Kerst in Zuid-Limburg: 3 tips

Frits Pieper
25 okt 2017

We hebben ze al gespot in de winkel: de eerste kerstbomen. Om al een klein beetje in de kerststemming te komen, delen we – ook al is het pas oktober – nu al onze kersttips met je.

Kerststad Valkenburg

Bij kerst in Zuid-Limburg moeten we onmiddellijk denken aan het lieflijke Valkenburg aan de Geul. Bestaat er in Nederland een mooier decor om kerst tegen te vieren? Nee. Dat weten ze in Valkenburg zelf ook. Van midden november tot begin januari wordt deze toeristenstand dan ook omgedoopt in ‘Kerststad Valkenburg’. Op woensdagen en zaterdagen in deze periode kun je een lichtstoet bewonderen: de Christmas Fairytales Parade. En in de Gemeentegrot en Fluweelengrot vindt de drukbezochte kerstmarkt plaats. Ook bovengronds, in het centrum, zijn er leuke chalets te vinden met diverse (etens)waar.

kerststadvalkenburg.nl

Magisch Maastricht

Valkenburg wordt op de voet gevolgd door Maastricht, dat het Geulstadje de laatste jaren nadrukkelijk naar de kroon steekt wat betreft de titel ‘dé kerststad van Zuid-Limburg’. Kerststad Valkenburg en Magisch Maastricht, zoals het Maastrichtse winterevenement heet, trekken beide jaarlijks ongeveer een half miljoen bezoekers. Magisch Maastricht concentreert zich nadrukkelijk rondom het Vrijthof en vindt plaats van 1 december t/m 1 januari. Het letterlijke hoogtepunt van dit winterevenement wordt gevormd door het reuzenrad. De duizend vierkante meter grote schaatsbaan is een van de grootste publiekstrekkers. Verder zijn er onder andere tachtig chalets die aan de kerst en winter gerelateerde artikelen aanbieden. Lees in onze blog waar je goedkoop en gratis kunt parkeren in Maastricht.

magischmaastrichtophetvrijthof.nl

Weihnachtsmark Aachen

Oké: Aken ligt natuurlijk niet in Zuid-Limburg. Maar de kerstmarkt van Aken, of Weihnachtsmark Aachen, trekt vanwege de korte reistijd jaarlijks veel Limburgse bezoekers. En in het kader van het euregionale denken, vonden we dat deze kerstmarkt, die tot de mooiste van Duitsland wordt gerekend, niet mocht ontbreken. De kerstmarkt van Aken vindt plaats in de buurt van de dom en het stadhuis. Net als Magisch Maastricht heeft ook deze kerstmarkt een reuzenrad. Naast kraampjes met kerstartikelen zijn er veel eetkraampjes, die typisch Duitse etenswaar aanbieden, zoals printen en diverse ‘kuchen’. Hoewel vaak geïmiteerd, maken ze die natuurlijk nergens zo lekker als in Duitsland zelf.

aachenweihnachtsmarkt.de


Ben jij gek op winterevenementen en kerstmarkten? Of mijd je ze liever vanwege de drukte? Deel jouw mening met onze volgers!

Laat een reactie achter

Related Posts

Auto Wrappen

Auto wrappen: de voor- en nadelen

Auto wrappen is een proces waarbij een speciale vinylfolie wordt gebruikt om de buitenkant van een auto te bedekken. Deze…

Lees meer »

Auto band

Een autoband verwisselen in 10 stappen

Het kan iedereen overkomen na een onschuldige botsing met een stoeprand, versleten schokdempers of simpelweg oud materiaal; een lekke autoband….

Lees meer »

parkeren weert

Goedkoop en gratis parkeren in Weert

Waar kun je parkeren in Weert? Heb jij een dagje shoppen gepland met vrienden in Weert? Dan is het handig…

Lees meer »