Volg deze 8 tips bij het huren van een auto

Frits Pieper
13 mrt 2015

Een auto huren is tegenwoordig zo geregeld. Toch is het handig altijd even over een aantal zaken na te denken, zowel vóór, als tijdens het huren van een auto. Hieronder een aantal punten waar je op kunt letten op een rij:

1. Verzekering van de huurauto

Kijk hoe de verzekering is geregeld bij het huren van een auto. Sluit altijd een verzekering af die enige schade dekt die je mogelijk met je huurauto maakt. Heb je geen verzekering en maak je een ongeluk, dan kunnen de kosten onvoorzien erg hoog zijn. Heb je een verzekering voor je eigen auto, kijk dan of die ook toereikend is als je in de huurauto rijdt. Dit is namelijk lang niet altijd het geval.

2. Check de auto van tevoren

checklist

Check de auto voordat je wegrijdt

Je hebt de spookverhalen vast wel eens voorbij horen komen. Je huurt een auto voor een dagje en brengt hem netjes terug bij de autoverhuurder. Daar aangekomen wordt je verantwoordelijk gehouden voor schade die reeds voor jou huurperiode aanwezig was. Mocht je in deze situatie komen, dan heb je op zo’n moment eigenlijk geen poot meer om op te staan. Controleer de auto daarom altijd even voor je ermee vertrekt. Overweeg een aantal foto’s te maken met je mobiele telefoon, zodat je kan laten zien dat bepaalde zaken reeds wel of niet aanwezig waren.

3. Kies de juiste auto

Mocht je met een flinke lading van huis gaan, huur dan niet een te kleine auto. In eerste instantie lijkt dit geld te besparen, maar uiteindelijk krijg je de spullen er niet fatsoenlijk in. Bedenk daarom van te voren goed wat de vracht is en of de auto die je huurt daar minimaal toereikend voor is. Kijk voor meer informatie over waar je op moet letten bij het huren van een verhuiswagen.

Let bij het kiezen van de beste huurauto ook op andere zaken zoals bagageruimte, type brandstof, en eventueel gebruik op vakantie. Door van tevoren de juiste auto te kiezen kan je namelijk al veel extra kosten besparen.

4. Boek op tijd

Soms schiet alles erbij in en stel je het huren van een auto tot het laatste moment uit. Dit zorgt voor een aantal onvoorziene risico’s. Onder meer dat er een keur aan auto’s niet beschikbaar is op dat moment. Ook kan het zomaar zo zijn dat de prijzen een stuk slechter voor je uitvallen als je op locatie een auto gaat huren. Om dit soort situaties te voorkomen, is het een goed idee om van tevoren (via internet) de auto te huren.

5. Vergelijk prijzen

Je hoeft tegenwoordig geen internetexpert te zijn om één en ander uit te pluizen op het internet. Neem dus ook de tijd om de verschillende autoverhuurders te vergelijken bij je zoektocht naar de juiste huurauto. Dit kan je binnen een klein half uurtje vele tientallen euro’s besparen en veel informatie opleveren.

6. Bekijk online recensies van mensen die je voor gingen

Om zeker te weten dat je met een betrouwbare autoverhuurder te maken hebt kun je het beste kijken wat mensen zeggen n nog even kijken wat de recensies van de autoverhuurder zijn, zodat je met een vertrouwd gevoel een auto kunt huren.

7. Neem reserve wegenkaarten mee

We zouden het in de moderne tijd bijna vergeten, maar wat moet je zonder wegenkaart wanneer je op vakantie bent en je navigatiesysteem laat het afweten? Zorg dus voor wat wegenkaarten als back-up in je huurauto.

8. ANWB-lidmaatschap

ANWB

Word lid bij de ANWB

Overweeg een lidmaatschap van de ANWB. Mocht er onderweg iets mis gaan, dan kun je met een lidmaatschap van de ANWB snel geholpen zijn. Tevens kost het je dan verder geen geld. Dit is bij de huurmaatschappij altijd nog maar afwachten of er kosten in rekening gebracht worden, mocht er iets mis gaan met de auto. Lees meer over de kosten van een lidmaatschap bij de ANWB.

Overigens kun je bij de ANWB ook gratis wegenkaarten krijgen wanneer je lid bent!

Bekijk onze tips over het kiezen van de beste huurauto.

Heb jij nog goede tips bij het huren van een auto? Plaats een reactie hieronder en help anderen bij het kiezen van de beste huurauto!

 

2 reacties

 1. tanvir op 27 maart 2015 om 12:25

  Ik heb goede ervaringen met auto huur maar heb toch een vraag. Moet ikzelf ook altijd papieren meenemen zoals kentekenbewijs of kan ik dit in de auto laten liggen? Ik bedoel als ik de auto ergens parkeer en er ingebroken wordt, is dit dan niet erg als de papieren weg zijn? En zit wegenwacht er standaard bij bij jullie of moet ik dit zelf regelen? Ik ben namelijk niet lid van wegenwacht en wil dit ook niet.

  • Frits Pieper op 27 maart 2015 om 13:00

   Beste Tanvir,

   Bedankt voor je reactie, goede vragen!
   Bij onze huurauto’s krijg je een kopie van het kenteken mee. Dat kan prima in de auto blijven liggen. Ook krijg je een kopie van de huurovereenkomst mee, waarmee je altijd kunt laten zien dat je de auto gehuurd hebt.
   Voor binnen Nederland zit pechhhulp standaard bij onze huurauto’s. Als je naar het buitenland reist kun je gebruik maken van je eigen wegenwachtlidmaatschap, of bij het ophalen een pechhulp buitenland verzekering bij ons afsluiten. Je hoeft dus geen wegenwacht lid te worden.
   Hartelijke groet,
   Adrem Autoverhuur
   Frits Pieper

Laat een reactie achter

Related Posts

luxe huurauto

Met een luxe huurauto door het heuvelland

De vakanties komen er langzaam aan en dat betekent natuurlijk leuke uitstapjes, dagjes weg en vakanties. Om mooie plekken te…

Lees meer »

rijden met aanhanger

Tips voor het rijden met een aanhanger

Wanneer je op vakantie gaat, aan het verhuizen bent of simpelweg spullen moet vervoeren, kan het wel eens zijn dat…

Lees meer »

distributieriem

Een versleten of kapotte distributieriem herkennen

Iedere auto heeft een distributieriem. Deze bevindt zich meestal aan de voorkant van de motor. Distributieriemen staan onder veel stress…

Lees meer »