Checklist verhuizen: dit moet je weten als je gaat verhuizen

Nina Geuskens
02 feb 2022

Verhuizen brengt een hoop stress en gedoe met zich mee. Je moet aan veel verschillende dingen denken die ervoor moeten zorgen dat jij zo snel mogelijk en zonder problemen in je nieuwe woning kan intrekken. Van administratieve zaken die je moet aanpassen tot het huren van een verhuisbusje en het uitzoeken van alle nieuwe meubels en woonaccessoires. Om jou het overzicht te laten houden hebben wij een checklist voor verhuizen gemaakt. Zo hopen we je te helpen met een probleemloze en soepele verhuizing waarbij je geen belangrijke dingen zult vergeten.

Waar moet je aan denken voor het verhuizen?

Verhuizen brengt heel wat werk met zich mee. Niet kost het veel tijd om je gehele inboedel te verhuizen, het is daarnaast ook belangrijk dat bepaalde zaken ruim van tevoren worden geregeld of op tijd administratieve zaken worden aangepast. Om alles goed te laten verlopen is het verstandig om je verhuizing volledig te gaan plannen. Zo kun je voorkomen dat er gaandeweg problemen ontstaan. Het belangrijkste is dat je de huur van je vorige woning opzegt of je huidige koopwoning op tijd weer te koop zet, je wilt tenslotte dubbele lasten voorkomen. Hou hierbij rekeningen met opzegtermijnen. Ook is het belangrijk om ruim van tevoren te weten en regelen hoe jij je inboedel gaat verhuizen. Denk bijvoorbeeld aan verhuisdozen, een tijdelijk opslag of een verhuisbusje dat je moet regelen.

Wat moet je allemaal regelen als je gaat verhuizen?

Wanneer je gaat verhuizen zijn er een aantal kleine dingen waar je niet zo snel aan zou denken, maar die zeker niet vergeten moeten worden. Voorbeelden hiervan zijn verschillende verzekeringen regelen zoals een inboedel- en opstalverzekering, overlijdensrisicoverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast moet er in je nieuwe woning het gas, water en licht worden geregeld net zoals de wifi en de tv-verbinding. Ga je naar een andere gemeente verhuizen? Vergeet dit dan niet op tijd aan te geven, dit heeft soms wel eens wat tijd nodig om het door de gemeente te laten verwerken. Als je de verhuizing hebt doorgegeven wordt dit meestal ook vanzelf door de gemeente veranderd bij bijvoorbeeld de belastingdienst. Wel moet je dit zelf laten aanpassen bij je dokter, fysio, tandarts of sportschool enzovoort. Net zoals dat je niet moet vergeten om geen pakketjes meer op je oude adres te laten bezorgen.

verhuizen checklist

Tips voor het verhuizen van je inboedel

Maar hoe ga je nu op een slimme manier al je spullen inpakken, vervoeren en een plek geven in je nieuwe woning? Een handige tip die we je kunnen meenemen is om al je breekbare spullen te wikkelen in je eigen handdoeken. Zo voorkom je dat ze breken tijdens het vervoeren en hoef je geen bubbeltjesplastic of andere niet-duurzame materialen te gebruiken. Let ook op bij het verplaatsen van een koelkast. In onze blog over een koelkast verhuizen lees je hier meer over. Ook kun je verhuisdozen huren bij bedrijven, vrienden of familie in plaats van ze te kopen. Pak al je spullen kamer voor kamer in en werk met verschillende (kleur)coderingen. Begin met de spullen die je niet direct nodig hebt of niet vaak gebruikt. Wil je efficiënt te werk gaan? Maak alle spullen die je inpakt en ruimtes die je leegmaakt ook meteen schoon, zo heb je ook meteen die grote schoonmaakbeurt gedaan. Misschien ook het ideale moment om alle spullen uit te zoeken om ze meteen weg te gooien.

Een verhuisbusje nodig? Dan ben je bij Adrem Autoverhuur Limburg aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Related Posts

25 jaar Adrem Autoverhuur én een nieuwe vestiging!

“Daarvoor moet je echt niet bij mij zijn,” staat er op de website van Adrem Autoverhuur onder de foto van…

Lees meer »

milieubewust rijden

Alles over milieubewust rijden

In onze snel veranderende wereld wordt milieubewust rijden steeds belangrijker. De impact van traditionele voertuigen op het milieu is aanzienlijk,…

Lees meer »

auto leasen zonder bkr check

Auto leasen zonder BKR

Bij het leasen van een auto komt vaak een BKR-check om de hoek kijken en je vraagt je misschien af…

Lees meer »