Bestuurder is niet de huurder, mag dat?

Frits Pieper
07 apr 2015

(Bestel)busje huren? Een huurauto of misschien een personenbus nodig? Geen punt, maar wie rijdt er? Regelmatig krijgen we de vraag of het ook goed is dat iemand anders in de bestelbus (of huurauto) rijdt. De huurder regelt, maar in de praktijk rijdt iemand anders in de auto of bestelbus.

Mag dat?

Wie mogen er eigenlijk achter het stuur van onze huurauto’s, bestel- en personenbusjes? Personen vanaf 18 jaar in het bezit van geldig rijbewijs voor het vervoersmiddel dat men huurt. Meestal is dat het rijbewijs B. In sommige gevallen (bijvoorbeeld bepaalde aanhangers) is een rijbewijs BE vereist.

Mag iemand anders dan de huurder in de huurauto of bestelbus rijden? Adrem Autoverhuur vindt het geen probleem als iemand anders dan de huurder in de bestelbus of huurauto rijdt. Hiervoor rekenen wij ook geen (extra) kosten. Wat we wél (vooraf) willen zien is het rijbewijs van die (andere) bestuurder(s). Niet omdat wij nu zo nieuwsgierig zijn, maar wel vanuit verzekeringsoogpunt. Let wel, ook al rijdt iemand anders, jij als huurder blijft altijd verantwoordelijk. Dus bij een eventuele boete komt deze op jouw naam, ongeacht wie er op dat moment achter het stuur zat.

Verzekering

Via Adrem Autoverhuur ben je verzekerd tegen schade, aansprakelijkheid, vernieling en diefstal. Deze verzekering wordt afgesloten bij iedere (ver)huurtransactie. Kijk op de website voor de voorwaarden.

Auto of bestelbus huren? Zo geregeld

Of je het nu online via onze website huurt, je belt of langskomt: bij Adrem Autoverhuur is het zo geregeld! Vragen? Bel of mail ons dan gerust, we helpen je graag!

Ook interessant om te lezen:

De verzekering hoe zit dat? | Rijbewijs inscannen

Laat een reactie achter

Related Posts

Versnellingspook

Auto schakelt niet meer – wat nu?

Het kan voorkomen dat je tijdens het rijden moeite krijgt met schakelen. Opeens schakelt de auto niet meer. Je wilt…

Lees meer »

parkeren in geleen

Goedkoop en gratis parkeren in Geleen

Ben jij regelmatig te vinden in Geleen? Bijvoorbeeld omdat je er werkt of omdat je het leuk vindt om naar…

Lees meer »

gratis parkeren valkenburg

Waar kun je (gratis) parkeren in Valkenburg?

Als je een auto komt huren bij ons in Sittard om het prachtige Limburg te ontdekken, dan staat er vast…

Lees meer »