Huurtip: pas op met toeslag voor tweede bestuurder!

Frits Pieper
26 feb 2017

Je gaat een auto huren. Dan zijn er – afhankelijk van het bedrijf waar je de auto gaat huren – mogelijk verschillende toeslagen van toepassing. Eén daarvan is een eventuele toeslag voor een tweede bestuurder. Een bijtelling die wij trouwens niet hebben.

Tweede bestuurder

Misschien ben je van plan je huurauto tijdens de huurperiode te delen met iemand anders. Of je wilt gewoon dat een medepassagier eventueel het stuur van je kan overnemen. Voor zulke extra bestuurders (bestuurders anders dan de contractant) rekenen sommige autoverhuurders een toeslag. Dat kan een bijtelling per dag zijn of een vaste toeslag voor de hele huurperiode.

De voorwaarden verschillen per verhuurbedrijf. Sommige bedrijven hanteren géén toeslagen voor echtgenoot of partner, terwijl andere een toeslag voor álle extra bestuurders hanteren, ongeacht verwantschap.

Extra bestuurders verzwijgen

Misschien denk je als huurder het verhuurbedrijf te slim af te zijn, en deze toeslag te kunnen vermijden door het verzwijgen van eventuele andere bestuurders. Leuk geprobeerd, maar dat kan je duur komen te staan. Als iemand die niet bekend is bij de verhuurder een ongeluk veroorzaakt, is de schade mogelijk niet verzekerd. En dat risico is het natuurlijk niet waard.

Geen toeslag, wel laten weten

Wij hebben niet zo’n toeslag. Het bedrag voor de verzekering blijft gelijk, ook met een extra bestuurder. Als je een auto bij ons huurt, kun je dus rustig iemand anders in ‘jouw’ huurauto laten rijden zonder dat dit je een cent extra kost. Natuurlijk moet diegene wel in het bezit zijn van een geldig rijbewijs én moet diegene bekend bij ons zijn.

We vragen je daarom om een kopie van het rijbewijs van alle extra bestuurders. Alleen personen van wie wij een kopie van het rijbewijs hebben, vallen onder de verzekering van de huurauto.

Tot slot

Voor je een auto gaat huren, is het dus belangrijk je huiswerk te doen. Heeft de autoverhuurder wel of geen toeslag voor extra bestuurders? En hoe hoog is die toeslag?

Ook al hebben wij zo’n toeslag niet, dan is het voor de verzekering toch belangrijk om je af te vragen wie er allemaal gaat rijden in de huurauto. De verzekering moet uiteindelijk uitkeren in geval van schade, dus willen zij graag weten wie zij eigenlijk verzekeren. Zo kom je achteraf niet voor (onaangename) verrassingen te staan. Auto huren in de regio Geleen? Dat kan bij Adrem! 

2 reacties

  1. Tennhy op 21 augustus 2019 om 14:23

    Goeiemiddag, Ik heb een vraag.
    Om een auto te huren van 8 tot 16 december vanaf airport Eindhoven met een extra bestuurder, zou ik willen vragen of u beschikbaarheid heeft en wat dan de voorwaarden en kosten zijn

    • Frits Pieper op 21 augustus 2019 om 14:31

      Wij verhuren alleen auto’s en bussen vanaf Maastricht, Sittard of Heerlen. Sorry!

Laat een reactie achter

Related Posts

nieuwe auto inrijden

Moet je een nieuwe auto inrijden?

Nieuwe auto’s hebben een magische aantrekkingskracht; de glimmende lak, het frisse interieur en de belofte van probleemloos rijplezier. Maar voordat…

Lees meer »

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »