Verhuizing – waar moet je allemaal aan denken?

Frits Pieper
03 apr 2016

Bij een verhuizing komt heel wat meer kijken dan je spullen van A naar B slepen alleen. Je moet aan van alles denken, een heleboel regelen en ook nog eens diverse personen en instanties informeren.

Met onderstaande checklist weer je zeker dat je aan alles denkt.

  • GWE en internet/telefonie opzeggen. Vergeet niet je gas, water en licht, en ook je telefoon- en internetabonnement, tijdig op te zeggen of mee te laten verhuizen. Een verhuizing is ook hét moment om eventueel te switchen naar een nieuwe leverancier/provider.
  • Verzekeringen actualiseren. Er zijn diverse verzekeringen die betrekking hebben op je woning, zoals je opstalverzekering en inboedelverzekering. Die verzekeringen moet je updaten. Daarnaast moet je natuurlijk een adreswijziging doorgeven aan bijvoorbeeld je zorgverzekeraar.
  • Overige personen, bedrijven en instanties informeren. Pas als je gaat verhuizen, kom je erachter met hoeveel personen, bedrijven en instanties je iets te maken hebt. Je bank, zorgverzekeraar, huisarts, apotheek, tandarts, school van je kinderen …

TIP! Maak gebruik van de Verhuisservice van Post.nl en je verhuizing wordt doorgegeven aan alle belangrijke bedrijven én al je post wordt voor een bepaalde periode doorgestuurd naar je nieuwe adres.

  • Grote schoonmaak. Mensen zijn echte verzamelaars en kunnen vaak moeilijk afstand doen van spullen. Ook als ze die nodig hebben. Houd ruim vóór je feitelijk gaat verhuizen een grote opruiming en gooi/geef alle spullen die je niet meer gebruikt weg of verkoop ze. Alles wat je wegdoet, hoef je niet mee te slepen. Daarmee kun je bovendien besparen op je transportkosten.
  • Verhuisbedrijf of verhuistransport regelen. We verwachten niet dat je dit zult vergeten, maar je doet er wel goed aan in een vroeg stadium na te denken over de vraag of je zelf gaat verhuizen of de verhuizing aan een verhuisbedrijf overlaat.

Als je een professioneel verhuizer inhuurt, kun je het beste tijdig meerdere offertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven. Als je besluit zelf te gaan verhuizen, moet je je op tijd gaan oriënteren op het meest geschikte verhuistransport.

Voor de meeste verhuizingen is een bestelbus het ideale vervoersmiddel. In de grootste bestelbus past een complete inboedel, en zelfs als je twee keer op en neer zou moeten rijden, is dat stukken voordeliger dan het huren van een vrachtauto. Voor die laatste heb je bovendien een vrachtwagenrijbewijs (groot rijbewijs) nodig, terwijl je een bestelbus ‘gewoon’ mag besturen met je autorijbewijs.

Bij Adrem Autoverhuur Limburg heb je de keuze uit diverse formaten bestelbussen, geschikt voor kleine en grote verhuizingen, en stuk voor stuk te huur voor een uur tot een of meerdere dagen. Wil je  meer informatie over verhuizen? Bekijk dan onze checklist voor de voorbereiding van een verhuizing. Lees ook onze tips over een koelkast verhuizen.

Laat een reactie achter

Related Posts

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »