Welke elektrische auto heeft de grootste actieradius?

Nina Geuskens
22 mrt 2022

Elektrische auto’s zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om elektrisch te gaan rijden en elektrische auto’s zijn dan ook nu al niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Dit is ook niet gek, want elektrisch rijden kent vele voordelen. Zo is het beter voor het milieu, brengt het minder onderhoudskosten met zich mee, maken elektrische auto’s minder geluid en zijn ze fiscaal veel aantrekkelijker. Iets waar je wel op moet letten bij een elektrische auto is de actieradius. Je wilt tenslotte wel ergens komen met je auto. Wat actieradius precies is en welke elektrische auto de grootste actieradius heeft vertellen we je in deze blog.

 

Wat is het?

De actieradius is de afstand die een voertuig kan afleggen zonder dat er nieuwe energie moet worden toegevoegd. Bij een elektrische auto is dat dus de hoeveelheid kilometers die er gereden kan worden wanneer de auto volledig is opgeladen. Bij een auto die rijdt op benzine is dat de hoeveelheid kilometers die er gereden kan worden met een volle tank.

 

De ene elektrische auto heeft een hogere actieradius dan de andere. Dit is afhankelijk van twee factoren, namelijk de capaciteit van de accu en het verbruik van de auto. Grote en zware elektrische auto’s zullen meer elektriciteit verbruiken dan bijvoorbeeld een compacte auto.  Ook de rijstijl van de bestuurder kan invloed hebben op het verbruik, wanneer je defensief rijdt, zul je tenslotte veel meer verbruiken. Naast het verbruik speelt ook de capaciteit van het accupakket een grote rol. Dit is de hoeveelheid elektriciteit die er kan worden opgeslagen. In een groter accupakket kan er logischerwijs meer energie worden opgeslagen dan in een kleiner accupakket. Daarnaast is ook de verhouding tussen de capaciteit en het formaat van een accu en de energiedichtheid van belang. Welke auto de beste actieradius heeft vertellen we je zo meteen.

 

Welke auto heeft de beste actieradius?

De elektrische auto in het middensegment met de grootste actieradius is de Volkswagen ID.3. Deze auto is 100% elektrisch en heeft een actieradius van maar liefst 425 kilometer. Een andere auto met een hoge actieradius is de Peugeot e-208. Deze heeft een actieradius van 340 kilometer. Ook is deze auto binnen een half uur weer voor 80% opgeladen.

 

De elektrische auto in het hoge segment met een hoge actieradius is het Tesla Model 3. Deze auto heeft naast zijn unieke design, bijzondere rijeigenschappen en hoge laadsnelheid een bereik van 580 kilometer. In het topsegment is het Tesla Model S de auto met de hoogste actieradius met een bereik van 628 kilometer. Kortom, er zijn heel wat elektrische auto’s ontwikkeld die een zeer hoge actieradius hebben en er gaan in de toekomst alleen nog maar meer auto’s komen met een groter bereik.

 

Heb je toch liever een auto die op benzine rijdt in plaats van een elektrische auto? Dan kun je altijd terecht bij Adrem voor het huren van een auto, bestelbus of personenbus. Wij staan voor je klaar tijdens jouw verhuizing, roadtrip, vrijgezellenfeest of andere gebeurtenissen wanneer je een auto ter beschikking nodig hebt.

Related Posts

Met een automaat rijden in de sneeuw

Onze tips voor met een automaat rijden in de sneeuw

Met een automaat rijden in de sneeuw gaat net wat anders dan met een schakelwagen. Lees in deze blog hoe…

Lees meer »

Schade huurauto

Wat gebeurt er bij schade huurauto?

Schade huurauto, het zal je maar gebeuren. Het is waarschijnlijk het ergste wat je kan overkomen bij het huren van…

Lees meer »

Auto uit sneeuw krijgen

Met onze handige tips jouw auto uit sneeuw krijgen

Het winterseizoen kan prachtig zijn, met zijn sneeuw bedekte landschappen en het wintersport gevoel. Rijden in de sneeuw kan echter…

Lees meer »