Bestuurder is niet de huurder, mag dat?

Frits Pieper
07 apr 2015

(Bestel)busje huren? Een huurauto of misschien een personenbus nodig? Geen punt, maar wie rijdt er? Regelmatig krijgen we de vraag of het ook goed is dat iemand anders in de bestelbus (of huurauto) rijdt. De huurder regelt, maar in de praktijk rijdt iemand anders in de auto of bestelbus.

Mag dat?

Wie mogen er eigenlijk achter het stuur van onze huurauto’s, bestel- en personenbusjes? Personen vanaf 18 jaar in het bezit van geldig rijbewijs voor het vervoersmiddel dat men huurt. Meestal is dat het rijbewijs B. In sommige gevallen (bijvoorbeeld bepaalde aanhangers) is een rijbewijs BE vereist.

Mag iemand anders dan de huurder in de huurauto of bestelbus rijden? Adrem Autoverhuur vindt het geen probleem als iemand anders dan de huurder in de bestelbus of huurauto rijdt. Hiervoor rekenen wij ook geen (extra) kosten. Wat we wél (vooraf) willen zien is het rijbewijs van die (andere) bestuurder(s). Niet omdat wij nu zo nieuwsgierig zijn, maar wel vanuit verzekeringsoogpunt. Let wel, ook al rijdt iemand anders, jij als huurder blijft altijd verantwoordelijk. Dus bij een eventuele boete komt deze op jouw naam, ongeacht wie er op dat moment achter het stuur zat.

Verzekering

Via Adrem Autoverhuur ben je verzekerd tegen schade, aansprakelijkheid, vernieling en diefstal. Deze verzekering wordt afgesloten bij iedere (ver)huurtransactie. Kijk op de website voor de voorwaarden.

Auto of bestelbus huren? Zo geregeld

Of je het nu online via onze website huurt, je belt of langskomt: bij Adrem Autoverhuur is het zo geregeld! Vragen? Bel of mail ons dan gerust, we helpen je graag!

Ook interessant om te lezen:

De verzekering hoe zit dat? | Rijbewijs inscannen

Laat een reactie achter

Related Posts

Plekken die je moet bezoeken tijdens een roadtrip!

Een auto huren voor een roadtrip is een super handige manier om tijdens je vakantie in een korte tijd zoveel…

Lees meer »

gala auto huren limburg

Gala auto huren Limburg

De meeste mensen maken maar één of twee keer in hun leven een gala mee. Bijvoorbeeld wanneer ze geslaagd zijn…

Lees meer »

kinderfeestje

Leuke ideeën voor een kinderfeestje

De één vindt het super leuk om een kinderfeestje te organiseren terwijl de ander er echt een hekel aan heeft….

Lees meer »