Wat is de goedkoopste auto ter wereld?

Nina Geuskens
23 dec 2022

Vanaf 2008 tot 2018 was de Indiase Tata Nano de goedkoopste nieuwe auto ter wereld. In 2013 kwam de Nano voor het eerst in Nederland. Een instapmodel kreeg je al voor minder dan €1500. Dat wil toch iedereen, zou je denken. Niets is echter minder waar. De Tata Nano was zelfs zo impopulair dat hij in 2018 uit de productie gehaald werd. Tot op heden zijn er geen plannen van Tata om een nieuwe versie te bouwen. De dure automerken zijn bij de meeste mensen wel bekend, maar wat is in 2022 de goedkoopste auto ter wereld? En welke merken komen in de top 5 voor?

De goedkoopste nieuwe stadauto

In 2022 gaat de titel goedkoopste stadsauto naar de Squad Solar City Car. Dit is een elektrische auto van Nederlandse bodem, die slechts €7000 kost. De auto bevat zonnepanelen en rijdt een maximum snelheid van 45 kilometer per uur. Hierdoor is het een prima auto om je te behelpen in een stad, maar is de wagen niet geschikt om grote afstanden mee te rijden. Naast de Squad Solar City Car heb je ook nog het Zwitserse bedrijf Micro Mobility, dat de Microlino in 2022 uitbracht. De aandrijving van deze auto is volledig elektrisch. Het ontwerp van de auto is revolutionair: je stapt namelijk via de voorkant in. De Microlino kost €12.500.

De goedkoopste nieuwe occasions

Anno 2022 zijn niet alleen de prijzen voor brandstof drastisch gestegen, maar ook de prijzen op de automarkt hebben een flinke stijging laten zien. Een nieuwe occasion wagen onder de €15.000 vind je bijna niet meer, terwijl je eerder onder de €10.000 toch wel een comfortabele, nieuwe kleine wagen wist te vinden. Hieronder volgt de top 5 van goedkoopste auto’s ter wereld anno 2022.

De Mitsubishi Space Star: vanaf €13.990

In deze auto zit een krachtige motor, de 1.2 liter driecilinder, die gekoppeld is aan een handgeschakelde versnellingsbak met vijf versnellingen. Dit op zich is nog niet zo uniek, maar deze Space Star zal de laatste van zijn soort zijn. Wanneer het definitieve afscheid is, heeft Mitsubishi nog niet laten weten.

De Hyundai i10: vanaf €14.495

De Hyundai i10 heeft 67 pk op basis van een 1.0 liter driecilinder. Het is een compacte auto met vijf deuren waarmee je met gemak vier man kunt vervoeren. De Hyundai i10 is een hatchback, wat inhoudt dat je de achterste stoelen plat kunt leggen. Zo vergroot je de kofferbakruimte van 252 liter naar 1050 liter.

Hyundai i10

De Dacia Sandero: vanaf €14.650

Het Roemeense merk Dacia staat bekend om zijn goedkopere auto’s van een hoge kwaliteit. De Sandero heeft 100 pk en rijdt op zowel benzine als LPG. De auto heeft veel passagiersruimte en bevat de nieuwste Renault-technieken. Hierdoor is de Sandero een zeer betrouwbare auto met de minste gebreken en storingen.

De Toyota Aygo: vanaf €15.095

De handgeschakelde versie van de Toyota Aygo heeft een 1.0 liter motor en heeft ongeveer 72 pk tot zijn beschikking. Het is een zeer compacte auto met een karakteristiek uiterlijk. Wees er snel bij, want de Aygo zoals we die kennen zal spoedig plaatsmaken voor de Aygo-X.

De Fiat Panda mild-hybride: vanaf €15.350

De Fiat Panda is een ruime en goedkope auto. De Fiat Panda nieuw is bovendien altijd een milde hybride auto, wat inhoudt dat de auto niet zelfstandig elektrisch kan rijden. De kleine elektromotor helpt wel bij het accelereren, waardoor de auto minder verbruikt en minder CO² uitstoot. De Fiat Panda heeft een kracht van 70 pk.

Fiat Panda

Een auto kopen te duur?

Een auto nieuw kopen, is toch wel een dure investering. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een tweedehands wagen te rijden, maar je moet wel in een tweedehands auto vertrouwen hebben. Betrouwbare auto’s kun je echter ook huren. Zeker wanneer je de wagen slechts als tijdelijk vervoer nodig hebt. Huur je personenauto daarom bij Adrem Limburg. Wanneer jij ergens naartoe moet, reserveer je jouw gewenste auto online en op de gewenste datum kun je je auto afhalen. Met welke zaken je rekening moet houden wanneer je een personenwagen huurt, lees je in deze blog. Makkelijk en snel een betrouwbare auto tot je dienst, dat is de service die Adrem Limburg je biedt. Een auto huren past prima bij de huidige trends en ontwikkelingen in de autobranche. Lees hierover meer in deze blog.

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »