Bestuurder is niet de huurder, mag dat?

Frits Pieper
07 apr 2015

(Bestel)busje huren? Een huurauto of misschien een personenbus nodig? Geen punt, maar wie rijdt er? Regelmatig krijgen we de vraag of het ook goed is dat iemand anders in de bestelbus (of huurauto) rijdt. De huurder regelt, maar in de praktijk rijdt iemand anders in de auto of bestelbus.

Mag dat?

Wie mogen er eigenlijk achter het stuur van onze huurauto’s, bestel- en personenbusjes? Personen vanaf 18 jaar in het bezit van geldig rijbewijs voor het vervoersmiddel dat men huurt. Meestal is dat het rijbewijs B. In sommige gevallen (bijvoorbeeld bepaalde aanhangers) is een rijbewijs BE vereist.

Mag iemand anders dan de huurder in de huurauto of bestelbus rijden? Adrem Autoverhuur vindt het geen probleem als iemand anders dan de huurder in de bestelbus of huurauto rijdt. Hiervoor rekenen wij ook geen (extra) kosten. Wat we wél (vooraf) willen zien is het rijbewijs van die (andere) bestuurder(s). Niet omdat wij nu zo nieuwsgierig zijn, maar wel vanuit verzekeringsoogpunt. Let wel, ook al rijdt iemand anders, jij als huurder blijft altijd verantwoordelijk. Dus bij een eventuele boete komt deze op jouw naam, ongeacht wie er op dat moment achter het stuur zat.

Verzekering

Via Adrem Autoverhuur ben je verzekerd tegen schade, aansprakelijkheid, vernieling en diefstal. Deze verzekering wordt afgesloten bij iedere (ver)huurtransactie. Kijk op de website voor de voorwaarden.

Auto of bestelbus huren? Zo geregeld

Of je het nu online via onze website huurt, je belt of langskomt: bij Adrem Autoverhuur is het zo geregeld! Vragen? Bel of mail ons dan gerust, we helpen je graag!

Ook interessant om te lezen:

De verzekering hoe zit dat? | Rijbewijs inscannen

Laat een reactie achter

Related Posts

luxe huurauto

Met een luxe huurauto door het heuvelland

De vakanties komen er langzaam aan en dat betekent natuurlijk leuke uitstapjes, dagjes weg en vakanties. Om mooie plekken te…

Lees meer »

rijden met aanhanger

Tips voor het rijden met een aanhanger

Wanneer je op vakantie gaat, aan het verhuizen bent of simpelweg spullen moet vervoeren, kan het wel eens zijn dat…

Lees meer »

distributieriem

Een versleten of kapotte distributieriem herkennen

Iedere auto heeft een distributieriem. Deze bevindt zich meestal aan de voorkant van de motor. Distributieriemen staan onder veel stress…

Lees meer »