Wat is de typische auto voor vrouwen?

Frits Pieper
03 mrt 2015

De verschillen tussen mannen en vrouwen

Waar vroeger met name mannen zich bezig hielden met auto’s, is dit de laatste decennia wezenlijk veranderd. Tegenwoordig zijn het niet alleen de mannen meer die auto’s rijden, auto’s kopen, en auto’s huren. Vrouwen houden zich steeds meer bezig met dit ‘mannending’ en maken ook heel bewust hun eigen keuze als het om auto’s gaat.

Ook bij het huren van auto’s merken wij soms grote verschillen tussen mannen en vrouwen. Maar wat zijn deze verschillen en zijn de vooroordelen over zowel mannen als vrouwen terecht?

Mannen kijken naar vermogen en snelheid

Wanneer een man onze winkel in Maastricht binnenstapt, is hij op zoek naar een huurauto die snel optrekt en lekker doorrijdt. Het verschilt waar de auto voor gebruikt zal worden, maar per definitie kijkt de man vooral naar het vermogen en de snelheid van onze huurauto’s.

Wat wij vooral zien is dat mannen die bij ons binnenkomen voor een tijdelijke huurauto op zoek zijn naar een auto die bijna hetzelfde rijdt als hun eigen leaseauto van de zaak die voor onderhoud bij de garage staat. Die paar dagen dat zij de auto kwijt zijn, willen ze dat zo min mogelijk door hebben.

Verder moet de auto een stoere of sportieve uitstraling hebben voor mannen. De auto is toch een soort van uithangbord naar zijn vrienden en kennissen. Status en imago blijft dus toch belangrijk. Een voorbeeld als tijdelijke vervanging van de leaseauto is vaak deze Volkswagen Passat.

Vrouwen letten op formaat en zuinigheid 

In tegenstelling tot mannen die dus veel naar snelheid en uitstraling kijken, letten vrouwen bij het kiezen van een huurauto toch vaak op andere punten. Het formaat van de auto is het eerste waar vrouwen op letten: kan ik er makkelijk mee draaien, keren, en natuurlijk….inparkeren?

Voor vrouwen moeten onze huurauto’s daarom vooral makkelijk in gebruik zijn, echt dienend voor een doel. In een stad als Maastricht moet de auto dus niet te groot zijn, want dat rijdt niet makkelijk en is onhandig met het inparkeren voor een snel bezoek aan een winkel. Mannen zien dit duidelijk anders. Een voorbeeld van een makkelijke auto die vaak wordt gehuurd door vrouwen is de Volkswagen Golf.

Zo kijkt een vrouw veel meer naar de energiezuinigheid van een auto. Of dit nou is omdat vrouwen veel milieubewuster zijn of dat ze minder hoeven te tanken is moeilijk in te schatten. Maar er wordt bij ons wel vaker naar gevraagd door vrouwen dan mannen.

Nauwelijks verschil voor huurauto op vakantie

Bij het kiezen van een huurauto voor op vakantie, zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen veel minder groot. Wanneer de auto zal worden gebruikt om op vakantie te gaan, dan is het eerste waar de man naar kijkt, toch wel de bagageruimte van de auto. Dit verschilt weinig met vrouwen. De meest populaire huurauto bij zowel mannen als vrouwen is bij ons de Ford Focus stationwagen.

Trend van meer vrouwen waarneembaar

Tot nu toe zijn eigenlijk de meeste vooroordelen wel bevestigd. Toch is er de laatste jaren een trend hier in Maastricht waarneembaar waarbij we zien dat steeds meer vrouwen een tijdelijke vervanger van hun leaseauto zoeken.

Wat daarbij opvalt is dat vrouwen toch ook steeds meer naar een gelijkwaardige variant op zoek zijn voor een paar dagen. Vrouwen kijken daarbij niet zozeer naar het aantal pk’s of de motor van de auto, maar letten er vooral op of de uitstraling van de auto ongeveer hetzelfde is. Vrouwen denken er dus goed over na hoe ze overkomen bij hun werkrelaties.

Wij zijn benieuwd wat jij een echte mannen of vrouwen auto vindt? Laat het hieronder weten!

Laat een reactie achter

Related Posts

nieuwe auto inrijden

Moet je een nieuwe auto inrijden?

Nieuwe auto’s hebben een magische aantrekkingskracht; de glimmende lak, het frisse interieur en de belofte van probleemloos rijplezier. Maar voordat…

Lees meer »

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »