4 besparingstips: auto huren voor vakantie

Frits Pieper
04 feb 2015

De beste tips bij het huren van een auto voor vakantie

Wanneer je op vakantie gaat is het fijn om zelf te kunnen bepalen wanneer je waarheen gaat. Een auto huren biedt daarvoor de ideale oplossing. Je bent mobiel en kunt na de vakantie de auto gewoon weer inleveren. Stel nu dat je in Nederland de auto wilt huren en daarmee op vakantie wilt gaan. Waar moet je dan op letten? Hoe weet je bij welk bedrijf je het beste kunt zijn? Lees verder en ontdek hier de beste tips voor het huren van een auto voor op vakantie.

Tip 1: Vergelijk autoverhuurders

Wanneer je een auto wilt huren, dan kun je het beste beginnen met het vergelijken van de verschillende autoverhuurders. Hierbij moet je goed letten op de kosten van de toeslagen en de verzekeringen. Er zijn bijvoorbeeld reserveringskosten, leeftijdtoeslagen en meerijders kosten die kunnen worden doorgerekend.

Lees de specificaties van de verzekeringen goed door en check of je bijvoorbeeld een eigen risico hebt of niet. Hiernaast is het belangrijk om de annuleringstijd te vergelijken. Hoe lang van tevoren kun je nog wijzigen zonder dat het je geld kost?

Vergelijk de aanbieders dus allereerst op deze 3 punten en kies vervolgens de beste aanbieder die aansluit op jouw wensen en de prijs die je bereid bent daarvoor te betalen.

Tip 2: Ophalen en inleveren van de auto

Bij het ophalen van de auto is het verstandig om eerst te onderzoeken je geen beschadigingen aantreft. Dit is erg belangrijk, omdat de verhuurder anders jou achteraf bij het inleveren verantwoordelijk kan stellen voor de schade.

Wees er verder van bewust dat je vaak niet een bepaalde auto kunt reserveren, maar alleen een bepaalde categorie. Je kunt dus een andere auto krijgen dan je in eerste instantie dacht.

Wanneer je de auto weer inlevert, is het slim om een schriftelijk bewijs te vragen dat de auto zonder beschadigingen is ingeleverd, wederom om valse aansprakelijkheid te voorkomen. Soms moet je de auto met een volle tank inleveren of het zelf schoonmaken.

Houd dus goed in de gaten welke voorwaarden hieraan vast zitten om onaangename verrassingen uit te sluiten.

Tip 3: Vraag naar extra’s

Soms kun je mooie extra’s krijgen wanneer je de auto ophaalt. Vraag hier altijd naar, zeker in het laagseizoen zijn autoverhuurders soms  Sommige bedrijven bieden bijvoorbeeld een goedkope upgrade aan die je uiteindelijk geld kan besparen.

Hiernaast hebben veel bedrijven gratis wegenkaarten voor je. Zorg ervoor dat je hier altijd even naar informeert. Wil je met kinderen reizen en heb je daar kinderzitjes voor nodig? Reserveer deze dan altijd van tevoren, omdat er vaak maar een beperkt aantal zitjes te huren zijn. Zeker in het hoogseizoen kunnen ze snel op zijn.

Tip 4: Andere voordelen

Wanneer je in Nederland de auto huurt, dan heb je te maken met Nederlandse contractvoorwaarden. Hierdoor weet je altijd waar je aan toe bent en kun je met een gerust hart op reis gaan.

Daarnaast bieden sommige bedrijven vroegboekkortingen aan. Dit betekent dat je voordeliger kunt reserveren wanneer je ver van tevoren boekt. Je hebt dan vaak ook meer keuze, omdat de auto’s nog niet zijn weggegeven.

Tot slot is het verstandig om te kiezen voor ongelimiteerde kilometers wanneer je veel en ver gaat rijden. Dit is vaak goedkoper en zo kom je aan het einde niet voor verassingen te staan omdat je meer hebt gereden dan eigenlijk mocht.

Conclusie

Waar moet je nou op letten bij het huren van een auto voor vakantie? Kort op een rij de belangrijkste punten:
– toeslagen
– verzekeringen
– eigen risico
– annuleringstijd
– beschadigingen van de auto bij het ophalen
– vroegboekkortingen
– ongelimiteerde kilometers

Lees meer tips op onze website over:

zuinig rijden
veilig rijden
huren van een auto
voorkomen van autodiefstal
rijden in de winter


Heb je een vraag over één van de bovenstaande tips? Laat het ons door middel van een reactie hieronder weten of neem contact met ons op.

Laat een reactie achter

Related Posts

Auto Wrappen

Auto wrappen: de voor- en nadelen

Auto wrappen is een proces waarbij een speciale vinylfolie wordt gebruikt om de buitenkant van een auto te bedekken. Deze…

Lees meer »

Auto band

Een autoband verwisselen in 10 stappen

Het kan iedereen overkomen na een onschuldige botsing met een stoeprand, versleten schokdempers of simpelweg oud materiaal; een lekke autoband….

Lees meer »

parkeren weert

Goedkoop en gratis parkeren in Weert

Waar kun je parkeren in Weert? Heb jij een dagje shoppen gepland met vrienden in Weert? Dan is het handig…

Lees meer »