Een vakantieauto huren biedt uitkomst

Nina Geuskens
05 jun 2023

Of je nu een roadtrip plant of gewoon wat meer flexibiliteit wilt tijdens je verblijf in het buitenland, een vakantieauto huren is de ideale oplossing. Met een huurauto heb je de vrijheid om op je eigen tempo te reizen en de mooiste plekjes te verkennen. In deze blog ontdek je waarom het huren van een vakantieauto een slimme keuze is.

Waarom een vakantieauto huren?

Het huren van een auto tijdens je vakantie levert je meerdere voordelen op:

 • Een vakantieauto huren biedt flexibiliteit. Je bent niet langer afhankelijk van het openbaar vervoer of de schema’s van rondleidingen. Met een auto kun je zelf bepalen waar en wanneer je wilt stoppen, en kun je de route aanpassen aan je eigen voorkeuren.
 • Niets is zo gemakkelijk als de vrijheid om je eigen voertuig te hebben tijdens je vakantie. Je hoeft je geen zorgen te maken over het sjouwen met koffers in drukke treinen of bussen. Met een vakantieauto kun je comfortabel en probleemloos reizen, vooral als je met het hele gezin op pad gaat.
 • Met een huurauto kun je buiten de gebaande paden treden en de bestemming op jouw manier verkennen. Je kunt afgelegen dorpen en prachtige landschappen ontdekken die anders moeilijk te bereiken zouden zijn. Het geeft je de kans om het authentieke karakter van een bestemming te ervaren.

Vakantieauto huren

Vakantieauto huren waar op letten

Het huren van een vakantieauto kan je vakantie-ervaring aanzienlijk verbeteren, maar voordat je een auto huurt, zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden:

 • Voordat je op zoek gaat naar een vakantieauto, is het essentieel om je budget vast te stellen. Bepaal hoeveel je bereid bent uit te geven aan de autohuur, inclusief brandstof en eventuele extra’s zoals verzekeringen.
 • Controleer altijd welke verzekeringen inbegrepen zijn bij de huurauto. Basisverzekeringen zijn meestal inbegrepen, maar er kunnen extra verzekeringen zijn die je kunt afsluiten om jezelf volledig te beschermen tegen onverwachte kosten. Lees in dit artikel hoe de verzekering bij een huurauto geregeld is.
 • Denk goed na over het formaat van de auto dat je nodig hebt voor je vakantie. Reis je alleen of met een partner? Dan is een compacte auto misschien voldoende. Ga je met het gezin op pad of neem je veel bagage mee? Overweeg dan een ruimere auto zoals een SUV of een stationwagen.
 • Controleer de ophaal- en inleverlocatie van de huurauto. Als je op het vliegveld aankomt, kan het handig zijn om een auto te huren bij een verhuurbedrijf op de luchthaven. Als je de auto op een andere locatie wilt inleveren, zorg er dan voor dat het verhuurbedrijf deze mogelijkheid biedt.
 • Informeer naar het brandstofbeleid van het verhuurbedrijf. Sommige verhuurbedrijven werken met een vol-vol beleid, waarbij je de auto met een volle tank meekrijgt en deze ook weer vol moet inleveren. Andere bedrijven werken met een vol-leeg beleid, waarbij je de auto met een volle tank meekrijgt en deze leeg kunt inleveren, maar tegen een hogere prijs per liter brandstof.

Wil je nog meer weten over waar je bij het huren van een auto op moet letten? Lees dan deze blog met nog meer tips bij het huren van een auto.

Zo scoor jij de beste deal

Een vakantieauto huren leidt natuurlijk tot meer kosten, want je betaalt een huurprijs per dag en moet ook rekening houden met extra kosten, zoals verzekeringen en benzinekosten. Het huren van een geschikte huurauto hoeft echter niet duur te zijn. Met deze tips scoor jij de beste deal:

 • Om de beste deal te krijgen, is het belangrijk om op tijd te beginnen met je zoektocht. Vroeg boeken geeft je de mogelijkheid om te profiteren van vroegboekkorting.
 • Maak gebruik van online vergelijkingssites om de prijzen en voorwaarden van verschillende autoverhuurbedrijven te vergelijken.
 • Selecteer de auto die past bij je behoeften en comfort. Denk ook aan het brandstofverbruik als je lange afstanden gaat afleggen.
 • Lees altijd de huurvoorwaarden zorgvuldig door voordat je een auto huurt.

Vakantieauto huren

Vakantieauto huren met trekhaak

Voor avontuurlijke reizigers die graag hun eigen uitrusting meenemen, zoals fietsen, kampeeruitrusting of skispullen, is het huren van een vakantieauto met trekhaak een uitstekende keuze. Een trekhaak biedt je de mogelijkheid om extra bagage of apparatuur veilig en gemakkelijk te vervoeren in een aanhangwagen, waardoor je nog meer vrijheid hebt tijdens je vakantie. Lees in dit artikel meer over hoe je een aanhanger moet koppelen. Niet alle huurauto’s zijn uitgerust met een trekhaak. Voordat je een auto huurt, moet je controleren of de verhuurmaatschappij voertuigen aanbiedt met een trekhaakoptie. Elke trekhaak heeft een bepaalde maximale trekcapaciteit. Het is essentieel om de specificaties van de trekhaak te controleren en ervoor te zorgen dat deze voldoet aan jouw behoeften. Het is bovendien belangrijk om te weten dat een vakantieauto huren met trekhaak vaak gepaard gaat met extra kosten. Verhuurbedrijven brengen doorgaans een toeslag in rekening voor het gebruik van een trekhaak.

Laat een reactie achter

Related Posts

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »