Verhuizen – welke vervoersmogelijkheden heb ik?

Frits Pieper
29 mrt 2016

Als je gaat verhuizen, heb je natuurlijk transport nodig om je spulletjes van je oude naar je nieuwe woning te brengen. Welke mogelijkheden heb je dan allemaal? En wat zijn de voor- en nadelen van al die vervoersmogelijkheden?

Boedelbak

Voor het vervoer van een wasmachine of een beperkt aantal dozen is een boedelbak mogelijk ruim genoeg. Een boedelbak is niets anders dan een overdekte aanhangwagen. Let er wel op welk rijbewijs je nodig hebt: B, BE of BE+. Dat is afhankelijk van het gewicht van de aanhanger.

Het nadeel van een boedelbak is – behalve dat veel mensen niet graag in een auto met aanhanger rijden – de prijs. Een boedelbak kost gemiddeld 50 euro per dag. Voor ongeveer hetzelfde bedrag huur je ook een bestelauto, inclusief brandstof.

Bestelauto

Een bestelauto of bestelwagen biedt hetzelfde comfort als een personenauto en laat zich net zo makkelijk besturen. Ideaal voor iedereen die liever niet met een aanhangwagen rijdt. Met liefst 3 m3 laadruimte biedt een bestelauto verrassend veel ruimte.

Bestelbus

Bestelbussen heb je in diverse soorten en maten. Een bestelwagen geschikt voor kleine tot grote verhuizingen over korte tot middellange afstanden. Ook in de allergrootste bestelbus (met laadklep) mag je nog rijden met je ‘normale’ (auto)rijbewijs B.

Passen niet al je spullen in de bestelbus? Onthoud dan dat het in de meeste gevallen voordeliger is om een paar keer op en neer te rijden dan een vrachtauto te huren en je spullen in één keer te verhuizen.

Vrachtauto

Een vrachtauto is geschikt voor grote verhuizingen over enkele honderden kilometers. Onder die afstand is het vaak goedkoper om een bestelauto te huren en een paar keer op en neer te rijden.

Voor het besturen van een vrachtauto heb je natuurlijk wel een vrachtwagenrijbewijs nodig (rijbewijs C), ook wel ‘groot rijbewijs’ genoemd. Voor sommige vrachtauto’s heb je tevens een chauffeursdiploma of chauffeurspas nodig.

Hulp nodig bij kiezen van het juiste verhuisvervoer? Wij weten precies welk soort transport het meest geschikt is voor jouw verhuizing. Bekijk ook onze checklist voor de voorbereiding van een verhuizing.

2 reacties

 1. Monique op 26 oktober 2018 om 16:38

  Hallo. Ik heb binnenkort wellicht een bestelbusje nodig om spullen over te halen vanuit Londen naar hier. ( 2 tv’s , cd’s. Kleding Etcetera) Kortom klein huishoudelijke spullen. Geen meubels. Wat raadt u mij aan? Wat en welk huur contract

  • Frits Pieper op 27 oktober 2018 om 15:49

   Hallo Monique,
   Bedankt voor je reactie. Voor de spullen die je noemt, zou je het beste een bestelbus uit categorie S kunnen gebruiken. Meer informatie over deze bus staat hier: https://adremlimburg.nl/goedkoop-huren/bestelbus-huren/s-bestelbus/
   Onbeperkte km is voordelig als je meer dan 500 km per dag moet rijden. Als je de bus 2 dagen huurt, is onbeperkte km voordeliger wanneer je meer dan 1000 km moet rijden.

Laat een reactie achter

Related Posts

gratis parkeren geleen

Waar kun je gratis parkeren in Geleen?

Ben jij regelmatig te vinden in de gemeente Sittard-Geleen? Bijvoorbeeld omdat je in Sittard werkt of omdat je het leuk…

Lees meer »

Auto Wrappen

Auto wrappen: de voor- en nadelen

Auto wrappen is een proces waarbij een speciale vinylfolie wordt gebruikt om de buitenkant van een auto te bedekken. Deze…

Lees meer »

Auto band

Een autoband verwisselen in 10 stappen

Het kan iedereen overkomen na een onschuldige botsing met een stoeprand, versleten schokdempers of simpelweg oud materiaal; een lekke autoband….

Lees meer »