijg je automatisch een BKR-registratie. Ben je hierna van plan om een huis te kopen, dan kan deze registratie nadelige gevolgen hebben op je hypotheek. De lease van de auto wordt dan gezien als een langdurige betalingsverplichting, waardoor het maximale wat je mag lenen verminderd wordt. Heb je reeds een hypotheek en besluit je dan te leasen, dan ondervind je geen problemen. Lees hier meer wat een registratie inhoudt.

auto leasen zonder bkr

Mogelijkheden leasen zonder BKR registratie

Er zijn een aantal mogelijkheden, waarop je een auto kunt leasen zonder BKR. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kortlopend auto abonnement, want dan vindt er geen registratie plaats van het BKR. Een shortlease zonder BKR is dus aan te raden, als je binnen afzienbare tijd een hypotheek of lening moet afsluiten. Lees hier meer over een shortlease afsluiten. Ben je op zoek naar jouw perfecte lease auto? Bekijk hier de mogelijkheden.

Een tweede optie is zakelijk leasen. In dit geval wend je je tot het bedrijf, waarvoor je werkt. Bij een zakelijke autolease is er geen BKR-check noodzakelijk, omdat het bedrijf eigenlijk de eigenaar wordt van het voertuig.

 

Shortlease alsnog te lang?

Een shortlease sluit je minimaal voor een maand af. Heb je echter een personenauto nodig voor slechts een dag of een week? Dan is de normale autohuur wellicht handiger. Lees hier bijvoorbeeld waarom een vakantieauto huren een uitkomst biedt.

 

Mag je alles leasen bij een auto abonnement zonder BKR?

Je kunt niet zomaar het duurste voertuig leasen, wanneer je een auto abonnement zonder BKR afsluit. Er zal altijd gevraagd worden of je aan de maandelijkse betaalverplichtingen kunt voldoen. Dit doe je aan de hand van recente loonstroken. Een BKR registratie hoeft niet iets negatiefs te zijn. Heb je geen betalingsachterstanden, dan getuigt dat van goed financieel gedrag.

auto leasen

Waar op te letten bij het leasen zonder BKR?

Bij het kiezen van een auto lease zonder BKR-check zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

  • Omdat het risico voor de leasemaatschappij hoger kan zijn, kunnen rentetarieven iets hoger zijn bij het leasen zonder BKR. Lees de clausules altijd goed na.
  • Lees de leasevoorwaarden grondig door. Sommige leases zonder BKR kunnen strengere voorwaarden hebben om het risico te beperken.
  • Kies een betrouwbare leasemaatschappij met positieve recensies en een goede reputatie.

Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig naar redenen waarom je zou moeten leasen? Lees dan ook deze blog over de voor- en nadelen van een private lease.

Related Posts

nieuwe auto inrijden

Moet je een nieuwe auto inrijden?

Nieuwe auto’s hebben een magische aantrekkingskracht; de glimmende lak, het frisse interieur en de belofte van probleemloos rijplezier. Maar voordat…

Lees meer »

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »