Goedkoop en gratis parkeren in Roermond

Nina Geuskens
12 mrt 2024

Roermond is een ontzettend leuke stad om te shoppen in de bekende Designer Outlet of het Retailpark. Ook de historische binnenstad is zeker een bezoek waard. Als je naar Roermond reist, is het vinden van geschikte parkeergelegenheid een belangrijk onderdeel van je reisplanning. Gelukkig biedt de stad enkele goedkope en zelfs gratis parkeermogelijkheden. In deze blog zullen we deze plekken om goedkoop en gratis te parkeren in Roermond de revue laten passeren.

Gratis parkeren in Roermond

Buiten de betaaltijden kun je zonder betaling en zonder een parkeervergunning je auto parkeren op de straatparkeerplaatsen. Hierbij geldt wel een maximale parkeerduur van een uur op de kortparkeerplekken, dus let hierbij goed op. Bovendien is het niet toegestaan op de parkeerplekken van vergunninghouders de auto te zetten.

Parkeren in Roermond is gratis met gehandicaptenparkeerkaart

Als je een gehandicaptenparkeerkaart in je bezit hebt, dan kun je in het centrum van Roermond op de gehandicaptenparkeerplaatsen je auto gratis parkeren. Hierbij moet je wel een geldige gehandicaptenparkeerkaart hebben en een parkeerschijf. Gratis parkeren geldt hierbij voor maximaal drie uur.

Kun je in Roermond op straat parkeren gratis?

Wanneer je jouw auto op straat parkeert, dan moet je betalen van maandag tot en met zaterdag van 8 uur in de ochtend tot 8 uur in de avond. Zondag geldt betaald parkeren van 12 tot 20 uur. Binnen de Singelring kun je de auto maximaal een uur zetten. Bij deze straatparkeerplekken kan alleen met de pin bij de automaten betaald worden.

Net zoals parkeren in Weert bestaat er in Roermond ook een blauwe zone. Tot september 2021 kon je hier een uur gratis parkeren, maar tegenwoordig moet je ook hier betaald parkeren. De blauwe zone vind je in de wijken Vrijveld en Roermondse veld.

parkeren roermond gratis

Parkeren in het centrum van Roermond

Wil je jouw auto liever in een parkeergarage parkeren in het centrum van Roermond? In de parkeergarages en op de parkeerterreinen in het centrum betaal je 24/7 voor een goede parkeerplek. Over het algemeen geldt er een maximale parkeerduur van 24 uur. Dit zijn anno 2024 de parkeertarieven op de parkeerplekken en in de garages:

 • Wilhelminaplein: € 1,90 per uur of € 11 dagtarief
 • Zone Roerzicht: € 1,90 per uur. Hier mag je maximaal twee uur parkeren.
 • Kazerneplein: € 1,80 per uur of € 6,50 per dag
 • Maashaven: € 1,90 per uur of € 11 per dag
 • Roercenter: € 2,73 per uur met € 12 als maximum dagtarief
 • ECI Dokter Bärsstraat: € 1,90 per uur of € 6,50 per dag
 • Stationspark: € 1,80 per uur of € 6,50 per dag
 • Arlo: € 1,90 per uur of € 11 per dag
 • Designer Outlet: €5 dagtarief
 • Brandweer: € 1,90 per uur. Hier mag je maximaal twee uur parkeren.
 • Oranjerie: € 2,61 per uur of € 16 dagtarief
 • Godsweerdersingel P+R: € 2,01 per uur of € 12,15 per dag
 • Veeladingstraat P+R: € 2,21 per uur of € 13,37
 • Hatenboer P+R: gratis parkeren in Roermond

Kun je in Roermond gratis parkeren bij Outlet?

Parkeren bij het Designer Outlet in Roermond is een goede optie. Er zijn maar liefst 6500 parkeerplaatsen met een overdekte parkeergarage. Hier kun je parkeren voor €5 per dag met de pin en met cash. De eerste dertig minuten van je bezoek kun je ook gratis parkeren. Kom je met een touringcar, dan is daar ook een speciale parkeerplaats voor. Voor grote groepen boven de vijftien personen kun je gratis parkeren en krijg je extra voordelen, zoals extra korting van tien procent.

Kun je gratis parkeren bij Roermond station?

Mensen die hun auto willen parkeren nabij Roermond Centraal kunnen gebruikmaken van de drie P+R’s die de stad heeft. Deze speciale parkeerplekken vind je veelal nabij de grotere treinstations, zoals ook in Maastricht of Sittard. Hatenboer is hierbij gratis, maar bij de Godsweerdersingel en Veeladingstraat geldt betaald parkeren. Reis je echter verder met het OV, dan betaal je slechts €4 voor een hele dag parkeren.

Related Posts

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »

gratis parkeren geleen

Waar kun je gratis parkeren in Geleen?

Ben jij regelmatig te vinden in de gemeente Sittard-Geleen? Bijvoorbeeld omdat je in Sittard werkt of omdat je het leuk…

Lees meer »