Wat kost een auto?

Frits Pieper
10 mrt 2015

Vaak denken mensen dat het huren van een auto duur(der) is, maar klopt dat wel?

Wat kost een auto?

Tel eens alle kosten bij elkaar op. Denk aan wegenbelasting, verzekering, onderhoud, reparatie, schadeherstel en nieuwe banden. Vergeet niet zaken als afschrijving en/of financieringskosten in je berekening mee te nemen. Je kunt ook even op de website van de ANWB gaan om te uit te rekenen wat je per maand aan je auto kwijt bent.

Zorgeloos rijden

Een onverwachte garagerekening kan je stemming flink laten dalen, toch? Wie een auto huurt weet precies wat de kosten zijn en wordt niet geconfronteerd met reparatie- of onderhoudskosten. Wanneer er toch iets aan de auto mankeert, breng je ‘m terug en wordt het gefixt. Gemakkelijk én geen zorgen over hoe hoog de garagerekening nu weer zal zijn.

Natuurlijk zeggen jullie dat een huurauto goedkoper is

Dit bericht is niet bedoeld als gladde verkooppraat en we willen ook echt niet generaliseren. Hoe duur een eigen auto is hangt ook van jou zelf af. Ben jij een goede chauffeur en zuinig op je auto, dan zijn de risico’s kleiner en daarmee de kosten lager. We willen je wel graag bewust maken. Het huren van een auto is lang niet altijd duurder dan je eigen auto. Kijk eens kritisch naar de kosten. Hoe vaak gebruik je je auto? Of jullie hebben twee auto’s en overweeg je om de tweede auto te verkopen omdat deze nauwelijks nog gebruikt wordt? Grote kans dat het (incidenteel) huren van een auto dan veel voordeliger is!

Tarieven

Wil je weten wat het kost om een personenauto, bestelbus of personenbus te huren? Klik hier of neem contact op voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Related Posts

Versnellingspook

Auto schakelt niet meer – wat nu?

Het kan voorkomen dat je tijdens het rijden moeite krijgt met schakelen. Opeens schakelt de auto niet meer. Je wilt…

Lees meer »

parkeren in geleen

Goedkoop en gratis parkeren in Geleen

Ben jij regelmatig te vinden in Geleen? Bijvoorbeeld omdat je er werkt of omdat je het leuk vindt om naar…

Lees meer »

gratis parkeren valkenburg

Waar kun je (gratis) parkeren in Valkenburg?

Als je een auto komt huren bij ons in Sittard om het prachtige Limburg te ontdekken, dan staat er vast…

Lees meer »